Autoremorque gestolen in Ruiselede.

Vrijdagavond is mijn autoremorque van het merk deblaere mtm 2500kg met de originele nummerplaat qdq246 gestolen te Ruiselede.
 
De personen die hem meegenomen hebben zonder terug te brengen rijden met een witte  personenwagen, een seat, mogelijk een seat toledo. Er zit een deuk in de rechter deur, achteraan.


 

 

 

Valse huurders verdwijnen met aanhangwagen
Dieven geven valse identiteit op

RUISELEDE - In de Schoutskruisestraat in Ruiselede werd afgelopen weekend de aanhangwagen gestolen van Gilbert Keirsebilck. De dieven wilden het rijtuig huren, maar gaven een valse identiteit op en brachten de aanhangwagen niet terug.

'De aanhangwagen, bestemd voor het vervoer van wagens, stond vrijdagmiddag voor onze woning met een bordje 'te huur'. Wij gebruiken hem vooral voor het vervoer van de racewagens van mijn zoon Ludo uit Meulebeke, die geregeld deelneemt aan autoraces in Warneton. Maar daarnaast verhuren wij de aanhangwagen ook', vertelt Gilbert Keirsebilck.

Rond 17.15uur klopten twee mannen bij hem aan met de vraag of zij de aanhangwagen konden huren. 'Blijkbaar moesten ze een wagen verhuizen. Ik vulde netjes het formulier met hun gegevens in. De twee ondertekenden de overeenkomst, betaalden het huurgeld en vertrokken met de belofte om de aanhangwagen nog dezelfde avond terug te brengen.'

Maar toen de twee mannen 's avonds om 22.30uur nog niets van zich hadden laten horen, probeerde de Ruiseledenaar hen te bereiken via het gsm-nummer dat ze hadden achtergelaten. 'Bleek dat het nummer niet bestond', zucht Keirsebilck.

Gilbert en zijn zoon begonnen argwaan te krijgen, maar wachtten nog tot zaterdag. Toen bleken ook de naam en het adres vals te zijn.

'Ik ben dus bij de neus genomen. De twee mannen, die het dialect van de streek spraken, maakten nochtans een goede indruk. Misschien had ik toch beter hun identiteitspapieren gevraagd', aldus Gilbert, die de politie alarmeerde en vreest dat hij zijn aanhangwagen nooit meer weer zal zien.

Dat de twee vooraf het huurgeld van 20euro betaalden, is een magere troost want Keirsebilck raamt de waarde van de aanhangwagen op meer dan 3.000euro.

'Het gaat om een aanhangwagen van het merk Deblaere met nummerplaat QDQ-246. De mannen verplaatsten zich met een witte Seat, wellicht een Toledo, met een deuk in de deur rechts achter. Mocht iemand de aanhangwagen hebben opgemerkt, dan kan hij met mij of met de politie contact opnemen.'

Vrijdagavond werd ook in de Kapellestraat in Ruiselede een kleine aanhangwagen van Daniël Verhalle gestolen. Martin Tytgat 

 

Camso Nieuws

BELANGRIJK BERICHT VOOR DE PRIVE CARS EN DE BANGERSTOX - 14.06.2007

 

 

1° Deze zondag avond, 17 juni, moeten de Privé Cars en Bangerstox welke hun auto op het circuit laten (parking), deze auto’s langs de 2 kanten van de weg plaatsen. Deze auto’s mogen niet verder komen dan het einde van de berm. De auto’s welke zich elders bevinden, zullen door de schroothandelaar verwijderd worden.

 

2° Tijdens de volgende organisatie, 7 en 8 juli, verwachten wij veel toeschouwers. GEEN enkele supplementaire auto, buiten de Privé Car zal binnen gelaten worden; De helft van de parking buiten zal gereserveerd worden voor camping. De piloten, welke een abonnement parking hebben – er zijn er slechts 3 – kunnen hun zich gratis op deze parking plaatsen. De anderen zullen 5€ per plaats moeten betalen (een auto + een aanhanger is dus 10€). De Privé Cars moeten GEDURENDE DE DAG binnen staan.

 

3° De Privé Cars rijden TWEE reeksen op zaterdag en DRIEMAAL op zondag. Het aantal is beperkt tot 100.

 

4° Wij hebben vastgesteld dat piloten banden en auto onderdelen in de container gooien. DIT IS ABSOLUUT VERBODEN. Degene, welke gesnapt wordt, wordt DEFINITIEF geschorst voor alle Camso wedstrijden. Er is een speciale plaats voorzien voor oude banden en auto onderdelen aan de ingang van het circuit; dus NIET in de container.

 

5° CAR JUMP: Gezien het fantastische spektakel organiseren wij op zondag 8 juli opnieuw een CAR JUMP = zoals de caravan crash, maar de caravan wordt op 5 meter geplaatst en men moet EROVER springen (NIET erin); wij hebben 2 caravans ter beschikking; dezelfde wipplank wordt gebruikt. Teneinde de veiligheid te verhogen zijn volgende regels van toepassing:

-          geen kleine auto’s: minimum Ford Sierra, Renault 21 etc.

-          een gelaste grille in de voorruit en aan de kant van de piloot

-          een supplementair kussen op de zetel van de piloot

-          stilstaande start vanaf bocht 4

-          DRIE balken in de auto; één achter de zetel van de piloot; één ongeveer in het midden van de auto, kant piloot en één op de plaats van de copiloot. Iedere balk moet stevig vastgemaakt of vastgeschroefd zijn op een plaat van 15 x 15 x 2mm dik, zowel van boven als onderaan. Deze plaat moet vastgelast zijn.

-          Iedere auto zal de zaterdag of de zondagvoormiddag gecontroleerd worden en zal slechts aanvaard worden indien het conform dit reglement is.

WIJ AANVAARDEN MAXIMUM 5 DEELNEMERS

De deelname is gratis, maar men moet zich aanmelden bij Camso.

 

Roland Vandermeersch

 

PROGRAMMA    WARNETON INTERNATIONAL SPEEDWAY    17/06/2007

SPRINT CARS - CAMSO V8

ZATERDAG/SAMEDI/SAMSTAG/SATURDAY:

15u00 – 15u10: Sprint Cars

15u30 – 15u40: Sprint Cars

16.00 – 17.00: Vrije trainingen – Entraînement libre – Free practise

 

ZONDAG-DIMANCHE  GATE/PORTES OUVERTES/OPEN 8.30 H  SUNDAY - SONNTAG

 

10u30

 

 

 

1.

PRIVE CARS    A

 

20 laps

2.

BANGERSTOX   

 

20 laps

3.

PRIVE CARS B

 

20 laps

4.

STOCK RODS

 

20 laps

5.

SUPER PRIVE CARS

 

20 laps

6.

LIGHTNING RODS

 

20 laps

7.

CAMSO HOT RODS

 

20 laps

8.

SPRINT CARS

 

15 laps

9.

CAMSO V8

 

25 laps

13u00

 

 

 

10.

PRIVE CARS    A

 

20 laps

11.

BANGERSTOX

 

20 laps

12.

PRIVE CARS    B

 

20 laps

13.

STOCK RODS

 

20 laps

14.

SUPER PRIVE CARS

 

20 laps

15.

LIGHTNING RODS

 

20 laps

16.

CAMSO HOT RODS

 

20 laps

17.

SPRINT CARS

 

15 laps

18.

CAMSO V8

 

25 laps

15u15

 

 

 

19.

STOCK RODS

FINALE

20 laps

20.

SUPER PRIVE CARS

FINALE   

25 laps

21.

SPRINT CARS

FINALE

15 laps

22.

LIGHTNING RODS

FINALE

25 laps

23.

CAMSO HOT RODS

FINALE   

25 laps

24.

CAMSO V8

FINALE

35 laps

25.

PRIVE CARS

FINALE   B

20 laps

26.

BANGERSTOX

FINALE

20 laps

27.

PRIVE CARS

FINALE   A

30 laps

28.

BANGERS DESTRUCTION

 

 

 

 

Zondag a.s. zal er op het Midland circuit te Lelystad gestreden gaan worden om de Melvin van Ruler "memoriaal". Melvin ,die actief was in de junior klasse, is begin dit jaar tijdens een hevige storm met zijn Opa Dick, veel te vroeg verongelukt.

Ter nagedachtenis aan deze onvergetelijke mensen heeft de familie Van Ruler een beker ter beschikking gesteld voor de Melvin Van Ruler Memoriaal .

Zondag zullen de junioren gaan strijden om deze nu al fel begeerde bokaal. Natuurlijk hopen we op een sportieve strijd, met veel coureurs, en veel publiek.

 

 

RADIOS VOOR DE LIGHTNING RODS EN DE CAMSO HOT RODS - 12.06.2007

Gezien het feit dat de piloten binnen korte tijd nieuwe banden zullen moeten kopen, daar er niet meer genoeg Avon Zetec te krijgen zijn, en gezien het feit dat dit enige kosten teweeg brengt, heeft Camso beslist om het gebruik van radio zenders uit te stellen tot volgend jaar.

RVDM

LIGHTNING RODS EN CAMSO HOT RODS - 12.06.2007

-          Wij hebben vandaag het bericht gekregen dat onze tussenpersoon geen Avon Zetec banden 7” meer kan krijgen (blijkbaar koopt iemand anders ze op om ze duurder te verkopen). Op belangrijke momenten moeten er dringende beslissingen genomen worden; Daarom worden er geen AVON Zetec banden meer gestempeld. Er zal zo snel mogelijk op een nieuwe band overgeschakeld worden. De gestempelde Avon Zetec zal, wanneer een nieuwe band gebruikt wordt, alleen nog links vooraan mogen gebruikt worden; bij voortractie alleen links achteraan.

-          Nu zaterdag zullen door verschillende piloten volgende banden getest worden: Hoosier zoals de 2 liter Hot Rods die gebruiken in Engeland, Colway Intermediate 205 x 50 x 13 en de slick uit Maleisië, welke Marc Stegmeijer tijdens de laatste wedstrijd uitprobeerde.  

Roland Vandermeersch.

 

ZENDERS VERPLICHT BIJ LIGHTNING RODS EN CAMSO HOT RODS - 10.06.2007

 

Het gebruik van zenders met verbinding starter – deelnemers in de Camso V8 klasse heeft zich als uiterst praktisch bewezen. De piloten zijn er uiterst tevreden mee. De interventies bij gele vlag gebeuren veel sneller; verder kan de wedstrijdleiding veel sneller ingrijpen wanneer iemand zijn lijn moet houden of bij de startopstelling.

 

Tijdens de laatste organisatie heeft de wedstrijdleiding, ondanks herhaalde blauwe vlag en een balk, de wedstrijd moeten stilleggen met de gele vlag omdat de piloot in kwestie (LR # 37) steeds verder over de witte lijn bleef rijden.

 

Daarop heeft Camso beslist om ook deze radiozenders te verplichten bij de Lightning Rods en bij de Camso Hot Rods. Deze zenders kunnen ALLEEN bij Camso gekocht worden. Kostprijs in 2006: 235,95€ BTW in (iedereen krijgt een officiële factuur).

 

Deze zenders zijn verplicht vanaf 1 september 2007 en moeten ten laatste op zondag 19 augustus betaald worden.

Degenen, w elke na 1 september geen zender hebben of deze niet bij Camso gekocht hebben, zullen niet aan de start toegelaten worden.

 

Roland Vandermeersch.

 

 

CARAVAN CRASH IN WARNETON !!!!!!!!!!!!!!

 

Pinkstermaandag heeft Camso, op idee van Jimmy Carmoy, een caravan crash georganiseerd. In 27 jaar carrière in autospeedway heb ik reeds zeer veel gezien, maar dit was het meest spectaculaire en sensationeelste wat ik ooit heb mogen beleven.

Er werd een schans gemaakt (60cm hoog) en de bedoeling was dat de aankomende auto’s erin zouden crashen. De caravan werd op 5meter geplaatst. Peter Carmoy, aan het stuur van de Mercedes 190 banger van Walter Vanrosmalen vloog er los over (hoogte tussen 3,5 en 4 meter !!!!). Bruno Thesse en Daniel Dumoulin vlogen in duo door een dwars geplaatste reuzecaravan. Reuzeklapper was ongetwijfeld Sebastien Debarge, w elke over 3 achter elkaar geplaatste caravans (afstand ongeveer 20 meter ) vloog en op zijn dak terechtkwam. De steunbalk brak door de bodemplaat. Debarge was even groggy en werd naar het ziekenhuis in Frankrijk gebracht. Gelukkig mocht hij de volgende morgen terug naar huis. Was toch even de adem inhouden.

 

Hieruit zijn enkele lessen te trekken: Het is bij het aller spectaculairste wat bestaat, maar wel gevaarlijk. De veiligheidsmaatregelen zullen sterk aangescherpt worden (zwaardere auto’s, gewicht achteraan bijvoegen, betere bescherming van de piloot).

 

Op Zondag 8 juli, tijdens de topmeeting (World Cup Bangers + Formule 1 Stock Cars) zal, met dezelfde schans, een CAR JUMP (zonder caravan) georganiseerd worden. Maximaal 5 auto’s toegelaten. Inschrijven bij Camso. Voorrang wordt gegeven aan degenen, w elke het reeds gedaan hebben. De details over de veiligheidsmaatregelen volgen.

 

 

CAMSO BERICHTEN:

 

Wat Milo op zondag vertoonde bij de Bangers zal zeker grote kans hebben om als CRASH OF THE YEAR betiteld te worden. Ongeveer 30m langs en op de betonnen buitenmuur. Halfweg de bocht werd hij erop geduwd en aan de ingang kwam hij op zijn zijkant terecht.

 

Volgend jaar geen wedstrijden meer op Pinkstermaandag. Twee jaar terug heeft de Franse regering beslist om van Pinkstermaandag geen vrije dag meer te maken. Scholen en administratie blijven wel dicht, maar dit jaar was volgens de gegevens van de Franse regering 50% van de bevolking aan het werk. En daar het publiek in Warneton voor de helft uit Fransen bestaat, is deze beslissing ook normaal. Volgend jaar worden er trouwens 2 wedstrijddagen minder gereden in Warneton (met 13 per jaar eigenlijk nog te veel).

 

Het weer in Warneton is toch wel iets speciaals. Bij de Days of British Power, twee weken terug, was zware regenval voorspeld. Het ganse weekend bleef het droog (op een kort bui na, op zondag in de late namiddag); zelf zonnig. Tijdens het Pinksterweekend, zowel op zondag als op Maandag, in tegenstelling tot de voorspellingen, de ganse wedstrijddag droog, weinig wind en zelfs af en toe een beetje zon.

 

7 en 8 juli wordt het volgende top weekend, met Bangers World Cup, F1 Stock Cars Continental Championship en Camso V8 op het programma. Normaal is er reeds zeer veel publiek voor de World Cup Bangers, maar nu met de F1 Stock Cars erbij is de kans groot dat het stadium vol zit. Op zaterdag zijn er 2 wedstrijden voor de F1 Stock Cars en de Camso V8, alsook de last chance qualifier voor de Bangers. Op zondag rijden elk van deze klassen 4 wedstrijden plus nog een destruction voor de Bangers. De vrijdag is het circuit en de camping ernaast NIET toegankelijk. De zaterdag wel vanaf 10uur. Meer informatie over dit weekend later.

 

Roland Vandermeersch   

 

 

CAMSO BERICHTEN 05.05.2007

 

Wij hebben een publicitaire spot over de Camso V8 laten maken. Deze zal 3 x per wedstrijddag (13 mei – 27 + 28 Mei – 8 Juli – 2 september) uitgezonden worden op de Franstalige Belgische Zender AB3 (alleen via kabel) in de uitzending van Vincent Franssen “Speed Action”. U kunt deze publiciteit bekijken op www.cqfdimage.be // identification: camso // mot de passé: pub // clicken op télécharger

STOCK RODS: Wegens de geringe interesse voor de klasse – tijdens de laatste finale waren er slechts 6 auto’s, waarvan amper 2 Belgen  - Camso heeft Privé Cars en Super Privé Cars als instapklassen - heeft Camso beslist om vanaf 2008 geen Stock Rods meer te laten rijden. De Stock Rods rijden NIET tijdens het Pinksterweekend (27 + 28 Mei); de andere wedstrijden van het seizoen rijden de Stock Rods wel.

CAMSO HOT RODS: Rijden tijdens het Pinkster weekend OOK op Zondag 27 Mei.

LIGHTNING RODS en CAMSO HOT RODS BANDEN: Wij zullen dinsdag 35 Avon Zetec banden bekomen. Vraag is wanneer de rest zal te bekomen zijn; het wordt moeilijker en moeilijker. Voor degenen, w elke niet genoeg banden hebben, kunnen ze ook de smallere ( 6” ) gebruiken bijvoorbeeld de Lightning Rods vooraan en de Camso Hot Rods met voortractie achteraan. Van deze smallere hebben we ook een 40-tal in voorraad.

CAMPING TIJDENS DE DAYS OF BRITISH POWER: Wij hebben een uitzondering van de Burgemeester kunnen bekomen op het kampeer verbod binnen een straal van 1km rond het circuit. Tijdens de Days of British Power, heeft Camso een deel van de parking buiten afgehuurd. Daar zullen de Lightning Rods en de Baby Grands moeten parkeren, alsook de toeschouwers, w elke met een caravan of tent komen. Deze plaats zal open zijn op vrijdag van 14uur tot 22uur. Op Zaterdag vanaf 9uur tot 22uur. De piloten van de Lightning Rods en de Baby Grands hebben recht op 3 plaatsen gratis (een voortent wordt als 1 plaats beschouwd) als ze de zaterdag of de zondagmorgen komen. Wanneer de piloten van de Lightning Rods reeds de vrijdag  komen, moeten ze 10€ betalen voor de 3 ingenomen parkeerplaatsen (auto, aanhanger en race auto). De kostprijs voor de toeschouwers per normale parkeerplaats is 5€ voor het weekend. Een motorhome zal dus voor 2 plaatsen (10€) moeten betalen. Er worden geen toeschouwers, mechaniekers of supporters binnen gelaten; dit wegens plaatsgebrek.

BRENGEN AUTO’S OP VRIJDAG TIJDENS DE DAYS OF BRITISH POWER:

Het is mogelijk om Privé Cars en Bangerstox te brengen naar het circuit en papieren af te halen op Vrijdag 11 Mei ALLEEN TUSSEN 17u en 19u. 

 

Roland Vandermeersch

--

 

 

 

 

CAMSO BERICHTEN -  20.04.2007

 

-          De SIERRA DUO wedstrijd, gepland op 7 en 8 juli gaat NIET door. Jimmy Carmoy heeft verteld dat er niet genoeg animo is voor deze wedstrijd. Waarschijnlijk gaat er een andere Camso klasse in de plaats komen. Meer daarover later.

-          Bij de CAMSO V8 was overeengekomen, dat de startposities in de finale volgens de behaalde punten in de vorige wedstrijden zou gebeuren. Kurt Dujardin, w elke normaal in pole position zou gestart zijn, wilde daar geen gebruik van maken; dit om, volgens zijn mening mooiere en spannendere wedstrijden te krijgen. En dat de finale zeer spannend was, bleek achteraf. Veel plaatswissels en ronden lang zij aan zij tussen Kurt Dujardin en Xavier Vandermeersch tot #2 in de fout ging

-          De laatste wedstrijd van het seizoen voor de Camso V8, voorzien op Zondag 21 oktober wordt VERPLAATST naar ZATERDAG 13 oktober, tijdens de doortocht van de 24 HOURS YPRE RALLY voor rally autos van 1950 tot 1990 op Warneton International Speedway.

-          Camso mag zich verheugen op een verhoging met ongeveer 30% van het aantal toeschouwers, tegenover vorig jaar. Het mooie weer zal hierbij zeker een rol spelen.

 

Roland Vandermeersch

 

 

 

 

CAMSO BERICHTEN  - 04.04.2007

 

NU VRIJDAGAVOND IS ER NIEMAND THUIS OP HET CIRCUIT IN WARNETON.
U KUNT PAS BINNEN DE ZATERDAGMIDDAG VANAF 13UUR

 

DE DEELNEMERS, WELKE ALLEEN OP PAASMAANDAG RIJDEN KUNNEN REEDS BINNEN OP ZONDAGAVOND TUSSEN 20u EN 21u.

 

DE DEELNEMERS, WELKE OP ZONDAG GEREDEN HEBBEN, MOETEN HET CIRCUIT VERLATEN TEGEN 20u, ZODAT DEGENEN, WELKE OP MAANDAG RIJDEN HUN PLAATS KUNNEN INNEMEN.

 

Roland Vandermeersch

 

 

 

CAMSO V8 BERICHTEN - 02.04.2007

-          European Championship Team Bangers wordt een knaller met bijna 90 deelnemers, waaronder een tiental Engelsen. Camso heeft het aantal Bangers, wegens plaatsgebrek, beperkt tot 90; anders hadden wij waarschijnlijk de honderd overschreden.

-          Iedereen, w elke niet op Maandag meerijdt, moet het terrein om 20u00 verlaten hebben. Inkom en ticketafhaling voor Maandag op Zondagavond tussen 20u00 en 21u00 of maandagmorgen.

-          Wegens afzeggingen zijn er twee plaatsen vrijgekomen voor de Caravan Race van Paasmaandag. Wie geïnteresseerd is, neemt dringend contact op met Camso.

-          In alle internationale klassen zullen de deelnemers, welke alleen af en toe eens meerijden, achteraan moeten starten. Het lijkt ons onlogisch dat zij dan een goede startpositie zouden innemen en aldus, de deelnemers, welke altijd rijden, de bekers wegnemen.

-          CARAVAN CRASH op Pinkstermaandag: Er wordt een nieuwe schans gebouwd, 60cm hoog. Er wordt een caravan, welke de deelnemers meebrengen, op 3m van de schans geplaatst en vastgemaakt aan de schans met een ketting. De bedoeling is dat de deelnemer, met een auto, in de caravan vliegt. Er worden punten gegeven voor de spektakelwaarde en de meest spectaculaire gaat met de beker naar huis. Een net in de opening van de voorruit is verplicht. Inschrijvingen tot ten laatste 13 mei (maximaal 8 deelnemers).

-          De DAYS OF BRITISH POWER, op 12 en 13 Mei lijken een groot succes te zullen worden. Volgens Roy Eaton is er groot enthousiasme bij de Spedeworth klassen (Superstox en 2.0 Hot Rods). Ook bij de National Hot Rods hebben reeds verschillende piloten aan Christof Vandekerckhove medegedeeld over te zullen komen. Als voornaamsten gelden voor het ogenblik: 967 Neville Stanley (Ierse Republiek), 718 Colin White, 278 Colin Gomm, 115 Chris Haird. Bij de 2.0 Hot Rods zijn de Noord Ieren Davy Mc Call en Wayne Mc Clure reeds ingeschreven. Van Duitse zijde heeft Helmut Laumen zijn interesse laten blijken.

-          CAMSO V8: Bij de finale van Paasmaandag zullen de beste punten van de vorige wedstrijden van het Paasweekend vooraan starten.

Roland Vandermeersch

 

 

 

OVERVOL DEELNEMERSVELD IN WARNETON – 08.03.2007

 

Verrassend veel deelnemers (meer dan 250 in totaal) voor een eerste organisatie van het seizoen.

Naast 41 Bangers (5 meer dan de eerste meeting van verleden jaar) zijn er nog 46 Bangerstox, meer dan 130 Prive Cars; tenslotte nog de Lightning Rods, Camso Hot Rods en Stock Rods.

Wegens plaatsgebrek zullen er geen parkeertickets gegeven worden aan de Privé Cars (uitgenomen de abonnementen) en het aantal parkings zal beperkt worden bij de Bangerstox.

Niet minder dan 25 wedstrijden staan op het programma. Daarom wordt reeds om 10u00 gestart met de Privé Cars. De poorten gaan om 8u00 open.

Er wordt schitterend weer voorspeld (14 à 15°; zonnig weer met een beetje zuid-westen wind).

 

Roland Vandermeersch

 

 

BELANGRIJKE CAMSO BERICHTEN – 23.02.2007

 

Eindelijk is de KLASSENKALENDER DEFINITIEF. Opgepast er zijn nog wijzigingen gebeurd. Bij de Camso Hot Rods, Stock Rods en Super Privé Cars is er nog een wedstrijd bijgekomen! Dus oude datum kalender en klassenkalender weggooien.

 

DAYS OF BRITISH POWER op 12 + 13 mei wordt opnieuw een topper met VIJF engelse klassen. Vroeger hadden de National Hot Rods, UK Legends  en de Baby Grands reeds toegezegd. Nu komen nog de Superstox (zeer gelijkend aan de Formule 2 Stock Cars) en de 2.0 Hot Rods erbij. In totaal zullen er een kleine 100 Engelsen naar Warneton International Speedway afzakken voor dit weekend (wedstrijden op zaterdag en zondag). De Camso V8 zullen hun finale over 75 (!) ronden rijden: “the big one”

 

DE WORLD CUP BANGERS op 07 en 08 juli wordt het tweede top week-end van het jaar, vermits voor de eerste maal sedert 2 jaar de FORMULE 1 STOCK CARS opnieuw op Warneton komen. Henri Wittebol heeft reeds toezegging van 15 Nederlandse koereurs. Christof Vandekerckhove, de Camso starter, heeft in Nieuw Zeeland verschillende Engelse toppers getroffen en ze waren zeer enthousiast. Vermoedelijk zouden komen: 305 Carlos Perez (vroeger reeds actief op het nieuwe Warneton bij de Bangers), 515 Wainman Jr, 391 Smith, 390 Smith, 51 Smith, 33 Falding, 434 Pritchard, 259 Hines, 231 Mark Peeters. Niets is natuurlijk zeker, want de avond ervoor wordt nog in Coventry gereden, maar het lijkt toch wel een interessant deelnemersveld te zullen worden.

 

Naast 1 + 2 SEPTEMBER, klassiek dé grootste organisatie van het jaar met het Europese kampioenschap voor Bangers, is de kans groot dat op ZATERDAG 13 OKTOBER het stadium opnieuw vol loopt. Dan komt de YPRES 24 HOURS RETRO op Warneton voorbij. De 24 Uren van Ieper zijn al jaren één van de belangrijkste rallyes van Europa. Nu organiseert de club een RETRO rallye voor auto’s uit de jaren 70 – 80. Dit blijkt in andere landen zeer veel toeschouwers aan te trekken. De rallye zelf wordt op een geheim parkoers verreden. Warneton speedway is de enige op voorhand gekende plaats, waar de deelnemers zullen racen. Er wordt een kompleet programma op poten gezet met onder andere de Camso V8. Ideale gelegenheid om de oudjes zoals Ford Escort RS, Triumph TR 7, Renault Alpine, Fiat Mirafiori, Lancia Delta, Porsche 911 en vele andere nogmaals aan het werk te zien.

 

SIERRA DUO op 7 en 8 juli (samen met de World Cup Bangers en de F1 Stock Cars): Er zijn in totaal 4 wedstrijden gepland (2 op zaterdag en 2 op zondag). Er zijn wel minimaal 12 auto’s nodig. Teneinde zeker te zijn van het aantal deelnemers, moet iedereen, welke wil meerijden de inschrijving (37€) betalen TEN LAATSTE OP 28 Mei (Pinkstermaandag). Zijn er niet voldoende ingeschreven, wordt de wedstrijd afgelast

 

KURT DUJARDIN en ANTON GONNISSEN (beiden Camso V8) zullen als allereersten proberen om met drie verschillende voertuigen de PARIJS-DAKAR uit te rijden. Ze zijn er reeds in geslaagd met een auto en een kamion. Voor januari 2008 staat er een sidecar op het programma (Kurt in de zijspan). Tijdens dit weekend zijn ze reeds aan het oefenen in de rally van Tunesie.

 

BANGERSTOX: wegens plaats- en tijdsgebrek zijn er op 13 Mei (DAYS of BRITISH POWER) slechts 40 auto’s toegelaten. Op tijd inschrijven !! De Bangerstox zullen op de parking buiten moeten staan.

 

DE PRIVE CARS (maximaal 100 auto’s) zullen op 12 + 13 Mei (Days of British Power), 07 + 08 Juli (World Cup Bangers + F1 Stock Cars) en op 01 + 02 September (Euro Champ Bangers) niet binnen kunnen met kamions of aanhangers. Wegens plaatsgebrek zullen alleen de Privé Cars binnen kunnen.

 

Er komt een wedstrijd bij voor de Camso Hot Rods, Stock Rods en de Super Privé Cars. De piloten welke een abonnement genomen hebben, zullen volgende bedragen moeten bij betalen: Camso Hot Rods: + 35€ / Stock Rods: +30€ / Super Privé Cars: +25€

 

Dit jaar zal er langs de straat een deel geluidsmuur bij gebouwd worden.

 

FOTO’S BEST OF 2005 EN 2006: Petra doet haar uiterste best om dit op onze site te krijgen (vroeger deed Marcel Smeets dat, maar om gezondheidsredenen kan hij dit niet meer doen). Het lukt al gedeeltelijk, maar er zitten nog wat fouten in. 2005 is klaar. 2006 zal binnen enkele weken volgen.

 

Roland Vandermeersch.

 

 

INFO 22.02.2007

Beetje Daytona Speed Week

Ik ben zopas terug van mijn 22e Daytona 500 (binnenkort maak ik ook deel uit van de good OLD boys league); hierbij enkele bedenkingen (hopelijk interesseert het iemand)
- duurste kaart: 5.000$ (wel geldig voor alle evenementen in Daytona). Vraag in de pers: Is dit niet een beetje overdreven? Antwoord van de big boss: "De enige fout die we gemaakt hebben is slechts 100 van deze plaatsen te voorzien; ze waren zo uitverkocht. 200 waren beter geweest !!
- parking op de Florida mall (rechtover het circuit): 40$ op een wedstrijddag en 80$ voor een RV (camper)!!!. Daarvoor mag je natuurlijk NIET overnachten. En in België zouden ze kilometers te voet lopen om geen 2€ parking te moeten betalen
- prijzengeld voor de Daytona 500 (één van de 5 wedstrijden tijdens Speed Week): houdt U goed vast: 18.000.000$ (U leest goed 18 MILJOEN DOLLAR voor één wedstrijd). Kevin Harvick 1,4 miljoen dollar (afgerond). Tweede Mark Martin toch nog 1,05 miljoen dollar. Laatste amper 250.000$, de sukkelaar.
- Het meest bangelijke blijft nog altijd de Outlaw Sprint Cars in Volusia County. 800m aarde ovaal. 59 Sprint Cars waaronder de stars Steve Kinser, Joe Saldano, Danny Lasoski, Craig Dollanski, Donnie Schatz. 800pK onder het zitvlak; bijna geen plaats voor de voeten. Maar een loodzware voet. Volgens de omroeper 133mph = 212kmh GEMIDDELD!!! Maar het gemiddelde is praktisch gelijk aan de topsnelheid. De toppers heffen niet op bij het inkomen van de bocht.
Remember 800m ovaal in aarde. "These boys have really VERY big balls". Onze Europese circuit vedetten lijken watjes daarbij vergeleken.
- op de zwarte markt worden tickets voor de 500 tegen 4 x de list prijs verkocht. Alle 160.000 ZITplaatsen uitverkocht (er zijn geen staanplaatsen) ! Welk F1 circuit doet hen dat na?
- parkingprijs voor een RV (camper) in het West lot (naast het circuit - ik schat een 2.000 plaatsen; wij hadden nummer 613 halfweg de eerste parking)): 450$ gelijk of U 3 weken blijft of slechts enkele dagen. Bijna een jaar op voorhand uitverkocht.
- Een drie vier jaar terug moesten ze nog enkele onwaardige auto's toelaten (de fameuze Kirk Shelmerdine) om aan het aantal van 43 starters (televisie, you know) te halen. Dit jaar meer dan 60, waardoor er velen na de twins naar huis mochten.
- Een enquête van Gallup met zeer verrassende resultaten. Alhoewel Nascar razend populair is in de USA, heeft slechts 4% (VIER) van de ondervraagden de autosport op de eerste plaats gezet als hun favoriete sport. American football kwam op de eerste plaats met ongeveer 35%, dan baseball, basketball. Van de autosport zelf heeft Nascar veruit de absolute meerderheid; IRL, dragraces en Champ Cars komen zeer ver achter en van circuit races (bij Grand Am en Formule 1 heeft men reeds een nul voor de komma staan).
- Wat minder boe geroep bij de voorstelling van Jeff Gordon. Zou het zijn omdat hij met een Belgische hertrouwd is?
 

tweede deel: Montoya en Nascar worldwide

Je kunt de amerikanen beminnen, bewonderen of haten, maar één ding hebben ze: ze kunnen spektakel brengen, business doen en ze werken met een toekomstvisie.

Ik heb de Nascar zien evolueren in de loop der jaren. Eerst was het een klein clubje zuiderlingen, met een sport welke alleen het zuid-oosten interesseerde. Dan hebben ze hun circus beginnen uitbreiden naar midden amerika en het westen. Alleen in New York ligt het nog moeilijk (ze willen er een nieuw circuit bouwen, maar het lukt (nog) niet. Nu zijn ze op een punt gekomen waar uitbreiding in de USA praktisch niet meer mogelijk is. Er zijn reeds 36 weekends. Alle stadia zijn altijd kompleet uitverkocht.

Logisch denken is: waar kunnen wij verder uitbreiden? En dan komt in eerste instantie Mexico, Canada (alleen in volle zomer) en Japan in blik. Nadeel is dat deze landen ver uit elkaar liggen en een competitie in elk van deze landen apart te veel wedstrijden op een te kleine oppervlakte zou brengen. Europa ligt op dat vlak veel beter, maar daar is de ovaal cultuur pas sedert een twee à drie jaar in opgang. Ook het aantal ovalen circuits is te beperkt. Een wereldtoer van een soort Bush series (want vergis U niet, de big boys - Nextel Cup - blijven alleen in de USA rijden) zou zeer duur uitvallen. Er zijn niet genoeg ovalen circuits in deze landen en deze zware Amerikaanse bakken op een road course, zoals een circuit als Zolder genoemd wordt in de USA, laten racen, dat lijkt mij ook niet het recept om in Europa veel publiek te lokken, omdat deze autos niet op een road course op hun plaats zijn.

Wat de piloten betreft waren tot voor een vijftal jaren de good old boys (Dale Sr, Rusty Wallace, Ricky Rudd en zovele anderen) het geldkoffertje van Nascar. Deze ganse generatie is praktisch verdwenen en de overstap naar de "joung guns" hebben ze schitterend overleefd met Jeff Gordon, Dale Earnhart Junior en Tony Stewart als nieuwe superstars.

Vroeger werden alle vreemde eenden  in de bijt getolereerd, maar nu wordt Montoya met open armen en de grote trom ontvangen. Omdat ze graag een Formule 1 piloot in hun midden hebben? Neen, Formule 1 interesseert geen enkele Amerikaan. Wel omdat het een fantastisch vehikel is voor een verdere uitbreiding van Nascar op wereldvlak. Dit samen met het toelaten van Toyota (voor enkele jaren zou dit nog heiligschennis geweest zijn) is de eerste stap naar Nascar Worldwide.

Toch opvallend dat dit jaar drie 100% circuit piloten bij Nascar rijden: Montoya, AJ Almendinger (Champ Cars)

Dat ovaal racen veel moeilijker is dan velen denken (alleen maar een beetje naar links draaien) werd duidelijk bewezen. Geen van de twee heeft enige rol van betekenis gespeeld (Montoya heeft wel enkele ronden in de twins aan de kop gereden, maar in de 500 was hij onzichtbaar). En vertel me nu niet dat iemand w elke de 500 miles van Indy en 7 Grote Prijzen, waaronder Monaco, gewonnen heeft niet (meer) kan rijden. Dat Montoya af en toe bij de top zal eindigen, daar ben ik overtuigd van, maar hij zal eerst veel ervaring moeten opdoen. Verder ben ik overtuigd dat enkele Nascar piloten, mits de nodige praktijk, in gelijk w elke discipline hoge toppen zouden scheren. Vergeet niet dat Jeff Gordon in de Rallye Masters (of hoe noemt het ook) in Gran Canaria (geen micky mouse circuit zoals in Bercy, maar wel degelijk een kleine "etappe speciale" op aarde zoals in rallye) in twee reeksen veelvoudig wereldkampioen Sebastian Loeb eruit gereden heeft en dit nota bene op een rallye auto (was het een Peugeot, ik weet het niet meer).

Zal Nascar in Europa ooit hoge toppen scheren? Ik weet het niet; ik durf zelfs twijfelen. Wat wel zeker is, is dat Nascar in Europa steeds meer fans krijgt, terwijl de interesse voor de Formule 1 sterk achteruit is geboerd; om niet te spreken van de andere circuit disciplines, welke, op enkele uitzonderingen na, voor lege tribunes gespeeld worden.

En vooral niet vergeten en dit lijkt mij fundamenteel, dat Nascar toeschouwers niet recruteert bij de echte autosport liefhebbers, want daarvan zijn er veel te weinig, maar bij de families (a sport for the whole family). En het heeft daarvoor schitterende argumenten: konfortabele tribunes met alleen zitplaatsen, toppiloten, welke men zo in de supermarkt kan ontmoeten en een handtekening vragen, autosport met een spektakel gehalte waar geen enkele andere discipline kan aan tippen; het geheel gebracht met een wervelende show vooraf (live muziek akt - verleden jaar Bon Jovi -, vuurwerk, vlaggen en vendels, F16 straaljagers of een B52 bommenwerper boven het circuit en noem maar op)

De tijd zal het uitmaken, maar ik denk dat de eerste vijf jaar bepalend zullen zijn, welke richting het uitgaat.

Roland Vandermeersch

 

 

CAMSO BERICHTEN – 22.12.2006

 

1° Tijdens de laatste wedstrijd in hun klasse werden volgende auto’s door gecontroleerd op hun conformiteit met het reglement:

-          Wim Moonen (Lightning Rods #73)

-          Glenn Peetermans (Lightning Rods #111)

-          Nicky Janssen (Lightning Rods #501)

-          Martinus Cavé (Camso Hot Rods #20)

Volgens keurmeester Roy Cook (GB) waren al deze auto’s OK.

 

2° Na de incidenten in Warneton op zondag 17 december werd gemeenschappelijk beslist door de Banger Promotoren en Camso dat Raymond Soer (#9) en Toon Schut (#330) definitief geschorst worden; ook wordt hun de toegang verboden als toeschouwer. De Banger Promotoren overleggen w elke straf opgelegd wordt aan Mark Delaat (#24) voor “ongepast gedrag”.

 

3° Bij de Camso V8 komen Bertrand Zoré (Fr) en Jimmy Bryan (GB) volgend jaar terug, Peter Finnis (GB) is genezen van een arm operatie en Klaus Biester zou er dit jaar ook bij zijn, zodat wij een kompleet veld (16 auto’s) kunnen hebben, als iedereen aanwezig is.

Roland Vandermeersch  

 

ALGEMENE INLICHTINGEN VAN DE VZW BASC EN DE SPRL CAMSO VOOR HET SEIZOEN 2007

 

-          Bekeruitreiking voor het Belgische kampioenschap 2006 en het jaarlijkse feest wordt door dezelfde mensen ingericht als de laatste 3 jaren, in dezelfde zaal als verleden jaar. De bekeruitreiking heeft plaats op ZATERDAG 24 FEBRUARI 2007 vanaf 20u00 te DEURNE (Antwerpen), Feestzaal Bosuil in de Merkemsesteenweg 34.

a/ Komende uit richting Gent: E17 door de Kennedytunnel op de Antwerpse Ring, richting Breda. Afrit Deurne (Sportpaleis) nemen. Beneden aan de afrit rechts afslaan. Rechtdoor rijden (Bisschoppenhoflaan) tot aan de 3e lichten. Daar rechts nemen (juist voorbij een winkel van bedden). 500m verder aan de linkerzijde ligt de zaal (juist voorbij de kerk).

b/ Komende vanuit richting Eindhoven-Luik: E313 en E34 richting Antwerpen. Einde autosnelweg de aansluiting met de Antwerpse Ring nemen richting Breda; daarna direct afslag Deurne nemen. Onderaan de afslag rechts nemen (Bisschoppenhoflaan). Verder zoals hierboven.

c/ Komende uit de richting Breda: E19 richting Antwerpen. Afslag Merksem 2 nemen. Einde afslag links en rechtdoor rijden tot aan het Sportpaleis. Aan het Sportpaleis: lichten links nemen (Bischoppenhoflaan) en verder zoals onder a/

-          DEELNAME VOOR PRIVE CARS, SUPER PRIVE CARS, BANGERSTOX, LIGHTNING RODS, STOCK RODS en CAMSO HOT RODS (zie klassenkalender) is voor 2007 als volgt: 11.03: 32€ - 08.04: 32€ - 09.04: 32€ -  06.05: 27€ - 27.05: 32€ - 28.05: 32€ - 16 + 17.06: 32€ - 07 + 08.07: 37€ - 19.08: 32€ - 01 + 02.09: 37€ - 23.09: 27€ - 30.09: 20€ (Tuning @ Crash Meeting) - 21.10: 27€ - 18.11: 27€ - 16.12: 27€

Bij de eerste deelname moet 25€ clubgeld betaald worden.

-          INSCHRIJVINGEN:

Vrijdagavond 12 januari tussen 18u – 21u op het circuit. De inschrijvingen kunnen ook vooraf opgestuurd worden of in de bus gegooid worden op het circuit.

Zaterdag 24 februari op de feestavond tussen 20u en 23u

Zondag 25 februari op het circuit te Warneton tussen 11u en 16u.

-          TRAININGEN: De trainingen de zaterdag voor een organisatie zijn gratis. Er is een extra trainingsdag ingelast op ZONDAG 25 februari te Warneton tussen 12u en 16u. Kostprijs: 25€

-          ABONNEMENTEN:

1° PILOTEN:

Privé Cars: 14 wedstrijden:

360€ in plaats van 433€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

395€ in plaats van 433€ indien betaald NA 12 januari

Clubgeld (25€) NIET inbegrepen

Bangerstox: 11 wedstrijden

250€ in plaats van 315€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

270€ in plaats van 315€ indien betaald NA 12 januari

Clubgeld 25€ NIET inbegrepen

Camso Hot Rods: 8 wedstrijden

190€ in plaats van 241€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

210€ in plaats van 241€ indien betaald NA 12 januari

Clubgeld 25€ NIET inbegrepen

Lightning Rods: 9 wedstrijden

220€ in plaats van 278€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

240€ in plaats van 278€ indien betaald NA 12 januari

Clubgeld 25€ NIET inbegrepen

Stock Rods: 8 wedstrijden

190€ in plaats van 241€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

205€ in plaats van 241€ indien betaald NA 12 januari 2007

Clubgeld 25€ NIET inbegrepen.

Super Privé Cars: 8 wedstrijden

185€ in plaats van 236€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

200€ in plaats van 236€ indien betaald NA 12 januari

Clubgeld 25€ NIET inbegrepen

 

2° TOESCHOUWERS:

180€ in plaats van 270€ indien betaald VOOR 12 januari 2007

200€ in plaats van 270€ indien betaald NA 12 januari 2007

 

-          De organisaties op 17 juni, 8 juli en 2 september zijn weekends. Alle klassen (uitgenomen de Camso V8) rijden reeds 2 reeksen op zaterdag.

-          De “CARAVAN CRASH” op Pinkstermaandag, 28 mei, gaat als volgt: Er wordt een nieuwe wipplank gebouwd van ongeveer 60cm hoog en 3m breed. Achter de wipplank wordt door de deelnemer een caravan geplaatst (afstand naar keuze). Het is de bedoeling dat de auto in , op of door de caravan beland. Er worden punten gegeven door een neutrale jury, voor de spektakelwaarde. Stevig vastgelast net  op de plaats van de voorruit verplicht. MAXIMAAL 7 DEELNEMERS toegelaten. Wanneer men inschrijft moet men 25 € betalen; men krijgt het geld terug als men deelneemt.

-          Op 7 en 8 juli wordt een wedstrijd georganiseerd met Ford Sierra’s DUO. Alleen Ford Sierra’s zijn toegelaten (GEEN INJECTIE). Er zitten 2 piloten in de auto. De ene heeft het stuur, maar geen pedalen. De andere heeft pedalen, maar geen stuur. Tijdens dit weekend worden 3 wedstrijden gehouden. De eerste in de normale richting volgens het Privé Cars reglement. De tweede in omgekeerde richting (Engels); eveneens Privé Car reglement. De finale in de normale richting, maar volgens het Bangerstox reglement. Aan beide zijden moet een deurplaat bevestigd zijn, ter bescherming van beide piloten. Inlichtingen bij Jimmy Carmoy (Bangerstox 36)

-          Caravan Races: Een net met kleine openingen, w elke stevig vast gelast is aan de carrosserie, in de opening van de voorruit en in de opening van het venster aan de kant van de piloot, is verplicht

-          Ramp roll over: tweede houten balk ter hoogte van de zetel van de copiloot is verplicht. Maximaal 10 liter benzine in de tank.

 

PUNTEN KAMPIOENSCHAP: In alle klassen wordt de puntentoekenning gewijzigd. Er worden evenveel punten toegekend zowel in de reeksen als in de finale. De punten gaan als volgt: 15 – 14 – 13 – 12 etc. tot 1

CAMSO V8: De wedstrijd in Lydden Hill telt mee voor het kampioenschap. Alleen banden Hoosier 3025 en 3035 zijn toegelaten. Maximaal 12 banden per seizoen. De regenbanden (F15) met profiel kunnen nog in 2007 links vooraan opgebruikt worden. Na 2007 niet meer. Er worden verschillende punten voor reglementswijziging per e-mail onder de piloten besproken. Dit alles zal vervat worden in een nieuw bijgewerkt Camso V8 reglement, welke eind februari 2007 zal verschijnen.

CAMSO HOT RODS, STOCK RODS en LIGHTNING RODS: geen wijzigingen

SUPER PRIVE CARS: Chrysler Neon 133pK – banden 185; VW Golf II 16V 1800 – 136pK – banden 185 en Opel Kadett GSi 2.0 – banden 185 zijn toegelaten.

Volgende, niet gebruikte auto’s worden van de lijst geschrapt:

Alfa Romeo Alfetta 1800/2000/2500GTV en “ 164” 3000

Austin MG Maestro 1600 en 2000

BMW 2002/2002Ti/2002Tii – BMW 525/525i/528i/530i

Fiat 2000 Racing

Ford Escort 2000RS; Ford Capri 2,8i, Ford Sierra 2800 XR4i; Ford Granada 2800i

Lancia Beta 2000i/2000HPE

Mazda 626 2000

Mercedes 190E

Peugeot 505

Rover 3500/Vitesse

Talbot Sumbeam 1600Ti

VW Passat 1800GT/2000GT/2200GT

VW Santana 2000GX

Volvo 240 2300

PRIVE CARS: Een waterbak, zoals die gebruikt wordt bij de Big Bangers en soms ook bij de Bangerstox is verboden bij de Prive Cars.

BIJGEVOEGD KALENDER: ZEER BELANGRIJK

Deze kalender is niet 100% definitief. De mogelijkheid bestaat dat er nog enkele Engelse klassen naar Warneton komen. Wij weten dit, einde december, begin januari. In dat geval kunnen er nog één of meerdere Camso klassen verplaatst worden.

 

Wij wensen jullie een gezond 2007 toe

 

Petra en Roland

 

 

KAMPIOENEN – CHAMPIONS – MEISTER-   WARNETON SPEEDWAY 2006

 

 

 

 

1.

371

DAVID DELATTE

FR

367 P

2.

772

VICTORIEN HEUNINCK

FR

327 P

3.

746

ROLF VANTILBURG

BE

257 p

4.

628

Christophe lamoot

Be

189 p

5.

271

SVEN VANDIEVEN

BE

181 P

 

 

BANGERSTOX

 

1.

49

RENE DELAAT

NED

235 P

2.

38

ERIC HAERENS

BE

179 P

3.

112

TONY SPINNEWIJN

BE

175 P

4.

61

KURT BAES

BE

149 P

5.

171

DAVID DELATTE

FR

106 P

 

 

 

 

 

 

 

 

SCHITTERNDE TUNING @ CRASH SHOW AT WARNETON SPEEDWAY 17/09/2006 - 19.09.2006

Sterker kan het verschil wel niet zijn, Crash auto’s tegen Tuning cars. De eigenaars van over 350 Tuning cars tonden trots hun mooie Auto’s.

32 Bangerstox zijn aan de start gewest en leverden de overwegend Tuningpubliek een supershow, de toeschouwers op de volle tribune hebben enthousiast meegeleefd.

Het Hoogtepunt van de dag was “Ramp roll over”. 14 Coureurs probeerden zoveel mogelijk koprollen te maken. Uiteindelijk was fransman Francois Deroubaix de overwinnar met 4 ½  koprol. Rond 18 uur worden 40 bekers uitgereikt voor de mooiste en origineelste Tuning auto’s door SPL voorzitter Ludovic Thomas.

Een geslaagde organisatie.

Petra Rinne

 

 

 

RUDI PENDERS EN FRANZ LAMOT OP CAMSO V8

 

Deze twee vedetten van de Belcar treden op 24 september aan met de Camso V8. Op vrijdag 22 september gaan ze hun rookie day experience rijden.

 

 

De CAMSO V8 STELEN DE SHOW IN LYDDEN HILL.

 

Acht “echte” Camso V8, aangevuld met Peter Finnis en de Jaguar met een 500pK sterke V8 motor van John Cross. Deze beide auto’s vielen snel met problemen uit, maar waren geen partij voor de zeer snelle Camso V8. Wim Peeters (rugproblemen), Kurt Dujardin en Anton Gonnissen (beiden beroepshalve niet beschikbaar) en Jimmy Bryan (in onmin met Camso) waren er niet bij.

De eerste wedstrijd reden de Camso V8 samen met de Baby Grands, maar het verschil in snelheid was zo groot dat het te gevaarlijk werd. De volgende wedstrijden reden de Camso V8 alleen.

Ze leverden de spannendste wedstrijden van de dag en volgens organisator Rod Birley waren ze dit jaar 1,5 sec sneller dan verleden jaar in Lydden Hill.

Enig minpunt waren de te korte wedstrijden (8 ronden) en de 7 lekke banden, wegens een niet opgekuiste baan; de organisatie heeft beloofd daar volgend jaar een mouw aan te passen.

 

ROLAND VANDERMEEERSCH

 

 

 

 

 

 

BIJKOMENDE ORGANISATIE op 21 november 2004 - 20.08.2004

 

-          BIJKOMENDE ORGANISATIE op 21 november 2004: volgende klassen rijden: Big Bangers, Prive Cars, Bangerstox, Super Prive Cars en Lady’s Race. Abonnementen tellen niet. Deelname: 27€ Inkom toeschouwers: 15€

-          LADY’s RACE: gaat niet door op 3 oktober; wel op 21 november

-          BANGERS 2 X 2: Op 3 oktober is een Bangerrace voor Prive Cars gepland.

-          Op 4 en 5 september worden er geen PARKINGTICKETS voor Prive Cars uitgegeven; degenen welke een Parking abonnement hebben, kunnen hun geld terugkrijgen of het naar 21 november verplaatsen.

-          Op 4 september gaan de poorten open om 10u00

-          Stock Rods en Super Prive Cars, welke alleen op zaterdag rijden, moeten het terrein tegen ten laatste om 18uur verlaten, zodat de Lightning Rods en Camso Hot Rods, hun plaats kunnen innemen.

-          Op zaterdag 4 september kunnen er geen Prive Cars binnen om hun auto af te lossen (moet buiten gebeuren).

-          Caravans kunnen op zaterdag gebracht worden tussen 10u en 20u.

-          Lightning Rods en Camso Hot Rods kunnen de zaterdag 4 september niet voor 18u00 binnen. Indien ze vroeger komen, moeten ze buiten wachten tot 18u00.

-          Voor de Prive Cars worden er maximaal 120 auto’s aanvaard. De zaterdag zijn er 3 reeksen (A-B-C). De Zondag maar 2 reeksen(A – B) met compleet nieuwe indeling. Er mag van auto gewisseld worden tussen de zaterdag en de zondag.

 

 

 

 

AAN DE LIGHTNING RODS PILOTEN – 20.08.2004

 

 

 

Na meer dan de helft van de wedstrijden van dit eerste seizoen, lijkt het nuttig om enkele vaststellingen te maken:

-          de hoog gespannen verwachtingen in deze nieuwe klasse lijken volledig ingelost te zullen worden: wij hebben meestal mooie spannende wedstrijden gehad, met veel verschillende winnaars; het niveau van rijden was hoog te noemen (de verplichte rij-cursus lijkt zijn vruchten af te werpen) en de geest onder de piloten was, op enkele uitzonderingen en kleine incidenten na, goed te noemen;

-          zoals het er nu naar uitziet zal het aantal deelnemers volgend jaar opnieuw tussen de 15 en 20 liggen; enkelen zullen (of hebben reeds) afgehaakt, maar volgens de laatste berichten zullen er ook verschillende nieuwe bijkomen.

-          Door diverse omstandigheden en belangenvermenging hebben wij het probleem van een strikte en systematische controle van de auto’s nog niet kunnen verwezenlijken. Wij denken dit te kunnen oplossen met een keurmeester, welke ook de Camso V8 zal controleren. Wij blijven er echter bij dat wiens auto niet conform is, zowel wat betreft minimum gewicht als niet toegelaten  “prestatie verhogende” ingrepen, er onverbiddelijk uitgaat.

-          Op 22 augustus worden de auto’s gecontroleerd op het gewicht; op 4 en 5 september op het al dan niet gebruik van een Diesel versnellingsbak.

-          Lightning Rod piloot Arno Renders (#21) moet voor de rest van het seizoen als allerlaatste starten (minimaal op ½ ronde) wegens niet sportief rijden (proberen voorbij te gaan aan de binnenkant, halve auto over de witte lijn, met een ongeval als gevolg; dan bij het wegrijden vrijwillig de auto van #44 beschadigen en tot slot nog uiten van bedreigingen in het wagenpark). Bij de volgende onsportieve actie volgt automatisch een schorsing van 3 organisaties.

-          Vanaf 4 september wordt geen enkele Lightning Rod coureur meer toegelaten, welke niet de opgelegde veiligheidskledij (brandvrije overall, handschoenen, raceschoenen, balaclaaf etc.) heeft, zoals voorgeschreven. Het gaat niet op dat in deze klasse de meerderheid de financiële inspanning gedaan heeft om alle nieuwe kledij aan te kopen en dat er anderen zijn, welke bijvoorbeeld met basketschoenen rijden.

-          Het is ons ter ore gekomen, dat er één of meerdere piloten zijn bij de Lightning Rods, die dermate veel bier drinken, dat het niet meer verantwoord is om hen nog aan een autorace toe te laten. Om veiligheidsredenen en om de andere deelnemers te beschermen moeten wij drastisch ingrijpen. Wie met een bier of andere alcoholische drank in de hand betrapt wordt, zal voor de rest van de dag niet meer op de piste toegelaten worden.

-          WEEKEND 4 + 5 september: oorspronkelijk was voorzien dat de Lightning Rods alleen de zaterdagnamiddag 2 reeksen + finale zouden rijden. Wij hebben dit veranderd naar de Zondag. De LR rijden dus NIET op Zaterdag; maar wel op ZONDAG 5 september. Wegens organisatorische redenen (parking) kunnen geen Lightning Rods en Camso Hot Rods op zaterdag binnen voor 18u00 (de Super Prive Cars en de Stock Rods nemen de plaats in van deze 2 klassen op zaterdag). De parkeerplaats binnen is beperkt zodat zeker geen toeschouwers en supporters bij de piloten kunnen staan.

 

Roland Vandermeersch

 

PROGRAMMA 22/08/2004 WARNETON SPEEDWAY

 

Saturday/Samedi   PRACTICE/TRAININGEN/ENTRAINEMENT    Zaterdag/Samstag

14 – 16 h

  CAMSO V8 - LIGHTNING RODS –CAMSO HOT RODS –STOCK RODS – SUPER PRIVE CARS

16 – 17 h  PRIVE CARS - BANGERSTOX

 

SONNTAG/DIMANCHE   GATE/PORTES OUVERT/OPEN 8.30 H  ZONDAG/SUNDAY

 

10u00

 

 

 

1.

Prive Cars   A

 

20 laps

2.

bangersTOX   A

 

20 laps

3.

Prive Cars   b

 

20 laps

4.

BANGERSTOX   B

 

20 laps

5.

prive cars   c

 

20 laps

6.

prive cars   d

 

20 laps

7.

stock rods

 

20 laps

8.

lightning rods

 

20 laps

9.

super prive cars

 

20 laps

10.

camso hot rods

 

20 laps

11.

camso v 8

 

20 laps

13u00

 

 

 

12.

Prive Cars   A

 

20 laps

13.

bangersTOX   A

 

20 laps

14.

Prive Cars   b

 

20 laps

15.

BANGERSTOX   B

 

20 laps

16.

prive cars   c

 

20 laps

17.

prive cars   d

 

20 laps

18.

stock rods

 

20 laps

19.

lightning rods

 

20 laps

20.

super prive cars

 

20 laps

21.

camso hot rods

 

20 laps

22.

camso v 8

 

20 laps

15u30

 

 

 

23.

PRIVE CARS

FINALE   B + C

20 laps

24.

BANGERSTOX

FINALE   A    ( +  B ? )

20 laps

25.

STOCK RODS

FINALE

20 laps

26.

LIGHTNING RODS

FINALE

25 laps

27.

CAMSO HOT RODS

FINALE

25 laps

28.

CAMSO V8

FINALE

30 laps

29.

PRIVE CARS

FINALE  A

75 LAPS

30.

SUPER PRIVE CARS

FINALE

25 laps

31.

DD

 

 

 

 

BANGERSTOX TEAM RACE 22/08/2004

 

 

RAM TEAM   (BEL)  

 

oranje / orange

77

ROLF VANTILBURG

 

Essen

78

DIRK SPAANS

 

Wichelen

110

KOEN VANDERSTAPPEN

Capt

Lochristi

140

ADRI VANTILBURG

 

Essen

 

 

 

 

 

RAMP TEAM  BLACK (BEL)

 

zwart/noir

24

BERT VALGAEREN

 

Stekene/

55

ROBBY SAMAN

 

stekene

106

RONNY KERCKHOF

 

koewacht

126

STANI BUYSSE

Capt

Stekene

 

 

 

 

 

BALOUF   (FRA/BEL)

 

kaki/zwart      kaki/noir

10

GONZAGUE FAUQUEL

 

deletter

43

FRANK HOLLEMAN

Capt

Quesnoy

46

LAURENT BONNY

 

Comines

128

MATHIEU WINTREBERT

 

Blendecques

 

 

 

 

 

GARBAGE I    (BEL)

 

blauw/geel       bleu/jaune

11

BJÖRN DESUTTER

 

Laarne

12

KURT ROGIERS

 

Laarne

35

DANIEL AELTERMAN

Capt

Laarne

100

WESLEY WAMBEKE

 

gent

 

 

 

 

 

GARBAGE II  (BEL)

 

geel/blauw       jaune/bleu

34

DIRK AUDENAERDE

Capt

lochristi

41

STEVEN VANDENABBEELE

 

wetteren

61

KURT BAES

 

Desselgem

105

DIRK HOFMAN

 

Vichte

 

 

 

 

 

G-CREW  (BEL)

 

Terracotta/blauw  Terracotta/bleu

17

KURT CLAEYS

 

menen

21

CHRISTOPHE VANDEPITTE

 

menen

80

BRUNO VANDENBROUCKE

Capt

menen

103

FABIAN MOERKERKE

 

wevelgem

 

 

 

 

 

MAD – TEAM   (FRA)

 

Rood/geel       Rouge/jaune

16

ALAIN HERNAULT

Capt

coudekerque

28

YANNICK HERNAULT

 

coudekerque

47

MICKAEL LECOURT

 

dunkerque

54

SEBASTIAN PICHON

 

petite synthe

 

 

 

 

 

RAL 6005    (BEL)

 

Groen/vert

60

DENNY ROELANDTS

Capt

lebbeke

90

LENEK MALINOWSKI

 

dendermonde

92

DONALD UYTTERSPROT

 

moorsel

 

 

 

 

 

GOOR-TEAM   (BEL/NED)

 

Wit/orange       Blanc/orange

29

XAVIER LEENAERTS

 

gooreind

63

LUDO LEENAERTS

Capt

kalmhout

72

LUDWIG SMITS

 

wuustwezel

84

RICHARD STEEGS

 

overloon

 

 

 

 

 

WOODLAND I   (BEL)

 

Rood/rouge

38

ERIC HAERENS

Capt

Aartrijke

79

MARK MORTIER

 

Aartrijke

82

SANDY DECLERCK

 

Kortemark

101

MARNIK VERMANDERE

 

beernem

 

 

 

 

 

WOODLAND II (BEL)

 

rood/wit dak    rouge/toit blanc

19

GERDY VANDAMME

 

izegem

25

JOEL SPINNEWIJN

Capt

gijverinkhove

86

PHILIPPE VANTROYS

 

meulebeke

112

TONY SPINNEWIJN

 

gijverinkhove

 

 

 

 

 

WOODLAND III (BEL)

 

Rood/geel dak    rouge/toit jaune

15

FILIP LOUWYCK

 

zedelgem

64

DIRK LOUWYCK

 

zedelgem

65

DIDIER CALLEWAERT

Capt

voorde

68

OLIVIER VANDERASIEREN

 

eernegem

 

 

 

 

 

www.pewi.nl  I  (NED)

 

Zwart/geel      noir/jaune

49

RENE DELAAT

 

helvoirt

85

DENNIS DELAAT

Capt

helvoirt

96

ERIC VANOOIJEN

 

vught

95

MIKE DEBRUYN

 

dordrecht

 

 

 

 

 

www.pewi.nl II  (NED)

 

Zwart/rood       noir/rouge

44

MARK DELAAT

Capt

helvoirt

48

RUUD PRINSE

 

rosmalen

89

JOEP DEKORT

 

rid

97

PETER ENGBERSEN

 

cromvort

 

 

 

 

 

ALEXIS    (FRA)

 

blauw/gele streep   bleu/bande jaune

32

FRANCOIS VANCAUWENBERGHE

 

herseaux

33

DANIEL DUMOULIN

Capt

merville

37

STEPHANE LAHAYE

 

merville

94

BRUNO THESSE

 

herlies

 

 

 

 

 

WOLF 1   (BEL/FRA)

 

wit rood dak      blanc toit rouge

39

PETER  CARMOY

Capt

Hemiksem

40

KURT DEDECKER

 

Terhagen

71

ANDY VANHUMBEECK

 

Willebroek

171

DAVID DELATTE

 

roubaix

 

 

 

 

 

WOLF II   (BEL/FRA)

 

Wit/ blauw dak    Blanc/ toit bleu

31

MICKAEL HOGIE

 

menen

36

JIMMY CARMOY

Capt

hemiksem

114

WESLEY VANHUMBEECK

 

willebroek

147

FRANCOIS DEROUBAIX

 

roubaix

 

 

 

 

 

MARSUPILAMI (FRA)

 

Geel/zwart          Jaune/noir

45

OLIVIER PERU

 

buissieres

58

THIERRY BOSCART

Capt

buissieres

130

LUDOVIC WATTEL

 

buissieres

152

SEBASTIAN BOSCART

 

buissieres

                       

                       

BANGERSTOX TEAM-RACES        22.08.2004

Ø       De auto‘s van ieder team MOETEN in dezelfde kleuren geschilderd worden

Ø       Er worden tweemal twee reeksen gereden met maximaal 2 piloten van ieder team plus een finale met ofwel alle piloten samen ofwel opnieuw A en B met maximaal 2 piloten per team in iedere finale, als er nog te veel auto’s zouden overblijven. Wordt ter plaatse beslist.

Ø       Maximaal een reserveauto per team is toegelaten

Ø       Ieder team moet een teamkapitein aanduiden. Hij beslist wie rijdt in welke groep (A of B)

Ø       Wie niet volgens de regels rijdt (duwen) wordt geschorst voor de rest van de dag; indien het te erg is (vb. follow-in) volgt een langere schorsing voor ALLE klassen (OOK Bangers)

Ø       Er is 1 beker voor de winnaar van de finale plus twaalf bekers voor iedere deelnemer van der eerste drie teams (punten volgens het normale systeem)

ROLAND VANDERMEERSCH

 

NABESCHOUWING BIJ DE WORLD CUP VOOR BANGERS – 12.07.2004

 

 

De organisatie van 11 juli in Warneton heeft alle hoog gespannen verwachtingen volledig ingelost. Geen spatje regen, een schitterend deelnemersveld bij de Bangers, veel publiek en een gezellige sfeer. Kortom de ideale mix tussen contact en non-contact formules. Zelf Kurt Dujardin en Anton Gonnissen, beiden aan de start in de Camso V8 en die meer het circuitgebeuren in Zolder, Francorchamps en meerdere Europese circuits kennen, vonden de dag schitterend.

Toppers bij de Bangers waren de Austin A125 Sheerline (1949) van Edwin “Gravedigger” Basters; de Woolsley  6/110 van Ton “Terminator” Van Haren; de uitzonderlijk lange (6m90) Lincoln van Mike Sperlich en de 2 prachtige Jaguars Mk 2 van Big Ben Holtrop en Frankie “The admiral” Whitelock. En volgens Bernie zal het deelnemersveld voor het Europees kampioenschap op 5 september in Warneton, dit van de World Cup nog overtreffen. Voorlopige topper is een Bentley T van het Woodland team.

Toch wel zeer opvallend dat bij de Bangers, alhoewel de klappen zeer hard aankomen door de hoge snelheid op het ovaal van Warneton, de sfeer tussen de deelnemers uitstekend is. Geen discussies. Houden zo.

Een spannende finale bij de Camso Hot Rods waarbij veteraan Robert Delemarle (de 60 reeds lang voorbij) op de hoogste plaats van het podium mocht staan.

In plaats van de verhoopte 9 auto’s bij de Camso V8 waren er slechts 5 present: de 2 nieuwe auto’s waren slechts de vrijdagnacht in de haven van Antwerpen aangekomen; de V8 van Wim Peeters was niet op tijd gerepareerd na zijn onwaarschijnlijke crash tijdens de Days of British Power (de onderdelen uit de USA, verstuurd met UPS, zijn vier dagen na de beloofde levertijd aangekomen) en Peter Finnis had niet op tijd zijn nieuwe banden kunnen krijgen.

Ondanks dit kleine deelnemersveld een zeer goede finale waarbij vier auto’s om de eerste plaats streden; Chris Roots kon slechts in de voorlaatste bocht, na een ultieme poging, Kurt Dujardin voorbij. Ook Anton Gonnissen en Dave Van Haarlem waren uitstekend voor hun eerste deelname in de klasse.

 

Volgende organisatie op 22 augustus, waar naast 20 ingeschreven teams voor de Bangerstox Team Races ook de Camso V8 (staan niet op de kalender) zullen rijden.

 

 

Roland Vandermeersch

 

 

 

 

 

NATIONAL HOT RODS RIJDEN DIT JAAR NIET MEER BIJ CAMSO - 24.04.2004

 

Dieter Goldhausen heeft ons vandaag opgebeld dat slechts 6, hoogstens 7 National Hot Rods de verplaatsing naar Warneton op 2 mei willen maken.

Het is een feit dat de economische crisis een sterke invloed op deze zeer dure klasse heeft en het aantal deelnemers duidelijk naar beneden gegaan is.

Camso is de mening toegedaan dat een wedstrijd met 7 Hot Rods voor de toeschouwers weinig aantrekkelijk is en als er dan nog 2 mechanische problemen hebben, zoals het op Paaszondag het geval was, dan is het echt te weinig. Moest dit een toestand van voorbijgaande aard zijn, dan hadden wij ze verder laten rijden, maar wij zien de toekomst van deze klasse niet zo positief in, eenvoudig omdat ze te duur geworden is.

Daarom heeft Camso beslist om de National Hot Rods dit jaar niet meer in Warneton te laten rijden. Een uitzondering zou kunnen gemaakt worden voor 19 + 20 juni (DAYS OF BRITISH POWER) indien zich minimum 10 deelnemers aanmelden ten laatste tegen Pinkstermaandag 31 mei.

 

PUBLICITAIRE SPOTS OP TV:

 

Camso heeft opdracht gegeven om een publicitaire spot te maken (20 seconden lang) waarin Camso V8, Bangers en de caravan race voorkomen. Deze spots zullen de donderdag en de vrijdagavond voor de volgende wedstrijden uitgezonden worden in prime time op FR3 (Noord Frankrijk + Pas de Calais). Deze zender heeft een gemiddeld kijkcijfer van 3.160.295 kijkers van meer dan 15 jaar.

 

BANGERS OP TELEFACTS – VTM:

 

Persoonlijk hebben wij deze uitzending antireclame gevonden voor Camso. Halve waarheden, verdraaiingen, tot zelfs onwaarheden kwamen aan bod om het sensatiegehalte wat omhoog te krikken.

Daarom heeft Camso beslist om geen enkel TV team of geen enkele beelden meer te laten maken voor commerciëel gebruik, zonder de voorafgaande toestemming en het inzagerecht met goedkeuring van de beelden. Indien U dus zoudt benaderd worden door TV mensen, dan moet U ze doorsturen naar Camso. Zonder onze schriftelijke toestemming kan er niet meer gefilmd worden.

 

DAYS OF BRITISH POWER

 

Christof Vandekerckhove heeft ons doorgemaild dat er zich voor het ogenblik aangemeld hebben bij Spedeworth:

25 Superstox

26 2.0 Hot Rods , met nog vier waarschijnlijk erbij, die wel gezegd hebben dat ze komen, maar nog niet officieel ingeschreven zijn.

De 13 toegewezen plaatsen voor de Spedeworth Lightning Rods zijn ingenomen; van de andere Promotors verwachten wij een lijst binnenkort.

 

Een Engelse coureur heeft ons gemaild, dat er voor dat weekend bijna geen hotelkamers meer vrij zijn in de regio. Wij weten niet of dat klopt, maar indien U dat weekend op hotel wenst te overnachten, raden wij aan om niet lang meer te wachten voor een reservatie.

 

De kans bestaat dat enkele Outlaw Hot Rods met onze National Hot Rods zullen meerijden, maar daarvan hebben we nog geen bevestiging.

 

LIGHTNING RODS

 

Op Zondag 11 april werden alle Lightning Rods op een mobiele rollen testbank gezet. Hierbij de resultaten:  

 

03

Roland Vandermeersch

125,0pK bij 6032 rpm

koppel 180Nm bij 3477 rpm

11

Eric Braem

127,2pK bij 5492 rpm

koppel 203Nm bij 3176 rpm

17

Mike Debruyn   

147,6pK bij 6148 rpm

koppel 224Nm bij 3621 rpm

20

Jeroen Renders

143,7pK bij 6888 rpm

koppel 197Nm bij 3523 rpm

22

Andres Vanbreugel

135,4pK bij 6743 rpm

koppel 168Nm bij 4875 rpm

22

Arno Renders

142,5pK bij 6530 rpm

koppel 184Nm bij 3647 rpm

23

Michel Verstijen

116,1pK bij 5829 rpm

koppel 166Nm bij 3538 rpm

33

Karl Hersee      

148,5pK bij 6142 rpm

koppel 221Nm bij 3515 rpm

44

David Lahousse

131.0pK bij 6125 rpm

koppel 172Nm bij 3505 rpm

49

Gustaaf Vanbouwel       

144,9pK bij 6351 rpm

koppel 201Nm bij 3669 rpm

64

Twig Delaere

124,3pK bij 6001 rpm

koppel 185Nm bij 3378 rpm

73

Wim Moonen

135,6pK bij 6117 rpm

koppel 200Nm bij 3359 rpm

74

Kees Damen

124,1pK bij 5799 rpm

koppel 194Nm bij 3484 rpm

88

Joep Dekort     

153,3pK bij 6424 rpm

koppel 223Nm bij 3490 rpm

128

Stefaan Hellemans        

134,4pK bij 5801 rpm

koppel 207Nm bij 3591 rpm

159

Ronald Vermeulen        

148,5pK bij 6142 rpm

koppel 221Nm bij 3515 rpm

Wij zijn aan het onderhandelen om een Engelse keurmeester iedere wedstrijd te laten komen. Iemand die totaal los van alle deelnemers staat en de materie perfect beheerst.

 

Roland Vandermeersch.

LIGHTNING ROD BERICHT – 07.04.2004

 

Joep Dekort vraagt met aandrang, dat de piloten geen contact meer met hem zouden opnemen voor technische vragen; hij wenst zich uitsluitend als piloot te profileren.

 

Camso legt er nogmaals de nadruk op dat technische vragen of mogelijke interpretaties van het reglement aan Camso moeten gericht worden en aan niemand anders. Camso zal dan in overleg met de Technische Commissie een officieel standpunt innemen.

 

VTM TELEVISIE ZONDAG IN WARNETON

 

Zondag worden in Warneton beelden genomen van de Banger wedstrijden; het RAL Team van Jan Verhoeven en Toon Van Haren wordt gevolgd.

Deze beelden worden uitgezonden op VTM op PAASMAANDAG 12 april in de uitzending TELEFACTS; een zeer druk bekeken programma (gemiddeld 900.000 toeschouwers). Duurtijd 12 minuten.

 

HET WEER TIJDENS HET PAASWEEKEND

 

De laatste berichten (zie www.wetteronline.de en als stad Lille invoeren) geven een duidelijke weersverbetering aan en het zou, voorlopig althans, vanaf vrijdag droog worden en ietsje warmer.

Vrijdagnamiddag van 15u tot 17u zijn er trainingen voor de Camso V8; Tony Roots, Wim Peeters en Bertrand Zoré zullen aanwezig zijn. Ook Zaterdag van 12u tot 16u trainen de Camso V8 en de andere klassen. Van 16u tot 17u is de baan voorbehouden voor de Prive Cars en de Bangers.

 

IJGEWERKTE HOTELLIJST – 14.03.2004

 

Voor de Britsh Days of Power blijken er nog weinig kamers vrij te zijn in de regio Ieper. Daarom hebben wij de hotellijst op de www.camso.com site zeer sterk uitgebreid. U vindt er nu meer dan 100 hotels en meer dan 3.000 kamers.

Voor de mensen, die dit week-end op hotel willen overnachten, raden wij aan om niet langer te wachten om te boeken.

 

Roland Vandermeersch

 

AAN DE LIGHTNING ROD PILOTEN – 08.03.2004

 

Na de eerste wedstrijd, welke, naar onze mening zeer succesvol verlopen is en waar zeer goede reacties van publiek en andere piloten te horen viel, moeten wij toch op enkele zeer belangrijke punten wijzen:

 

-          gele of rode Koni schokbrekers zijn niet toegestaan. Het reglement is klaar en duidelijk. Regelbare schokdempers zijn verboden.

-          Nylon bussen aan de achteras zijn verboden. Voor deze Koni schokbrekers worden alle punten van #17 Ari Debruyn weggenomen. Bij de volgende onregelmatigheid volgt de definitieve schorsing in de klasse

-          Alle auto’s moeten, als ze van de piste komen minimaal 875kg wegen. Er mag bij het van de piste rijden en voor het wegen geen enkel gewicht bijgevoegd worden (vb. olie, water, benzine). Op dit gewicht bestaat er geen enkele tolerantie. 875kg is niet 874kg. Wie het risico neemt om zo dicht bij het minimum gewicht te komen en dan door onvoorziene omstandigheden (vb. lege benzinetank, aluminium velgen in plaats van stalen velgen etc) eronder gaat, moet zelf voor de gevolgen instaan. Alleen de Camso weegschaal is geldig.

-          De achterklep, kofferdeksel en motorkap moeten volledig origineel blijven. De binnenwand mag niet verwijderd worden, zoals sommige deelnemers gedaan hebben.

-          Een anti-dive systeem (vering) is natuurlijk verboden.

-          Camso behoudt zich het recht voor om kort voor de start van een reeks of een finale, de vier banden van een deelnemer, waarvan men zou kunnen vermoeden, dat hij met behandelde banden rijdt, om te wisselen met de vier banden van een andere deelnemer in de klasse.

 

Roland Vandermeersch

 ZEVENTIEN LIGHTNING RODS AANGEMELD VOOR 7 MAART  02/03/04

 

03. Roland Vandermeersch(B)

10. Eric Serneels(B)

11. Eric Braem(B)

17. Ari Debruyn(Nl)

19. Dirk Vandeputte(B)

20. Jeroen Renders(Nl)

33. Carl Hersee(B)

39. Andres Vanbreughel(Nl)

44. David Lahousse(B)

49. Gustaaf Vanbouwel(B)

64. Twig Delaere(B)

65. Eric Ocket(B)

73. Wim Moonen(Nl)

74. Kees Damen(Nl)

88. Joep Dekort(Nl)

128. Stefaan Hellemans(B)

159. Ronald Vermeulen

 

Verder weten wij dat volgende piloten nog bezig zijn met het bouwen van een auto en dus later op het seizoen erbij zullen zijn:

Michel Verstijen(Nl)

Arno Renders(Nl)

Andre Kleinbauer(D)

Eric Roeffen(Nl)

Glenn Peeterman(B)

Sander Godfroy(B)

 

Nadat we op de training van zaterdag 21 februari vastgesteld hebben dat enerzijds enkele auto’s, wat wegligging betreft, nog niet goed afgesteld waren en dat anderzijds enkele piloten boven hun mogelijkheden willen rijden, hebben wij beslist dat bij de eerste organisatie, en dit om ongevallen te vermijden, de piloten, welke niet genoeg ervaring of training hebben met een Lightning Rod, achteraan zullen moeten starten. Dit zal zolang duren tot de wedstrijdleiding oordeelt, dat de deelnemers in kwestie voldoende snel zijn en voldoende “betrouwbaar” rijden om hun normale plaats in te nemen. Wij willen vermijden, dat er jongens zijn, welke door gebrek aan ervaring en snelheid, andere auto’s kapot rijden.

 

Roland Vandermeersch.

 

BIJVOEGSELS EN VERDUIDELIJKINGEN AAN HET LIGHTNING ROD REGLEMENT – 25.02.2004

Deze regels zijn vanaf heden van toepassing.

ARTIKEL 3: Ophanging

 • Punt 3: 
  De achteras mag niet anders gemonteerd zijn dan origineel af fabriek. Dus niet naar voren, achter, links of rechts schuiven. Alleen standaard hangrubbers toegestaan.

 • Punt 4: 
  De rijhoogte mag instelbaar zijn door middel van een betaalbare modificatie (draadbussen, zowel links of rechts zijn toegelaten). Info bij de Technische Commissie. 

 • Punt 7: 
  Bijgevoegd: Caster veranderen door het aanpassen van de stabilisatorstang (ter verbetering van het insturen) is toegestaan. 
  Het aanpassen van de lengte van de stuurarm (ter verbetering van het insturen) is ook toegestaan. 
  Ophangrubbers moeten standaard zijn. 

ARTIKEL 4: Carrosserie

 • Er mogen geen carrosseriedelen door andere vervangen worden, waarvan het materiaal lichter is dan het originele. 

 • Er mogen geen openingen gemaakt worden in de motorkap voor de luchtfilter.

 • Zijskirts of deurdorpels zijn toegestaan voor zover ze professioneel zijn afgewerkt en geen schade kunnen veroorzaken aan de auto’s van andere deelnemers. 

ARTIKEL S8: Uitlaatsysteem

 • Twee dempers zijn verplicht (1 demper is niet voldoende). De uitlaatpijp moet vanaf het spruitstuk tot waar de dubbele pijp overgaat in één enkele volledig standaard blijven.

ARTIKEL S16: Racenummers

 • Nummers op de motorkap zijn NIET verplicht 

ARTIKEL S33: Bijgevoegd

 • Alles wat niet uitdrukkelijk volgens het reglement toegelaten is, is verboden.

CHASH DVD OVER DE SPRINT CARS IN DE USA - 26.02.04

Verschillende mensen hebben ons gevraagd of wij een kopij van de DVD wilden maken. Gezien de strenge Amerikaanse wetgeving op het copyright willen wij dat niet doen. U kunt ze direct bestellen via www.sportsplusvideo.com Opgelet Amerikaanse DVD’s blijken niet noodzakelijk op alle DVD toestellen te werken. Hangt af van het soort apparaat, welke U hebt. In elk geval, bij mij functioneert het. Ik herhaal nogmaals: U gelooft niet wat U ziet. Alles wat hier in Europa vertoond wordt is klein bier vergeleken daarmee. 

Roland Vandermeersch. 

YVES VANCLAPDORP TOCH IN STOCK RODS - 25.02.04

In tegenstelling met wat vroeger medegedeeld zal Yves Vanclapdorp niet bij de Camso Hot Rods starten, maar wel bij de Stock Rods blijven. De auto waarmee hij ging rijden, werd doorverkocht aan Martinus Cave; deze zal Ceylan Sedat (Super Prive Car 20) aan het stuur van deze Camso Hot Rod zetten. Het “Martinus Racing Team” bestaat ondertussen reeds uit 5 auto’s: Martinus Cavé, Ceylan Sedat et Luc Nuyens bij de Camso Hot Rods (Luc Nuyens is trouwens nog altijd in de running voor een Camso V8; hij wacht op het fiat van een sponsor); Carl Herse en Gustaaf Van Bouwel bij de Lightning Rods. 

Roland Vandermeersch.

LIGHTNING RODS VANDAAG TE WARNETON – 21.02.2004 

In het kader van een cursusdag van Action Racing School waren ook 7 Lightning Rods afgezakt naar Warneton Autospeedway. Enkele vaststellingen: 

 • Op de auto van Ronald Vermeulen na (welke nog niet volledig af was) hadden alle auto’s een top presentatie; foto’s in de loop van volgende week op www.camso.com 

 • Er zijn twee auto’s zwaar in de muur gegaan, waarvan één met grote schade; oorzaak: slechte wegligging en wat te optimistische piloten, gezien de zeer koude weersomstandigheden (met weinig grip als gevolg).

 • Er zijn absoluut twee uitlaatpotten of één grote nodig. De kleine voorste knaldemper alleen is niet voldoende (veel te veel lawaai) 

 • Bij diverse discussies is naar voor gekomen, dat sommigen een reglement lezen zoals het hen past. Iemand zei mij: Het is toegelaten, want het staat niet erin dat het verboden is. Dit is natuurlijk een verkeerde interpretatie: het moet zijn: alles wat niet uitdrukkelijk toegelaten is, is verboden

 • Tegen eind volgende week zullen er nog enkele verduidelijkingen en kleine wijzigingen aan het reglement toegevoegd worden 

 • Wij herhalen dat wij onverbiddelijk zullen zijn voor de “sjoemelaars”. Wij hebben één auto gezien met een niet-toegelaten ontsteking en waarvan we ook vermoeden dat er een rechte tanden versnellingsbak inzat. Indien deze zaken vastgesteld worden op een wedstrijd, dan is dat automatisch de definitieve schorsing in de klasse.

WEER NIEUWE CAMSO HOT ROD PILOTEN – 18.02.2004  

Na Didier Caeytant, ex Super Prive Car 116, en Yves Vanclapdorp hebben nu ook Ceylan Sedat, ex Super Prive Cars 20 en Jozef Goemans, ex Stock Rods 45 zich aangemeld bij de Camso Hot Rods. Verder heeft Martinus Cave de ex Sprint 1300 van Edwin Moortgat gekocht en zal daarin een 1600cc motor laten leggen. Deze auto zou enkele malen ter beschikking gesteld worden van piloten uit Zolder. 

Luud Laurijssen heeft bevestigd dat hij er de eerste wedstrijd opnieuw bij is en David Hendrickx zou de auto van Eric Ocket afgekocht hebben (deze laatste rijdt nu Lightning Rods) in afwachting dat zijn Peugeot welke een zware klap gekregen heeft in oktober (gaskabel blijven hangen) gerepareerd is. 

Roland Vandermeersch

ENKELE LOSSE BERICHTEN BETREFFENDE DE RACES IN DAYTONA EN DE ANDERE PISTES 

Camso heeft twee nieuwe auto’s in losse onderdelen besteld bij Donnie Tanner, Florida. De ene auto zal door Anthony Van den Oetelaar samen gebouwd worden; de andere door Hans Frey, welke deze auto ook zal besturen in Warneton. De chassis (ook van de vorige vijf) zijn Lefthander copies, gebouwd in Florida. Ze kosten ongeveer 1.000USD per stuk goedkoper dan de originele Lefthanders. Het prijsverschil komt hoofdzakelijk door de transportkosten (Lefthander ligt in Illinois en het transport van zo een chassis kost natuurlijk wat). Het zal tussen 4 en 6 weken duren om deze chassis te bouwen; dan 1 maand transport en 2 weken samenstellen, zodat men mag aannemen dat deze 2 auto’s voor de eerste maal tijdens het Pinksterweekend (30 + 31 mei) aan de start zullen komen. 

Donderdag 5 februari: East Bay, Tampa. Een 3/8mile (530m) dirt baan waarvan de bochten ongeveer 1,5 maal zo lang zijn als de rechte stukken. 60 dirt “Late Models” op het programma, waarvan er via tijdrijden en kwalificatie races 25 overbleven voor de finale over 50 ronden. Ongelooflijk snel. Beste tijd: 15,1 sec voor een klei piste met ongeveer dezelfde banking als Warneton, maar 110m langer dan Warneton (ter vergelijking beste tijd in Warneton 14,7sec) 

Zaterdag 7 februari: ARCA races op de 4km ovalen piste in Daytona. Arca is een onderserie van Nascar Gemiddeld 300km/uur per ronde. Na de voorstelling van de piloten op een enorm podium, wordt iedere deelnemer omarmd door een pastoor en zijn vrouw en wordt een kort gebed gepreveld. De start wordt gegeven om 16uur door een 10-jarige jongen; de zoon van de big boss van de sponsorende firma. Ongeveer 50.000 toeschouwers. Om 20u00 dezelfde avond wordt door de big boys de Bud Shoot-out verreden. 100.000 toeschouwers; 19 auto’s; 70 ronden; 1 miljoen dollar prijzengeld! Ongelooflijk de discipline en de ervaring van deze piloten, welke dikwijls met 3 en soms 4 naast elkaar op enkele centimeter van elkaar aan 300km/u staan te racen. En dit op een piste, welke op de tri-ovaal slechts 15m breed is – ter vergelijking Warneton is minimaal 15m en maximaal 18m breed. Ook bij een herstart op 6 ronden van het einde (remember de prijzenpot van 1 miljoen dollar) is niet één auto, welke vroeger start dan wanneer de starter groen zwaait. In Nederland en België beginnen ze reeds te racen voor de startcar van de piste is. 

Zondag 8 februari: tijdens de Dash series races in Daytona (motoren met 6 cylinders) is een official, welke tijdens een neutralisatie brokstukken van de baan weghaalde, aangereden geweest door een deelnemer. Op slag dood. - Zondagavond 8 februari: wedstrijden in Volusia County op de ongeveer 650m lange ovaal in klei. De absolute top van de dirt speedway was er voor de eerste keer aanwezig: de Outlaw Sprint Cars en de Outlaw late models. De krachtigste motoren, welke op de speedway in de USA rondrijden (big block met 800pK). Snelste rondetijd van de Outlaw late models: 16,6sec. Ook Kenny Schrader, één van de piloten in de ex-Winston Cup en ex-winnaar van de Daytona 500, deed mee (enkele dagen geleden reed Tony Stewart mee). Kunt U zich voorstellen Barichello welke deelneemt aan een wedstrijd in bv. Warneton of Venray. In Europa totaal onmogelijk. In de USA kan dit dus wel en rijdt Schrader, ook na bijna 30 jaar speedway bij de absolute top, nog op kleine pistes voor een 3.000 toeschouwers. Een totaal andere wereld. Einde van de organisatie op 1u30 ’s nachts ! - Wij stellen vast dat de circuits in België en Nederland veel beter verzorgd zijn dan de meeste “short circuits”– in de USA is dit tot 1/2mile of 800m – in Amerika. In Volusia County moet men oppassen dat men niet van de tribune valt; zo smal is de houten plank waar men met zijn voeten opstaat; ieder jaar zijn wij verwonderd dat de tribunes in Volusia en East Bay nog rechtstaan en niet ingestort zijn; de toiletten in Warneton zijn luxus tegenover deze op sommige kleine pistes in de USA; zelfs op het grote Daytona is het niet veel beter. - Parking voor een personenauto op de dag van een wedstrijd in Daytona: 30USD. Parking voor een motorhome in het “West lot”, vlak naast het circuit (plaats voor ongeveer 500 grote motorhomes): 500USD voor de Speed weeks, 1 jaar op voorhand te betalen. Kompleet uitverkocht. Wie zijn auto parkeert langs de weg mag zeker zijn dat hij na 10 minuten weggesleept is. Overnachten met een motorhome mag alleen op vaste campingplaatsen (te betalen natuurlijk – gemiddeld 30USD per nacht). Het dumpen van het water (zwart en grijs) uit de motorhome mag alleen in dumping stations. Prijs varieert van 10 tot 25 USD. Wie langs de openbare weg dumpt, gaat de gevangenis in en krijgt een reuze boete. Men lacht er niet mee in “the land of the free”. Trouwens gelezen in een tijdschrift in de USA: Een groep toeristen wilden zich interessant voor doen bij de douane controle bij hun aankomst in de USA. Op de vraag of ze iets aan te geven hadden zegde één: “Ja een bom in de rugzak van mijn vriend”. De vraag werd herhaald en opnieuw was het antwoord hetzelfde. Onmiddellijk werd de luchthaven gesloten. De leukerd zit nog in de gevangenis; in maart moet hij voor de rechter verschijnen. Die komt er ongetwijfeld nooit meer in. 

Maandag 9 februari: bezoek aan New Smyrna Speedway – een 1/2mile, 800m high banked ovaal in asfalt. Asfalt Sprint Cars. Bij de Super late models komt Colin White, meermaals wereldkampioen bij de National Hot Rods en sedert 2 jaar actief in Ascar (GB), nu Days of Thunder genoemd, aan de start met een auto van het Gilbert Allen Racing Team. Zijn auto is duidelijk niet goed afgesteld, wat wegligging betreft. Hij eindigt laatste in de finale met 26 auto’s. Dit bewijst nogmaals hoe hoog het niveau en hoe competitief speedway in de USA is. Zij hebben dermate veel ervaring in het afstellen van een speedway auto, dat degene welke hier beweert het beter te weten of te kunnen dan de Amerikanen een “praatjesmaker” is. Wij hebben Donnie Tanner, de Camso V8 bouwer en zelf rijdend in de “dirt” late model series uitgenodigd in juni om mee te rijden met de Camso V8, alle kosten betaald. Hij heeft het afgewimpeld onder de mom van “te veel werk”. Wij weten echter van Bruce Andrews dat hij nog nooit, alhoewel reeds ruim de vijftig voorbij, de sunshine state of Florida verlaten heeft. Vliegangst misschien? 

Dinsdag 10 februari: In de Florida mall, een reuze winkelcentrum rechtover de Daytona Speedway, komen in de namiddag verschillende Nascar stars o.a. Bobby Labonte, Dale Jarrett, Elliot Sadler ect. op een klein podium voor een interview. Een driehonderd enthousiaste fans luistert begeesterd toe. Zie je reeds Schumacher in het Wijnegem Shopping Center komen zonder bodyguards op 5 meter van de fans en antwoorden op hun vragen? Zoals gezegd een andere wereld. 

 • TV contract van Nascar, eindigend in 2006: 2 miljard dollar ! 

 • Prijzengeld voor de Daytona 500. Totaal ongeveer 16 miljoen dollar. De eerste krijgt minimum 1,4 miljoen dollar. De laatste krijgt nog minimum 177.000USD. 

 • Parking donderdag 12 februari naast het circuit: 40USD voor een auto – 160 USD voor een motorhome. Verbod om te overnachten !!! 

 • Voor iedere wedstrijd worden de piloten voorgesteld; daarna bidt een priester en tenslotte, voor dat de woorden “Gentlemen start your engines” uitgesproken worden, wordt de Amerikaanse hymne gezongen. Op de laatste tonen van het volkslied dondert een B-52 bommenwerper enkele honderden meters boven het stadion. 

 • Op Zondag zijn dat twee F 16 gevechtsvliegtuigen en een voor de radars onzichtbare Stealth bommenwerper. De coordinatie en precisie tussen het volkslied en het verschijnen van de vliegtuigen is indrukwekkend. 

Vrijdag IROC races (International Races of Champions). Twaalf identieke Pontiacs worden verloot tussen 12 geselecteerde piloten, waaronder 6 van Nascar, 2 van de Outlow Sprint Cars, 3 uit de IRL serie (waaronder Helio Castro Neves, Indianapolis 500 winnaar) en 1 uit de Usac serie. Fantastisch spannende wedstrijd waarin op de eindmeet het verschil tussen de eerste en de twaalfde minder dan een seconde bedroeg. Als bij de Formule 1 de tweede minder dan 5 seconden na de eerste eindigt spreekt men ook van een spannende wedstrijd. Een andere wereld. - 

Vrijdagavond Craftmans Truck series. Deze autos hebben geen restrictor plates (waardoor bij de Winston Cup – Nextel cars de pK’s op de Superspeedways van Daytona en Talladega beperkt wordt tot ongeveer 550pK; dit om de snelheid te minderen). Bijna een Banger wedstrijd, waarbij er slechts 20 van de 43 heelhuids over de meet komen. Na de wedstrijd worden er willekeurig auto’s op de testbank gezet om de pK’s te meten. - Zaterdag: de wedstrijd wordt na 30 ronden afgelast wegens de regen (er wordt in de USA niet geracet als het regent). De wedstrijd wordt verplaatst naar Maandag. Wie er niet bij kan zijn heeft pech gehad (no rain check – geen geld terug bij regen). Voor ons 320USD foetsie daar wij op maandagnamiddag terugvliegen. 

Zondag: Daytona 500. Bij een hotel op 10 minuten van de speedway kost de parking voor een auto 60USD. Op de grote parkings op 3km van het circuit is het parkeren gratis, shuttle bus inbegrepen. Wij moeten tweemaal door de metaaldetector zoals op de luchthavens om in de garages te komen. Uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen, daar Georges W.Bush, “the President of the United States” persoonlijk aanwezig is om , voor 200.000 toeschouwers, “the most famous words in motorsport: Gentlemen start your engines” uit te spreken. Er gaat een mega show vooraf zoals alleen de Amerikanen dat kunnen. De wedstrijd zelf is om zo snel mogelijk te vergeten; de meest vervelende van de 19, welke wij reeds gezien hebben. - Catcher “the Hulk”, Filmster Ben Afflick en Whoopie Goldberg waren enkelen van de start marshalls tijdens de verschillende wedstrijden gedurende Speedweek. 

Roland Vandermeersch 
“back in town”

CAMSO V8 OP DE BELGIAN MOTOR SHOW TE LUIK - 27.01.2004 

Dit weekend zal Camso met de nummers #4 en #88 te zien zijn op de Racing Show in Luik (Liège). Deze Show staat bekend om zijn grote belangstelling, zijn gezellige sfeer en zijn vele nevenactiviteiten op het show podium (miss verkiezing ect.) Ook is het komplete belgische circuit en rallye wereldje aanwezig. De laatste berichten, welke we uit de circuit wereld meekrijgen, is dat er meer en meer over de Camso V8 gesproken wordt in de positieve zin. 

 • Vrijdag 30 februari: van 16u tot 22u (Miss Grid verkiezing om 20u) 

 • Zaterdag 31 januari: 10-21u (overhandiging Gouden Helmen om 19u30 met de komplete Belgische top) 

 • Zondag 1 februari: 10u – 19u 

Halles de Coronmeuse (Foire), Quai de Wallonie 1, Liège-Luik (langs de Maas (Meuse) - Is aangeduid. 

Roland Vandermeersch.

GELUIDSABSORBERENDE MUUR 

Morgen komt een ingenieur van een gespecialiseerde firma om de situatie op het circuit van Warneton te bekijken, waar een geluidsabsorberende muur (een nieuw product, welke voor het eerst geplaatst werd op de E-17 Antwerpen-Kortrijk ter hoogte van Zwijnaarde) een effectieve werking zou hebben. Volgens de laboratorium studies wordt het geluid in de beste omstandigheden met maximaal 32dBA verminderd! Zeer duur, maar het lijkt ons de investering waard. Er is echter nog niets beslist. 

BOUW LOODS IN WARNETON 

Zoals vroeger reeds medegedeeld heeft Camso een bouwvergunning voor een nieuwe garage van 30m x 15m met op het eerste verdiep een appartement en aan de zijkant volledig nieuwe toiletten en een douche cel (deze bouwvergunning vervalt eind juni dit jaar). De werken zullen begin mei aangevat worden en zullen 4 maanden duren vooraleer alles afgewerkt is. Het bouwen van 5 of 10 garage boxen in het middenveld wordt voorlopig uitgesteld tot volgend jaar. In plaats daarvan gaat de aandacht eerst naar deze geluidsabsorberende muur. 

Roland Vandermeersch.

TWEE NIEUWE CAMSO HOT ROD PILOTEN - 15.01.2004 

Didier Caeytant, Super Prive Cars 116 en Yves Vanclapdorp, Stock Rods 60 hebben zich aangemeld voor de Camso Hot Rods. 

VOORLOPIG LAATSTE CURSUSDAG VOOR LIGHTNING RODS OP 21-2 

De derde en voorlopig laatste cursusdag voor degenen, welke dit jaar bij de Lightning Rods willen rijden is op Zaterdag 21 februari vastgelegd. Degenen, welke later op het seizoen willen starten, zullen moeten wachten tot minimum mei-juni tot er opnieuw voldoende kandidaten zijn. Degenen, welke reeds een Lightning Rods klaar hebben kunnen op deze zaterdag komen om hun auto te laten keuren en te testen. Volgende week worden enkele reglementverduidelijkingen betreffende uitlaat, nummers en bumpers vrijgegeven. 

BEST OF 2003 FOTO’S

Op de www.camso.com zijn de beste foto’s van 2003 in de diverse klassen terug te vinden. Roland Vandermeersch

DE CAMSO STAND OOGST ZEER VEEL BELANGSTELLING OP DE EURO RACING SHOW IN LUXEMBURG - 15.12.2003

Autospeedway blijkt in Luxemburg een totaal onbekend gegeven te zijn; daarom was onze stand één van de drukst bezochte in deze zeer exclusieve Racing Show (verschillende Formule 1 en DTM auto's, Zonda Pagani, kostprijs 1.000.000€!, een hele serie Ferrari's, Lamborghini's, Porsches alsook een Bugatti etc.). Zeer velen waren verrast dat Nascar-like auto's in België racen. Meer dan 1500 Camso V8 posters hebben de geïnteresseerden zelf genomen (wij hebben er geen zelf uitgedeeld).

Anderzijds hebben we enkele zeer interessante contacten kunnen leggen. Enerzijds zal er volgend jaar een samenwerking zijn met het nieuwe Belgisch Franstalige magazine RACING LIFE, waar in iedere editie minstens 1 pagina redactioneel nieuws zal staan met foto's betreffende de Camso V8; anderzijds werd toegezegd dat RTL-Tvi voor de uitzending "MOTEURS" volgend jaar TWEEMAAL naar Warneton zal afzakken voor de Camso V8 wedstrijden. Tenslotte liggen nog de besprekingen open om volgend jaar na iedere Camso V8 organisatie een uitzending van tussen 5 en 10 minuten te hebben op de Franse motorensport zender AB MOTEURS.

Jean François Hemroulle heeft ons nogmaals herhaald dat hij de Camso V8 formule als een buitengewoon prettige ervaring heeft gevonden en dat hij volgend jaar graag een kompleet seizoen zou willen rijden, ofwel met een aangekochte, ofwel met een gehuurde auto; hij zoekt daarvoor een sponsor (als professionele piloot werkt hij natuurlijk met grote sponsoren).

ROLAND VANDERMEERSCH

Bericht ontvangen van Tuning Center Tilburg op 10.12.2004

Technische Cursus .

Naar aanleiding van de reacties op het technische gedeelte van de eerste racecursusdag, bij Action Racing School in Warneton, gaan bij voldoende belangstelling, Anthony v d Oetelaar en Gerrit v d Hout, van Tuning Center Tilburg, een technische cursus opzetten. Gericht op het afstellen van raceauto's, die zowel symmetrisch als A-symmetrisch zijn gebouwd, zodat deze geschikt zijn voor het racen op ovalcircuits. Wij zullen trachten tegen die tijd een door T.C.T gebouwde Camso Lightningrod, of Camso V8 op de werkplaatsbrug te hebben staan, zodat we deze als voorbeeld kunnen gebruiken.

De cursus zal onder andere gaan over het afstellen van de rijhoogte van de auto, de vering, de camber en caster, bandenspanning, en werking van de gehele wielophanging .

Deze cursus is bedoeld voor mensen die de basis willen leren om de set-up van hun raceauto te verbeteren en daardoor ook beter gaan presteren in hun nieuwe raceklassen.

Maximaal aantal deelnemers per cursus is tien personen.

Bij voldoende belangstelling zal deze cursus plaats vinden in de werkplaats van Tuning Center Tilburg en wel op een zaterdag.

Informatie over deze cursus:

T.C.T
Anthony van den Oetelaar
Tel. +31(0)13 54422683

Gerrit van den Hout.
Gernadi1@planet.nl

CAMSO V8 op de EURO RACING SHOW in Luxemburg - 10.12.2003

Na Utrecht is Camso nu op de Euro Racing Show in Luxemburg; ditmaal met 2 Camso V8 (#4 en #88).

De stand werd vandaag opgesteld. Na hetgeen we reeds hebben kunnen zien wordt dit een top racing Show met exclusief materiaal. Een bezoekje zeker waard.

Dat: Vrijdag 13u-20h / Zaterdag 10h - 20h / Zondag: 10h - 19h

Plaats: Plateau de Kirchberg - pijlen Foire - Messe volgen.

Camso staat in Halle 3

Roland Vandermeersch

ALGEMENE INLICHTINGEN EN WIJZIGINGEN AAN HET BASC-REGLEMENT VOOR 2004 - 09.12.2003

- Bekeruitreiking voor het Belgisch kampioenschap en jaarlijks feest: ZATERDAG 28 FEBRUARI 2004 vanaf 19u30 te WOMMELGEM bij Antwerpen in Zaal Familie, Adolf Mortelmansstraat. De zaal is DEZELFDE zaal waar de laatste 3 jaren de feestavond ingericht werd. De organisatie is dit jaar in handen van Christian Hanzen (Super Prive Cars 21). Wie niet persoonlijk aanwezig is, zal geen beker krijgen; hierop worden GEEN uitzonderingen gemaakt.

- DEELNAME voor PRIVE CARS, SUPER PRIVE CARS, BANGERSTOX en LIGHTNING RODS is als volgt: (opgelet geen enkele klasse rijdt alle organisaties - OOK de Prive Cars niet!!! - zie klassenkalender)

07.03: 32€ / 21.03: 27€ / 11.04: 32€ / 12.04: 32€ / 02.05: 32€ / 30.05: 32€ / 31.05: 32€ / 19+20.06: 37€ / 11.07: 37€ / 22.08: 27€ / 04 + 05.09: 37€ / 03.10: 27€ / 31.10: 27€ / 19.12: 27€

Bij de eerste deelname moet 20€ CLUBGELD aan de BASC betaald worden.

- INSCHRIJVINGEN:
Zaterdag 28 februari op het circuit te Warneton tussen 12u en 15u
Zaterdag 28 februari op de feestavond tussen 20u en 23u

- VRIJE TRAININGEN: er is volgend jaar GEEN vrije trainingsdag voor de eerste organisatie. De eerste trainingsdag is op Zaterdag 6 maart. De uren zullen later bekend gemaakt worden. De trainingstijd gedurende het seizoen zal veel korter zijn, dan in 2003 (iedereen is nu sowieso aan de nieuwe piste gewoon geraakt). Ook zal het circuit waarschijnlijk dikwijls afgehuurd worden aan Action Racing School; indien dit op een zaterdag voor een wedstrijd gebeurt, zal uiteraard de trainingstijd tot een minimum beperkt worden.

- ABONNEMENTEN:

1° PILOTEN:
Prive Cars: 13 wedstrijden: 375€ in plaats van 435€ indien betaald wordt VOOR 27 december '03
400€ in plaats van 435€ indien betaald wordt NA 27 december '03
Clubgeld (20€) telkens inbegrepen

Bangerstox: 8 wedstrijden: 200€ in plaats van 251€ indien betaald wordt VOOR 27 december '03
225€ in plaats van 251€ indien betaald wordt NA 27 december '03
Clubgeld (20€) telkens inbegrepen

Super Prive Cars en Lightning Rods: 12 wedstrijden
350€ in plaats van 411€ indien betaald wordt VOOR 27 December 03
375€ in plaats van 411€ indien betaald wordt NA 27 december '03
Clubgeld (20€) telkens inbegrepen

Indien er wijzigingen aan de kalender komen, waarbij wedstrijden zouden bijkomen of wegvallen, dan zal de prijs van een abonnement aangepast worden.

Het aantal deelnemers bij de Lightning Rods en bij de Super Prive Cars wordt beperkt tot 30. Ook bij de Prive Cars en de Bangerstox wordt het aantal meestal beperkt (zie kalender). De enige zekerheid om altijd te kunnen meerijden is een abonnement nemen.

2° TOESCHOUWERS: 225€ in plaats van 270€. RECENTE PASFOTO MEEBRENGEN !!

3° BANGER TOESCHOUWERS PASS met 15% korting: Voor de Banger fans, welke naar iedere Banger organisatie in Warneton komen, hebben wij een speciale pass ( 6 betalen + 1 inkom gratis). Deze pass is alleen geldig op de dagen dat de Big Bangers rijden. Deze pass is op naam. Wij hebben een recente pasfoto nodig. Bij het gebruik van deze pass, moet U bij het binnenkomen ook uw paspoort tonen. Kostprijs: 120€ in plaats van 140€. Bij het betalen recente pasfoto meebrengen.

- Geen trainingen op zaterdag 20 december voor de Prive Cars, Super Prive Cars, Bangerstox en andere klassen. Alleen voor Bangers van 15u45 tot 16u00. Het circuit is immers afgehuurd door Action Racing School van 9u30 tot 15u45 voor een cursus dag.

- BANDEN ACHTERLATEN: er zijn nog altijd deelnemers, welke banden achterlaten op het circuit. Wij hebben per wedstrijd ongeveer een 30-tal banden (waaronder ook vele zonder velg), welke wij via de containerdiensten moeten verwijderen. Wij wensen deze kosten niet op ons te nemen. Daarom zal de piloot, welke banden achterlaat, een boete krijgen van 100€ te betalen voor zijn volgende deelname. Bij herhaling zullen wij de deelnemer definitief schorsen.

- CARAVAN RACE: teneinde de veiligheid te verhogen moeten alle deelnemers aan de caravan races een net hebben in de opening van de voorruit, welke zeer stevig vast gelast is aan de carrosserie. Tijdens de caravan race van september dit jaar hebben wij verschillende deelnemers moeten weigeren, daar wij reeds compleet waren; op de dag zelf zijn er enkelen niet komen rijden. Daarom wordt vanaf volgend seizoen de inschrijving voor de caravan race alleen effectief, wanneer 25€ betaald wordt (OOK voor de 13, welke zich reeds aangemeld hebben - opgepast nog slechts 2 plaatsen vrij!! ). Na Pasen kunnen geen caravans meer op het circuit achtergelaten worden tot september, omdat we dan beginnen met het bouwen van een nieuwe garage en nieuwe Wc's.

- RAMP ROLL OVER op Pinkstermaandag: een tweede houten balk ter hoogte van de zetel van de copiloot is verplicht. Het is verboden meer dan 10l benzine in de tank te hebben (herinner de grote brand dit jaar van een auto, waarvan de benzinebak nog veel benzine bevatte en de dop er niet goed op zat).

- Er zijn nog zoveel deelnemers, welke geen PLASTIEK onder hun auto plaatsen; alhoewel we dit reeds zo dikwijls gevraagd hebben, schijnen er velen zich daar niets van aan te trekken. Daarom zullen wij vanaf volgend jaar iedereen, welke geen plastiek onder de auto heeft, beboeten met 10€, welke voor zijn volgende deelname moet betaald worden. Idem voor het niet plaatsen van houten blokken onder de hydraulische poten van de camion (wij hebben dit jaar veel schade aan het asfalt hierdoor).

- STARTPROCEDURE: Vanaf volgend jaar is er nog 1 manier van starten, stilleggen en stoppen van een wedstrijd (vroeger was er verschil tussen de Bangers en de andere klassen).

A/ Opwarmingsronden: ALTIJD van toepassing voor de Camso V8. Voor de andere klassen in functie van de beschikbare tijd. Wanneer de zwaailichten op geel gaan (zwaailichten) en de starter geeft teken, beginnen de opwarmingsronden, Deze worden gestopt met de rode lichten.

B/ Aanloopronde (voor de start): De lichten staan op rood. Wanneer de lichten op geel gaan (zwaailicht) begint de aanloopronde. Wanneer de gele zwaailichten uitgaan wordt met de groene vlag de start vrijgegeven. Om veiligheidsredenen is er in alle klassen is er een vliegende (rolling) start.

C/ Stoppen van de wedstrijd voor een neutralisatie: de gele zwaailichten + de strobe lights gaan aan; dit betekent de wedstrijd wordt stilgelegd. Iedereen moet onmiddellijk vertragen. De posities worden behouden; men mag niemand voorbijsteken. De wedstrijdleiding geeft het sein om te stoppen of langzaam verder te rijden om de motoren niet te laten verhitten.

D/ Einde van de wedstrijd: de zwart-wit geblokte vlag wordt getoond aan de piloten. MEN RIJDT NOG EEN KOMPLETE RONDE AAN VOLLE SNELHEID, teneinde de officials toe te laten het klassement op te schrijven. Wanneer de eerste piloot opnieuw over de finishlijn komt worden de gele zwaailichten in werking gesteld, onmiddellijk gevolgd door de rode lichten.

E/ Uitleg: zoals in de USA worden ook in Warneton altijd de gele lichten gebruikt, omdat deze voor de deelnemers veel beter zichtbaar zijn dan de rode lichten.

- 19 + 20 juni is een full NON contact day. Deze organisatie noemt "DAYS OF BRITISH POWER AT WARNETON". Er komen tussen 80 en 100 Engelse piloten over, welke in diverse klassen (Superstox, 2.0 Hot Rods, Engelse Lightning Rods, Sprint Cars en Legends). Er zijn voor iedere klasse 2 wedstrijden op zaterdag en 3 op zondag. Dit weekend rijden GEEN Prive Cars, Bangerstox en Bangers. Wij proberen een overeenkomst te bereiken met een buurman, zodat men tegen betaling kan kamperen, buiten het speedwaycircuit. De inkom op zaterdag zal gratis zijn, voor degenen, welke een inkom ticket hebben voor de zondag (25€)

- De organisatie van 21 december begint om 10u00 met de Bangers Christmas Trophy. Er is een destruction voor Prive Cars. Tijdens het seizoen 2004 is er GEEN destructie voor Prive Cars, als de Big Bangers rijden (uitzondering de laatste organisatie op 19 december). De andere dagen is er WEL een destruction voor Prive Cars.

CAMSO HOT RODS:
geen wijzigingen

STOCK RODS: 
het is NIET toegelaten om de achteras te verplaatsen.

SUPER PRIVE CARS: 
toegelaten: Seat Ibiza 1,8 16V 130pK Din - minimum gewicht 900kg

LIGHTNING RODS: 
De piloot heeft met zijn inschrijving recht op 1 supplementair inkomticket + 1 parking ticket. Een niet- conforme auto op het vlak van motor, vering, overbrenging, carburatie betekent een DEFINITIEVE schorsing in de klasse. Wij willen van bij het begin de klasse kort en streng houden en "sjoemelaar" buiten houden. De piloten, welke in deze klasse wensen te rijden en welke niet bij de Camso Hot Rods of National Hot Rods gereden hebben moeten vooraf een race cursus volgen bij Action Racing School. Wij wensen alleen goede piloten in deze klasse toe te laten.

PRIVE CARS en BANGERSTOX: 
Ford Scorpio niet toegelaten.

SANCTIES: Het is ondertussen wel bekend dat wij een hekel hebben aan "sjoemelaars" en onsportieve rijders. Wij weten natuurlijk ook wel dat enkele klassen "een eigen leven zijn gaan leiden" wat het reglement betreft. Nochtans zijn er zaken, welke wij totaal onaanvaardbaar achten zoals gebruiken van speciale chips bij de Prive Cars en Super Prive Cars; het gebruiken van "tire softener", het gebruik van niet-correcte banden bij de Stock Rods en Camso Hot Rods. Als men betrapt wordt, moet men achteraf niet komen jammeren, indien de sancties streng uitvallen. Indien men niet kan winnen met faire middelen, dan moet men thuis blijven of elders rijden.

Verder valt het ook op dat het steeds dezelfde deelnemers zijn (voornamelijk bij de Super Prive Cars en de Stock Rods), welke een balk of zwart krijgen voor onsportief rijden of het niet houden van hun lijn. Vanaf 2004 zal in ALLE klassen, degenen, welke een balk of zwart krijgen voor onsportief rijden, respectievelijk 5 en 10 punten in het kampioenschap verliezen.

ACTION RACING SCHOOL: 
Joep Dekort en Anthony Van den Oetelaar hebben Action Racing School opgericht, welke rij cursussen, gespecialiseerd op ovaal racen, geeft in Warneton. Ook "incentives" of bedrijfsdagen worden georganiseerd, waarbij 10 Prive Cars en later 10 Lightning Rods ter beschikking worden gesteld van de firma's. Indien interesse contact opnemen met Camso, welke doorverbindt.

CAMSO V8: 
Wij hebben goede hoop dat wij volgend jaar 10 auto's aan de start krijgen (14 is sowieso het maximum dat we toelaten in Warneton). De groene auto # 26 is verkocht aan Wim Peeters (Nl - ex National Hot Rods). De prijzen worden door een dalende dollar (gerekend aan 1€ = 1,20$) nog interessanter.

- kompleet nieuwe auto, ready to race, in de haven van Antwerpen: 25.200€ + invoerrechten + BTW

- kompleet nieuwe auto in losse onderdelen om zelf te bouwen: 20.200€ + invoerrechten + BTW

- Camso V8 # 74: 22.000€ + BTW

- Camso V8 #58: 25.000€ + BTW

Lightning Rod:
Camso heeft een Lightning Rod, kompleet ready to race, te koop aan 4.000€

Het Camso-team wenst U een VROLIJK KERSTFEEST

En

EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Petra Rinne + Roland Vandermeersch

REEDS AANGEMELDE LIGHTNING RODS - 03.12.2003

11. Eric Braem(B)
12. Eric Roeffen(Nl)
14. Xavier Vandermeersch(B)
17. Mike Debruyn(Nl)
19. David Vandeputte(B)
20. Jeroen Renders(Nl)
21. Arno Renders(Nl)
22. Andres Vanbreughel(Nl)
24. Andre Kleinbauer(D)
44. David Lahousse(B)
65. Eric Ocket(B)
73. Wim Moonen(Nl)
74. Kees Damen(Nl)
76. Hans Vanham(Nl)
88. Joep Dekort(Nl)
159. Ronald Vermeulen(B)

zonder nummer
Carl Herzee(B)
Gustaaf Vanbouwel
Michel Vosselaar(Nl)

Nog niet zeker
Klaus Wissigkeit(D)

ROLAND VANDERMEERSCH

BRITISH POWER AT WARNETON OP 19 + 20 JUNI 2004 - 02.12.2003

Ondanks het afzeggen van de Ascars, wordt het weekend van 19 en 20 Juni volgend jaar een absolute topper.

Meer dan 80 Engelse en misschien ook Schotse piloten komen over naar Warneton voor de "Days of British Power".

Enerzijds betwisten de 2.0 Hot Rods van Spedeworth hun Europees kampioenschap. Dit jaar had deze wedstrijd reeds plaats in Warneton, tijdens het Pinkster weekend; volgens velen één van de beste wedstrijden in jaren, op het continent. Gezien de zeer lovende reacties op de piste zullen volgend jaar waarschijnlijk meer dan 25 coureurs aan de start verschijnen.

Verder zijn ook de Superstox opnieuw aan de start voor hun Europees kampioenschap. Ook hier mogen we hopen dat er meer dan 25 deelnemers zullen zijn.

De Engelse Lightning Rods tenslotte zullen het Continentale kampioenschap betwisten over 40 ronden. Deze zeer spectaculaire klasse in Engeland rijdt, evenals de 2.0 Hot Rods, op zijn Engels (omgekeerd als op het continent).

Dit topweekend wordt nog aangevuld met de Camso V8, National Hot Rods, Sprint Cars, Camso Hot Rods en Prive Cars.

VOLGENDE CURSUS DAG VAN ACTION RACING SCHOOL IS REEDS VOLGEBOEKT

Action Racing School wenst voor de cursusdag slechts maximaal 10 deelnemers te aanvaarden, zodat iedereen persoonlijk kan gevolgd worden.

De grote tevredenheid van de eerste groep werkt blijkbaar aanstekelijk, vermits 20 december nu reeds volgeboekt is. Verder is er ook reeds zeer veel interesse' geweest op de Speed en Design beurs in Utrecht van piloten, welke op circuit rijden en van "gewone" bestuurders, welke hun rijvaardigheid wensen te verhogen.

Alleen als iemand afzegt kan een plaatsje vrijkomen.

ROLAND VANDERMEERSCH

Camso op de Jaarbeurs in Utrecht - 27.11.2003

Camso staat met 5 Camso V8 op de Speed en Design Show op de Jaarbeurs in Utrecht van 27.11 tot 30.11.2004. Er is een professionele video show van de Camso V8 te zien; verder staat ook Action Racing School met Joep Dekort op de Camso stand.

Roland Vandermeersch

VERSLAG Warneton 16-11-2003 by RENE SMEETS (NL)

Super Prive Car.

Sedaat Ceylan (20), Jos Dingemans (25) en Arnoldus Renders (37) starten vooraan en pakken hierdoor ook direct de eerste drie plaatsen. Direct na de start van de eerste manche strijden Kurt Deloddere (82) en Danny Soenens (22) langs elkaar op vierde plaats. Deloddere passeert Soenens. Herwig Keirsebilck (15) probeert Deloddere te volgen maar hij moet even in de remmen en verliest direct twee plaatsen. Didier Caeytant (116) probeert Keirsebilck en David Vercammen (28) voorbij te steken maar Vercammen zet zijn auto weer tussen Caeytant en Keirsebilck in. Drie wijdt gaat het de rennerskwartierbocht in. Deloddere passeert Renders buitenom en pakt de derde plaats. Caeytant en Vercammen strijden langs elkaar op de achterbumper van Renders. Het is Vercammen die Renders als eerste passeert. Hierna zet hij zijn auto direct naast Deloddere en gaat hem voorbij. Deloddere wordt vervolgens direct onder druk gezet door Caeytant, Keirsebilck en Lionel Maragna (10) die zich drie wijdt aan zijn achterbumper melden. Caeytant duikt direct aan de binnenkant langs Deloddere. Keirsebilck doet hetzelfde aan de buitenkant. Beiden moeten even van het gas af waardoor Jean Vasseur (77) zijn auto er tussen kan zetten. Caeytant schuift echter weer langs Deloddere waarna het weer drie wijdt de rennerskwartierbocht in gaat. Vasseur en Deloddere raken elkaar waardoor de laatste iets begint te slingeren. Caeytant en Keirsebilck profiteren direct en passeren Deloddere. Vasseur meldt zich direct weer naar de buitenkant van Deloddere. Maragna gaat zich nu ook nadrukkelijk met het gevecht bemoeien en zet zijn auto langs de twee kemphanen waardoor het weer drie wijdt de bocht in gaat. Vercammen heeft in tussen Jos Dingemans bijgehaald en neemt de tweede plaats over. Keirsebilck maakt zich los van Caeytant en werkt zich verder op naar de derde plaats. Caeytant, Vasseur en Maragna zijn zwaar in gevecht om de vijfde plaats waarbij het regelmatig drie wijdt over het circuit gaat. Paul Deplus (40) en Xavier Verquin (111) krijgen aansluiting en gaan zich beiden nadrukkelijk met het gevecht bemoeien. Het groepje passeert Dingemans en vecht tot de eindstreep verder om de vierde plaats. Sedaat Ceylan heeft ondertussen een riante voorsprong opgebouwd en rijdt onbedreigd naar de overwinning. David Vercammen finisht als tweede en Herwig Keirsebilck als derde. Lionel Maragna is het snelst van het achtervolgende groepje en pakt de vierde plaats.

Uitslag: eerste Sedaat Ceylan (20), tweede David Vercammen (28), derde Herwig Keirsebilck (15), vierde Lionel Maragna (10), vijfde Xavier Verquin (111), zesde Jean Vasseur (77), achtste Xavier Vandermeersch (19), negende Didier Caeytant (116) en tiende Vincent Lehouck (80).

In de tweede manche neemt Sedaat Ceylan binnen enkele ronden de leiding over van Arnoldus Renders. Deze geeft zich echter niet zomaar gewonnen en probeert zijn positie terug te pakken. Kurt Deloddere krijgt aansluiting en dringt aan bij Renders. Voordat hij een inhaalpoging kan wagen wordt hij voorbij gestoken door David Vercammen. Renders valt enkele ronden later stil en moet zijn auto aan de kant zetten. Vercammen, Maragna en Deloddere rijden heel dicht bij elkaar. Terwijl Maragna zijn auto aan de buitenkant langs Vercammen zet doet Vasseur hetzelfde bij Deloddere. Vasseur rijdt vervolgens door tot langs Vercammen. Maragna komt in de eindfase steeds dichterbij Ceylan. Bij het ingaan van de laatste ronde zet hij zijn auto er aan de buitenkant langs. Langs elkaar komen ze uit de laatste bocht en rijden ze op de finish af. Het is Sedaat Ceylan die met enkele centimeters verschil als eerste over de finish gaat. In de laatste bocht is hij echter van zijn lijn afgeweken en krijg hiervoor een balk waardoor de overwinning naar Lionel Maragna gaat.

Uitslag: eerste Lionel Maragna (10), tweede Sedaat Ceylan (20), derde Jean Vasseur (77), vierde Kurt Deloddere (82), vijfde Herwig Keirsebilck (15), zesde Vincent Lehouck (80), zevende Xavier Verquin (111), achtste Didier Caeytant (116), negende Paul Deplus (40) en tiende David Vercammen (28).

Jos Dingemans pakt na de start van de finale de leiding maar wordt direct voorbij gestoken door Vincent Lehouck (80). Herwig Keirsebilck en Kurt Deloddere passeren langs elkaar Dingemans waardoor het drie wijdt de bocht in. Ook Lionel Maragna passeert Dingemans waarna er een groepje van vier ontstaat dat heel dicht bij elkaar zit. Keirsebilck gaat dwars in de rennerskwartierbocht maar kan de auto opvangen. Deloddere zet zijn auto er direct langs, maar komt er niet voorbij en moet noodgedwongen weer achter aansluiten. Maragna probeert vervolgens Deloddere binnendoor voorbij te steken. Dit lukt echter niet waarna hij een volgende poging waagt. Hij raakt hierbij de achterkant van Keirsebilck, schuift langs de achterkant af en raakt Deloddere. Vercammen probeert hiervan te profiteren en zet zijn auto tussen Maragna en Deloddere in, maar moet weer achter hun aan sluiten. Maragna en Vercammen passeren Deloddere binnendoor en gaan op jacht naar Keirsebilck. Deze moet Maragna uiteindelijk voor laten gaan en genoegen nemen met een derde plaats. Het lukt Maragna niet meer om naar Vincent Lehouck toe te rijden zodat deze met een riante voorsprong de finale wint. Om de vierde plaats wordt tot aan de streep zwaar gevochten door Sedaat Ceylan, Xavier Verquin, Xavier Vandermeersch, Paul Deplus en Jean Vasseur. Verquin wringt zich door het groepje heen en pakt de vierde plaats.

Uitslag: eerste Vincent Lehouck (80), tweede Lionel Maragna (10), derde Herwig Keirsebilck (15), vierde Xavier Verquin (111), vijfde Sedaat Ceylan (20), zesde Paul Deplus (40), zevende Jean Vasseur (77), achtste Xavier Vandermeersch (19), negende Christiaan Hanzen (21) en tiende Didier Caeytant (116).

Bangers Big Team Bash.

Tweeëndertig auto's staan klaar voor de eerste bangerrace van de dag. Didier "Brutus" Callewaert (665) probeert direct een follow in te maken op Alexander "Little Crash" Starmanns (196). Little Crash draai langs de muur af en kan ontsnappen. Wim "Turbo" Verloo (89) en Peter "Black Magic" Schepens (3) verdwijnen samen in de muur van de rennerskwartierbocht. Daniel "Danne" Aelterman (352) draait Sigrid "Siggi" Niggemann (7) rond. Peter "Carterstop" van Robbroeck (32) wordt bij de berg opgeduwd door Arne "Knud" Evertsen (401) en gaat zijdelings de muur in. Op het moment van impact met de muur komt de linkerkant volledig los van de grond. In de rennerskwartierbocht duwt Richard van de Kerkhof (91) Raymond "Vakman" Soer (9) in de muur. De aanstormende Karel "Vincky" Eecloo (56) laadt Knud op en duwt hem richting de twee stilstaande auto's. Hij krijgt hierbij hulp van Burkhard "Hammer" Pietsch (72) die beide auto's oplaad en de hele trein in het wrak van Vakman duwt. Robert "Nasty" De Boer (83) en Black Magic maken op hun beurt de stationwagon van Hammer weer een stuk korter. Jan "Hunter" Verhoeven (190) ziet de stilstaande Jaguar van Vakman tussen de wrakken staan en schakelt hem definitief uit. Kevin "Sir Killalot" Huybrecht (351) duwt Little Crash rond die hierdoor achterste voren door de bocht bij de berg gaat waarna hij nog een keer gedraaid wordt door Danne en een treffer van Richard van de Kerkhof te incasseren krijgt. De leiding in de race is op dat moment in handen van Ton "O`God" Basters (67), voor Frederik "The Bandit" De Witte (73) en Steevie Van Goethem (99). Edwin "Gravedigger" Basters (65) jaagt op Frankie Whitelock (69). In de rennerskwartierbocht lijkt hij hem te pakken te hebben maar Frankie kan ondanks contact met de muur ontsnappen. In de volgende bocht is er geen ontsnappen meer mogelijk en verdwijnt Whitelock door een goed geplaatste follow-in hard in de muur. Steevie Van Goethem neemt ondertussen de tweede plaats in de race over van The Bandit. Korte tijd later moet hij zijn auto aan de kant zetten. The Bandit krijgt hierdoor zijn positie weer terug en geeft deze niet meer af.. De overwinning gaat naar O`God die hiermee direct goede zaken doet voor het Crash Bandicoot Team.

Uitslag: eerste Ton "O God" Basters (67), tweede Frederik "The Bandit" De Witte (73), derde Dirk "Speedy" Martens (350), vierde Sigrid "Sigi" Niggemann (7), vijfde Daniel "Danne" Aelterman (352), zesde Patrick Bruurs (2), zevende Didier "Brutus" Callewaert (665), achtste Karel "Vincky" Eecloo (56), negende Geert "Limbo" Roubroeks (259), tiende Edwin "Gravedigger" Basters (65), elfde Richard van de Kerkhof (91) en twaalfde Kevin "Sir Killalot" Huybrecht (351).

In de tweede manche zet Danny Vanhee (149) zijn auto direct achterin bij Johan "Jo" Van Rysselberghe (757) waarna hij zelf door Willem "Mr.Spud" Rietveld (425) wordt gedraaid. Ton "Terminator" van Haaren (60) duwt vervolgens Jo rond. Denny de Boer (92) draait Egbert "Bob The Builder" Rietveld (427) de muur in. Op start finish plaats Sander "Kleine Goofy" Godfroid (502) een jack-up op de stilstaande Stefaan "Brazil" Potie (20). De Granada van Brazil wordt door deze actie terug gebracht tot het formaat van een middenklasser. Kleine Goofy kan verder en krijgt even later een follow-in van Philippe "The Butcher" van Troys (286) te verwerken en eindigt in de muur. Peter "Speed" Bollens (38) laadt op het rechte stuk Bart "O.D.O.L." Versmissen (43) op en probeert een follow-in te maken. O.D.O.L. kan de confrontatie met de muur vermijden. Hierna maakt Speed een hele tijd lang de weg vrij voor Terminator die aan de leiding rijdt. Uiteindelijk spint hij eraf waarna Terminator er alleen voor staat. Ton "O`God" Basters komt steeds dichterbij Terminator maar kan hem niet meer van de overwinning af houden. Na de streep te zijn gepasseerd maakt Terminator nog een harde follow-in op Denny de Boer.

Uitslag: eerste Ton "Terminator"van Haaren (60), tweede Ton "O God" Basters (67), derde Dirk Oudenaerde (390), vierde Tony Gabb (33), vijfde Sacha "Bulle" Kolligs (71), zesde Steevie van Goethem (99) zevende Peter "Popeye" Carmoy (39), achtste Peter "Speed" Bollens (38), negende Patrick "Den Keu" Vekeman (240), tiende Bart "O.D.O.L." Versmissen (43) en elfde Edwin "Gravedigger" Basters (65).

Na de redelijk rustige tweede manche gaat het erin de derde manche al direct weer wat heftiger aan toe. Edwin "Gravedigger" Basters draait Sascha "Bulle" Kolligs (71) rond waardoor deze achterste voren langs de muur komt te staan. Willem "Mr.Spud" Rietveld ziet de stilstaande auto en maakt direct een head-on. Bart "O.D.O.L." Versmissen duikt vervolgens hard op de achteras van Mr.Spud waardoor de hele achterkant van zijn Oldmobile weg is en de achteras er los onder hangt. Glenn "White Boy" Peetermans (111) duikt vervolgens achterin O.D.O.L. en maakt zijn Jaguar een stuk korter waarna Peter "Black Magic" Schepens een harde jack-up plaats bij White Boy met een volledig verwoeste achterkant en geknikt dak als resultaat. The Bandit krijgt een zet van Wim "Turbo" Verloo en verdwijnt zijdelings in de muur. Morice "Mr.Cumshot" Katier (885) beland achterste voren in de muur waarna hij een head-on krijgt van Egbert "Bob The Builder" Rietveld. Vervolgens wordt hij in de uitgang van het rennerskwartier op de achteras ge T-boned door Danny Vanhee. Mr.Cumshot rijdt vervolgens de berg omlaag richting het middenterrein. De aanstormende Jan "Hunter" Verhoeven ziet de Amerikaan van Mr.Cumshot en stuurt er resultaat op af met een harde head-on als resultaat. Door de klap eindigt het stuurwiel van de redelijk rotte Granada van Hunter tegen de binnenkant van het bestuurdersdeur. Hunter was hier van te voren wel al op bedacht en kon, door zich voor het moment van impact naar rechts te gooien, voorkomen dat hij tussen het stuur en de deur geplet zou worden. Arne "Knud" Evertsen spint halverwege de rennerskwartierbocht en komt dwars over de baan te staan waarna hij een onbedoelde deurtreffer krijgt van Bob The Builder. Wim "Turbo" Verloo eindigt weer achter in Bob The Builder en krijgt zelf visite van Evert "Diekie" Dijk (80). De auto van Turbo begint door deze acties te branden en de wedstrijd wordt stil gelegd. Kevin "Sir Killalot" Huybrecht (351) ziet de rode vlag over het hoofd en maakt zijn net ingezette follow-in op Martin "Sgt.Slaughter" Middelmann (30) af. Sgt.Slaughter kaats hard in de muur bij de uitgang van het rennerskwartier, draait vervolgens richting middenterrein en schept hier een official die met een brandblusser onderweg is naar de brandende auto van Turbo. Gelukkig raakt niemand gewond bij deze actie. Na de herstart gaat het verder met tien auto's. De leiding in de race is dan in handen van Steevie Van Goethem voor Brutus en Geert "Limbo" Roubroeks (259). Black Magic is al de hele dag erg actief en maakt bij de berg ook de lijkenwagen van Vinky een stuk korter. Limbo rijdt naar Brutus toe en duwt hem de muur in. Vervolgens haalt hij ook Steevie bij. Na een driekwart baan met hem aan het stoeien te zijn geweest lukt het hem om Steevie in de rennerskwartierbocht rond te duwen en de overwinning te pakken.

Uitslag: eerste Geert "Limbo" Roubroeks (259), tweede Steevie van Goethem (99), derde Evert "Diekie" Dijk (80).

Na de spectaculaire derde manche volgt een zeer harde finale. Peter "Black Magic" Schepens plaats een harde jack-up bij Sascha "Bulle" Kolligs waardoor de auto tot aan de rolbeugel word opgevouwen. De dwars over de baan staande auto van Bulle wordt vervolgens geraakt door Sir Killalot die op zijn beurt weer Didier "Brutus" Callewaert achterin krijgt. Wim "Ramzuchtig" Smits (28) wordt door Jan "Bulldog" Merkx (175) tegen de vooras van Bulle geduwd. De Volvo van Ramzuchtig draait hierbij om zijn as en komt met de achterkant tegen de muur tot stilstand. Met zijn neus staat hij langs de auto van Bulle waardoor beide bijna de volledige doorgang blokkeren. Peter "Speed" Bollens rijdt achterin de stilstaande auto van Brutus. Ton "O`God" Basters draait Terminator rond. De lijkenwagen spint en eindigt tegen de binnen muur waardoor ook dat gedeelte van de baan afgesloten is. Daniel "Danne" Aelterman spint Morice "Mr.Cumshot" Katier bij de ingang van de rennerskwartierbocht. Beide Amerikanen belanden ook in de ravage op het einde van de bocht. Hierna belanden er nog verschillende auto's in de ravage waardoor de hele baan verstopt is en er echt geen door komen meer aan is. De race wordt hierna afgevlagd en opnieuw gestart. Johan "Jo" Van Rysselberghe duwt Frederik "The Bandit" De Witte rond. Limbo doet hetzelfde met Evert "Diekie" Dijk. Diekie duwt Terminator op. The Bandit zet zijn auto achter tegen Diekie aan waarna de hele trein richting rennerskwartier dendert. Alle drie de auto's komen heel huis door de bocht en vervolgen hun weg. Terminator die inmiddels aan de leiding rijdt wordt opgejaagd door Limbo. Bij het ingaan van de rennerskwartierbocht kan hij hem opladen en richting muur duwen. De lijkenwagen draait en klapt met de achterkant tegen de muur. Op het moment van impact komt de auto achter zover los dat de achterbumper bijna tot aan de bovenkant van de muur komt. Edwin "Gravedigger" Basters rijdt vervolgens hard achterin Limbo. Gravedigger kan zijn weg vervolgen en maakt de weg vrij voor O`God die de overwinning kan pakken. O`God doet hiermee wederom goede zaken voor het Crash Bandicoot Team.

Uitslag: eerste Ton "O God" Basters (67).

Eindklassement Teams: Eerste Crash Bandicoots, tweede Woodland, derde RAL 6005, vierde Allstars, vijfde United, zesde Blue Forces en zevende Blitz! International

WARNETON SPEEDWAY - BESTE FOTO'S 2003

Begin december worden de ongeveer 200 beste foto's van het seizoen 2003 op onze website www.camso.com gebracht. Alle andere foto's zullen dan verwijderd worden.

Roland Vandermeersch

EERSTE RACE CURSUS VAN ACTION RACING SCHOOL GROOT SUCCES. - 17.11.2003

Alhoewel slechts voor korte tijd aangekondigd, was de eerste cursus dag, zaterdag laatst, kompleet vol. Tien piloten, welke volgend jaar Lightning Rods rijden plus nog 2 mensen, welke hun rijvaardigheid wilden verbeteren (de cursus staat voor open voor iedereen en kan een ideaal geschenk zijn).

Lightning Rod koereurs:
Eric Braem(B)
David Lahousse(B)
Wim Moonen(Nl)
Arno Renders(Nl)
Jeroen Renders(Nl)
Dirk Vandeputte(B)
Kees Damen(Nl)
Ronald Vermeulen(B)
Mike Debruyn(Nl)
Michel Versteynen(Nl)

Plus nog Wilco Nieuwenhof(Nl)

En Ivonne Vandecamp(Nl), een dame

Vanaf 9u30 tot 16uur waren de cursisten bezig; eerst theorie met ideale rijlijnen, remzones etc. Later praktijk op de piste. Iedereen heeft de test doorstaan en is geslaagd.

Camso was toch even gespannen, want het is natuurlijk riskant om een cursus te verplichten, zonder zelf te weten hoe het in elkaar steekt.

Iedereen was unaniem enthousiast en zelfs piloten welke vooraf zeer kritisch waren en zich afvroegen of ze nog wat konden bijleren (onder andere Xavier Vandermeersch, welke de theorie gevolg heeft, Mike Debruyn en Ronald Vermeulen - beiden reeds 18 jaar actief speedway piloot) hadden uiterst lovende commentaar.

Hierbijgevoegd trouwens een e-mail van Ronald Vermeulen.

Goedenavond Antony en Joep,

Hier een kleine reactie op de cursus die ik vandaag 15 november 2003 heb gevolgd bij de Action Racing School.

Ik stond eerst even versteld dat ik de cursus moest volgen, daar ik toch al bijna 20 jaar Speedway ervaring heb.

Dit wil natuurlijk nog niet zeggen dat ik alles al ken! Dat heb ik na vandaag wel gemerkt.

De cursus begon met zeer interesante theorie (de ideale lijn, ondersturing, e.d.). Dan gevolgd door praktijk op de piste zelf.

Het was voor mij een leerrijke dag die ik zeker bij andere piloten die interesse hiervoor tonen zal aanraden.

Doe zo voort en naar mijn bescheiden mening zijn jullie:

GESLAAGD MET GROTE ONDERSCHEIDING!!

Bedankt en groetjes,

Ronald Vermeulen

LR 159

VOLGENDE CURSUSDAG: Zaterdag 20 december vanaf 9u30. Nu reeds hebben drie nieuwe Lightning coureurs, welke nog niet op de eerste lijst staan, zich voor de volgende cursusdag aangemeld:

Gustaaf Vanbouwel, Karl Herzee, Twig Delaere

Daarmee komt het aantal Lightning Rods piloten reeds op 17!

FIRMA AGIO HUURT HET CIRCUIT IN WARNETON

Maandagnamiddag 22 december (de dag na de Christmas trophy) wordt het circuit van Warneton voor drie uur afgehuurd door de Kortrijkse sigaren fabrikant Agio.

Zij sponsoren een rally team, welke met een Mitsubishi Evo VII rijdt en de firma nodigt enkele van zijn beste klanten uit.

Action Racing School heeft een klein programma samengesteld, waarbij de genodigden een beknopte theoretische rijcursus zullen krijgen; met de Honda V8 zullen kunnen meerijden en een demonstratie van 2 Camso V8 zullen kunnen bewonderen. Verder zullen ze ook enkele rondjes meegaan met de Mitsubishi.

Dergelijke "incentives" - bedrijfsuitstapjes zullen een niet onaardig deel van de Camso activiteiten uitmaken volgend jaar.

KORTE BANGER BERICHTEN

- Frankie Whitelock (#69) zal enkele maanden buiten strijd zijn - twee beentjes gebroken in zijn voet na een harde follow-in. Hij heeft beloofd volgend jaar er opnieuw bij te zijn.

- Wij dachten dat bij regen er minder spektakel zou te zien zijn bij de Bangers, door de mindere snelheid. Niets is minder waar. Opnieuw keiharde actie, zondag laatst.

- Wegens invallende duisternis moest de destruction afgelast worden.

- Enige ergernis bij het Woodland team: Tijdens de finale, beslissend voor de Big Team Bash, duwde winnaar Ton Basters(#67) de enige overblijvende concurrent, Philippe Vantroys (#286) na de finish in de vernieling (wat bij de Bangers mag), zodat deze eerst verschillende minuten na het afvlaggen met rood (toen reeds mechaniekers en officials op de piste rondliepen) over de finish kon "strompelen". De wedstrijdleiding was unaniem om 286 niet in het klassement op te nemen. Philippe Vantroys zelf was het volledig eens met de beslissing, maar enkele Woodlanders hebben zich wat opgewonden (het groepsgevoel, weet je wel), zodat er ongelukkige woorden gevallen zijn tegenover Bernie. Met verontschuldigingen werd het incident achteraf gesloten.

Roland Vandermeersch

VIJF (!) CAMSO V8 OP DE SPEED EN DESIGN BEURS IN UTRECHT -14.11.2003

Camso heeft de beschikking gekregen over 220 vierkante meter (20m x 11m) om VIJF Camso V8 tentoon te stellen op de Speed en Design - " de sportiefste autobeurs" - in Utrecht van 27 tot 30 november.

Er wordt nog onderhandeld met een gespecialiseerde firma om een grote draaischijf, waarop 2 Camso V8 kunnen geplaatst worden, af te huren. Voorlopig is de prijs nog aan de zeer hoge kant; kijken of dit wat minder wordt.

Naast de Camso V8 zal ook nog een Banger auto te bewonderen zijn; dit op de stand van www.ovalnews.nl

Openingstijden in Utrecht:

Donderdag 27.11 en Vrijdag 28.11 van 14u tot 22u

Zaterdag 29.11 en Zondag 30.11 van 10u tot 18u

CAMSO V8 NOG OP DRIE ANDERE INTERNATIONALE BEURZEN

Naast Utrecht zullen verschillende Camso V8 nog op andere plaatsen te zien zijn:

- Euro Racing Show in LUXEMBURG op 12,13 en 14 december (2 à 3 auto's)

- MECC Maastricht, half januari (2 à 3 auto's)

- Belgian Motor Show in LUIK op 30 januari en 1 februari (2 auto's)

VOLGEND JAAR VIJF ENGELSE KLASSEN IN WARNETON

Nu reeds staat vast dat in 2004 vijf Engelse klassen naar Warneton afzakken (er zijn nog besprekingen voor 3 of 4 andere klassen bezig, maar voorlopig ligt daarvan nog niets vast)

- Europees kampioenschap SUPERSTOX

- Europees kampioenschap 2.0 HOT RODS (dit jaar één van de mooiste finales ooit op het continent verreden) - rijden in de Engelse richting

- Continental championship LIGHTNING RODS (Engelse versie - is anders dan de Camso Lightning Versie - rijden in de Engelse richting)

- BABY GRANDS : Nascar modellen op schaal 2/3 met een Yamaha 1300cc motor

- SPRINT CARS: Soort grote Midgets met Amerikaanse V8 motoren

ACTION RACING SCHOOL

Is op Zaterdag 15 november van 10u00 tot ongeveer 16uur voor de eerste keer actief in Warneton met een tiental deelnemers.

Volgende cursus dag, verplicht voor degenen welke Lightning Rods willen rijden, is in februari gepland.

Voor alle duidelijkheid heeft Camso met deze Racing School niets te maken; dit is een initiatief van Joep Dekort, welke voornamelijk instaat voor het administratieve en publicitaire vlak, en Anthony Van den Oetelaar, welke voor het rijgedeelte instaat. De rij cursussen maken slechts een klein percentage uit van hun activiteiten; het hoofdgedeelte gaat naar incentives - bedrijfsuitstapjes, waarbij bedrijven voor hun werknemers of hun goede klanten een kompleet en modulair package aangeboden wordt (rijden met Lightning Rods; meegaan met de Honda V8 van Camso, catering, VIP ontvangst ect.)

Roland Vandermeersch

 

 

Copyright © CAMSO Autospeedway Belgium


 

 P R O G R A M M A   06./07.09.2003

 warneton speedway

 

05.09.2003

VRIjDAG/VENDREDI/Friday/FREITAG

OPEN/OUVERT 16u00 – 20u00

 

*****

 

06.09.2003

zaterdag/samedi/samstag/saturday

 

13u15

 

practise/training

camso v8-national hot rods-lightning rods

15 minutes

13u30

 

practise/training

bangers

15 minutes

 

 

 

 

 

13u45

1.

super prive cars

 

20 laps

 

2.

prive cars   a

 

25 laps

 

3.

prive cars   b

 

25 laps

 

4.

prive cars  c

 

25 laps

 

 

 

 

 

15u00

5.

super prive cars

 

20 laps

 

6.

prive cars   a

 

25 laps

 

7.

prive cars   b

 

25 laps

 

8.

prive cars   c

 

25 laps

 

9.

super prive cars

finale

25 laps

 

 

 

 

 

 

10.

practise/training

bangers

15 minutes

 

11.

practise/training

camso v8-national hot rods-lightning rods

15 minutes

 

 

 

 

 

 

12.

super prive cars

best of five

5 laps

 

13.

bangers

last chance qualifier

12 laps

 

 

 

 

 

 

 

07.09.2003 

 

zondag/dimanche/sunday/sonntag

 

    8.30 H   GATE OPEN – OUVERT

 

 

 

 

 

 

10u30

1.

Prive Cars   A

 

30 laps

 

2.

CAMSO HOT RODS

 

20 laps

 

3.

camso v8

 

20 laps

 

4.

national hot rods

VOORSTELLING/PRESENTATION

 

 

 

HEWIL GRAND PRIX

SPONSERED BY HEWIL BV  NL

50 laps

 

5.

bangers

VOORSTELLING/PRESENTATION

 

 

 

european championship

 

20 laps

 

6.

prive cars   b

 

30 laps

 

 

 

 

 

13u45

7.

CAMSO HOT RODS

 

20 laps

 

8.

CAMSO V8  

 

20 laps

 

9.

NATIONAL HOT RODS

 

20 laps

 

10.

BANGERS

PAINFUL WORLD ELIMINATOR

12 laps

 

11.

PRIVE CARS  

FINALE   B

30 laps

 

 

 

 

 

15u45

12.

CAMSO HOT RODS

FINALE  

20 laps

 

13.

CAMSO V 8

VOORSTELLING/PRESENTATION

 

 

 

BEST OF BELGIUM  SPONSORED BY

COBATIM, BETON, COMINES

30 laps

 

14.

NATIONAL HOT RODS

FINALE  

 

 

 

SPONSORED BY XAVIER CARPENTIER

ENTREPRENEUR, WARNETON

30 laps

 

15.

BANGERS ALLCOMERS

 

12 laps

 

16.

PRIVE CARS

FINALE   A

30 laps

 

17.

CAMSO V8

BEST OF FIVE

 5 laps

 

18.

CAMSO HOT RODS

BEST OF FIVE

5 laps

 

19.

NATIONAL HOT RODS

BEST OF FIVE

5 laps

 

 

 

 

 

17u15

20.

DESTRUCTION DD BIG BANGERS

 

 

 

21.

CARAVAN RACE

 

10 laps

 

 

 CAMSO BERICHTEN – 30.08.2003

 

-          De Camso Hot Rods rijden op 7 september in Warneton; daarvoor rijden ze NIET op 28 september

 

-          Camso overweegt om een grote kalender met de data voor Warneton voor volgend jaar en met foto’s van Warneton 2003 te laten drukken (zoals vroeger het “Doosje’s kalender”). De geplande verkoopprijs is 6€. Reacties graag. De beslissing zal kort na 7 september genomen worden.

 

 

-          Tot nu toe hebben 3 TV zenders zich aangemeld om opnames te maken van de speedway in Warneton op 6 en 7 september:

o         RTL-TVi de Luxemburgse Franstalige zender, welke in België uitzendt. De opnames gaan uitsluitend over de Camso V8 en Jean François Hemroulle. De uitzending “Moteurs” is kwalitatief zeer hoogstaand en behandeld alle belangrijke facetten van de motorsport

o         De Duitse zender KABEL 1 (uitzending “K1 Magazine”) zal uitsluitend de Bangers en voornamelijk Marcus Lohner volgen. Het camerateam komt uit München.

o         Frankrijk met de zender FR 3 (bestrijkt de zone Nord-Pas de Calais, ongeveer 5 miljoen inwoner) is ook aanwezig. Hier wordt een algemene en vermoedelijk uitgebreide reportage gemaakt over de autospeedway. Dinsdag as. komt reeds een team naar Warneton om alles te bekijken en te bespreken.

 

-          Donderdag 4 september, kort na de middag, worden de eerste tests verricht met de Lightning Rods op het circuit in Warneton. Indien geïnteresseerd zal het mogelijk zijn de auto’s te testen. Telefonisch contact opnemen met Camso voor de condities.

 

-          De vergadering voor de piloten, welke geïnteresseerd zijn in de Lightning Rods gaat definitief door op Vrijdagavond 19 september in Tilburg (Nederland) in het “Kart en Party Plaza”. De vergadering start om 20u00 stipt en na 21u30 zal het mogelijk zijn om op de indoor kart baan te rijden (1 sessie betalen + 1 gratis). Een route beschrijving volgt na 7 september op onze website. Uw aanwezigheid aanmelden bij Camso of bij Joop Dekort, zodat we zicht hebben op hoeveel personen wij mogen verwachten.

 

 

-          Wij zijn de laatste hand aan het leggen op een zeer uitgebreid Lightning Rods reglement. Dit zal op 7 september in het Nederlands beschikbaar zijn. Xavier Vandermeersch houdt zich bezig met de vertaling in het Frans.

 

-          Op Vrijdag 5 september komen de Heren Roland Steenhouwer, voorzitter van de KACB/RACB/Sport (de Belgische Automobiel Sport Federatie) en Andy Lasure, voorzitter van de Off-Road Commissie FIA het speedwaycircuit in Warneton bezoeken voor een eventuele FIA keuring.

 

Roland Vandermeersch

 

 

STARTPOSITIES “BEST of FIVE” IN WARNETON OP 6 + 7 SEPTEMBER

 

Zoals reeds vermeld wordt er tijdens het Speedway weekend in Warneton een “Best of Five” verreden voor de volgende klassen: Super Prive Cars, Camso Hot Rods, National Hot Rods en Camso V8.

De vijf besten in het kampioenschap voor de datum van 6 september rijden een korte wedstrijd over 5 ronden; de 5e in het klassement start op de eerste plaats; de eerste op de vijfde plaats.

Deze Best of Five gaat door na de finales; daarom worden er 3 reserve piloten aangeduid, voor geval één van de aangeduide deelnemers niet zou kunnen starten.

 

 

SUPER PRIVE CARS

 

 

 

 

020

CEYLAN SEDAAT      

BEL

019

XAVIER VANDERMEERSCH  

BEL

040

PAUL DEPLUS          

BEL

077

JEAN VASSEUR                  

FRA

116

DIDIER CAEYTANT   

BEL

 

 

 

 

RESERVE

 

 

 

 

082

KURT DELODDERE       

BEL

 

 

 

111

XAVIER VERQUIN        

BEL

 

 

 

021

CHRISTIAAN HANZEN  

BEL

 

 

 

 

CAMSO HOT RODS

 

 

 

 

074

FRANK DELEMARLE      

FRA

012

FRANK SOL              

NED

064

WERNER SCHMITZ       

GER

010

KENNY WAUTERS      

BEL

021

LUC NUYENS               

BEL

 

 

 

 

RESERVE

 

 

 

 

024

EDDY JANSSENS          

BEL

 

 

 

025

JEAN CHARLES LEQUIN

FRA

 

 

 

073

ROBERT DELEMARLE     

FRA

 

 

 

 

NATIONAL HOT RODS

 

 

 

 

097

JOSEF WILLEMSEN    

GER

009

HENK PEETERS

NED

018

ROEL BONGAERTS      

NED

006

JOHN VANDENBOSCH

NED

012

ERIK ROEFFEN           

NED

 

 

 

 

RESERVE

 

 

 

 

052

ALAN FISHER

GB

 

 

 

017

HOLGER DAUM

GER

 

 

 

467

WINNIE HOLTMANNS

GER

 

 

 

 

CAMSO V8

 

 

 

 

117

BRUCE ANDREWS

USA

026

JEAN FRANCOIS HEMROULLE

BEL

074

HUUB LITJENS

NED

088

ROLAND VANDERMEERSCH

BEL

088

ANTHONY VAN DE OETELAAR

NED

 

 

 

 

RESERVE

 

 

 

 

008

JOEP DEKOORT

NED

 

 

 

037

PETER FINNIS

GB

 

 

 

028

JULIAN MENDUS

GB

 

 

 

 

 

JAN LAMMERS NIET IN WARNETON OP 7 SEPTEMBER – 28.08.2003

 

Anthony Van den Oetelaar heeft ons vandaag medegedeeld dat Jan Lammers hem opgebeld heeft en gezegd heeft dat hij niet op 7 september met de Camso V8 zal meerijden.

Lange tijd was de zaak onzeker, maar door andere professionele race-activiteiten, dat weekend, heeft Lammers nu definitief afgezegd.

Hij heeft de nadruk gelegd op het feit, dat hij deze klasse zeker wil proberen en heeft afspraak gemaakt voor volgend jaar.Jan Lammers(Nl) heeft vele jaren terug nog bij de Formule 1 gereden en heeft ook de 24 Uren van Le Mans op zijn palmares staan.

 

ROB SPEAK EN MICHAEL VERGERS OP 17 of 18 SEPTEMBER MET DE CAMSO V8 in WARNETON

 

Dennis Klein, commercial director van het Ascar West-Tec team heeft ons gisteren opgebeld om voorlopig Woensdag 17 of Donderdag 18 september vrij te houden, zodat Rob Speak en Michael Vergers te Camso V8 kunnen komen testen in Warneton.

Een definitieve datum zal vastgelegd worden in functie van de weersomstandigheden (testen gaan niet door bij regen).

Dennis Klein “ De meeste Ascar-teams reageren enthousiast op ons initiatief om de 3/8 mile baan van Warneton te testen. Indien Michael Vergers’ mening positief is dan komen wij volgend jaar een wedstrijd buiten kampioenschap rijden”

Michael Vergers: “Ik heb in de USA alle soorten banen gezien van ¼ mile tot 2,5mile en er wordt overal met dergelijke type auto’s gereden; ik ben benieuwd om op Warneton te rijden”.

Roland Vandermeersch: “ Dat er op korte banen kan gereden worden heeft de Camso V8 bewezen. De structuur van de piste is zeer belangrijk: er moet voldoende “banking” zijn en de piste moet zeer breed zijn  - Warneton is minimaal 15m en maximaal 17m breed.”

 

ROLAND VANDERMEERSCH

KLEINE BERICHTEN – 25.08.2003

 

§          Luud Laurijssen in de muur: De Camso Hot Rod van Luud Laurijssen is vooraan enkele centimeters ingekort. Na een zeer snelle start kwam Luud in een gecontroleerde slip bocht 4 uit; toen hij wilde tegensturen had hij plots het stuurwiel in de hand met een hard contact met de binnenmuur tot gevolg.

§          Zeer mooie wedstrijden bij de Camso Hot Rods. Zowel de twee reeksen als de finale waren zeer spannend en werden slechts in de allerlaatste ronden beslecht. Het valt op dat de auto’s veel meer aan elkaar gewaagd zijn als in het begin van het seizoen en dus ook veel spannender wedstrijden opleveren zowel voor de toeschouwers als voor de piloten.

§          Pierre Verscheure (Stock Rods 27) en Didier Mestdagh (Stock Rods 41) hebben beiden een auto van sjeng Smidt gekocht met onmiddellijk een 1e en 2e finale plaats als gevolg.

§          Controle: De Bangerstox van Koen Vanderstappen (nummer 110) is in Warneton gebleven voor controle van de vering; dit zal door Anthony Van den Oetelaar gebeuren bij zijn volgende bezoek aan Warneton op 4 september (bij het testen van de Lightning Rods)

§          Recordverplaatsing: Luc Nuyens (Camso Hot Rods 21) was zondag morgen om 7uur nog in Barcelona. Met het vliegtuig naar Brussel, waar een vriend hem opwachtte en naar Warneton voer. Eerste reeks en finale winnen en ’s avonds terug naar Barcelona vliegen vanuit Brussel. Een korte vakantie onderbreking.

§          Andere kilometervreter: Martinus Cavé (Camso Hot Rod 20) bracht zondagavond na de wedstrijd in Warneton zijn race auto en deze van Luc Nuyens terug naar Antwerpen om te douchen en onmiddellijk per gewone auto naar Zuid Spanje te vertrekken in verlof!

§          Schitterende finale bij de Super Prive Car Grand Prix: De vernieuwde baan in Warneton laat toe om, zoals op de speedway’s in de USA, ronden lang naast elkaar te rijden – de witte stippellijn op de piste lijkt zeer goed te werken. Voor de eerste plaats was er 48 ronden lang een strijd tussen winnaar Paul Deplus en zijn runner-up Christian Hanzen. Voor de derde plaats reed Xavier Vandermeersch 20 ronden naast Didier Caeytant: een faire en spannende strijd waarbij Vandermeersch slechts in de 44e ronde de bovenhand kon halen.

§          De interesse in de Lightning Rods wordt steeds groter. Minstens 20 piloten hebben nu reeds medegedeeld in de klasse geïnteresseerd te zijn. Daarom zal Camso op Vrijdag 19 september in Tilburg een vergadering beleggen om het reglement nader toe te lichten en te antwoorden op alle mogelijke vragen. Plaats en uur komt later op de website.

Roland Vandermeersch

 

RTL TELEVISIE IN WARNETON OP 7 SEPTEMBER       20.08.2003

 

 

RTL-Tvi De Franstalige Belgisch-Luxemburgse zender – uitzending MOTEURS, een wekelijks motorsport programma - komt op 7 september .

Dit televisie team is reeds in Warneton geweest begin april om het nieuwe circuit en de Camso V8 voor te stellen. Nu worden de wedstrijden zelf van de Camso V8 gefilmd.

 

Roland Vandermeersch

 

 

 

 

SUPPLEMENTAIRE WEDSTRIJDDAG MET BANGERS IN WARNETON OP     

16 NOVEMBER       19.08.2003

 

 

 

 

 

Zondag 16 november rijden de Bangers hun "Big Team Bash" een teamwedstrijd (unlimited) met 10 auto’s per team. Naast het Europees kampioenschap op 7 september en de knaller CAMSO versus PRI (of 30 Engelsen tegen 30 van het Continent), wordt deze bijgevoegde datum dus ook zeer interessant.

Verder staan nog Super Prive Cars, Bangerstox en Prive Cars op het programma.
Inkom 15€

 

Roland Vandermeersch.

 

 

 

 

 

UITZONDERLIJK DEELNEMERSVELD VOOR HET EUROPEES KAMPIOENSCHAP BANGERS IN WARNETON OP 7 SEPTEMBER – TONY GABB MET EEN ROLLS ROYCE SILVER SHADOW

 

 

 

 

Er worden tussen 70 en 80 deelnemers verwacht voor deze topwedstrijd van het seizoen. Daaronder zijn er voor het ogenblik 15 Engelsen aangemeld.

Uitzonderlijk is het materiaal dat aan de start verschijnt:

Rolls Royce Silver Shadow als absolute blikvanger

Verder een 15-tal Ami’s waaronder

Chevrolet Caprice begrafeniswagen

Chevy Impala begrafeniswagen

Cadillac Coupe Deville

Dodge Dart

Chevy Malibu Stationwagon

Chevy Caprice Stationwagon

Pontiac Phoenix

Chevrolet Camaro

Ford Gran Torino

Ford Mustang

Oldsmobile Delta 88

Tot slot nog

Jaguar XJ 40

Jaguar XJ 6

Rover P4

Volvo P145 Combi

Toyota Crown

Naast de Bangers, welke 5 wedstrijden rijden, hebben we nog National Hot Rods voor de Best of Belgium (50 ronden) – CAMSO V8 Best of Belgium 30 laps – Camso Hot Rods Best of Belgium 30 laps – Super Prive Cars (alleen op zaterdag) en Prive Cars. Als sluitstuk komt op Zondag de altijd zeer spectaculaire CARAVAN RACE.

Er vroeg bij zijn de zondag. Er wordt zeer veel publiek verwacht.

 

 

 

 

 

VOORLOPIG CAMSO KALENDER 2004 voor WARNETON

 

11.04.

BANGERS / CAMSO V8

14.03.

BANGERS

12.04.

CAMSO V8/ CARAVAN RACE

02.05

CAMSO V8

30.05.

BANGERS / CAMSO V8

31.05.

CAMSO V8

20.06.

CAMSO V8

11.07.

BANGERS / CAMSO V8

22.08.

 

05.09.

BANGERS / CAMSO V8 /  CARAVAN RACE

03.10.

CAMSO V8

24.10.

 

21.11.

BANGERS

19.12.

BANGERS

PROMOTIONELE VIDEO CASSETTE VOOR DE CAMSO V8 – 19.08.2003

   

 

Op Zondag 7 september wordt door een professionele cameraman van de RTBf (Nationale Franstalige TV zender in België) een promotionele film gemaakt van 10 à 15 minuten over Warneton en de Camso V8 formule. Deze cassette zal ter beschikking gesteld worden van Camso V8 piloten om sponsors te zoeken.

 

Roland Vandermeersch.

 

TOPSNELHEDEN OP HET CIRCUIT IN WARNETON – 19.08.2003

 

Tijdens de organisatie van 20 juli hebben wij over een speed-gun kunnen beschikken om de topsnelheden in diverse klassen te meten.

We moeten vermelden, dat we niet de ganse dag gemeten hebben, maar alleen tijdens de tweede reeks. Toen lag de baan er niet optimaal bij – de baan was relatief glad daar tijdens één van de vorige reeksen een auto een gans oliespoor op de baan getrokken had. Wij denken, dat bij ideale omstandigheden de topsnelheden ongeveer 5 à 10kmh hoger zullen liggen:

 

De snelsten in iedere klasse toen:

Stock Rods: Sef Verhoeven (#3): 105kmh

Camso Hot Rods: Kenny Wouters (#10): 111kmh

Camso V8: Anthony Van den Oetelaar(#4): 130kmh

 

De kans bestaat dat wij op 7 september over een ander radarsysteem nl. met doppler effect en een groot scherm waarop de snelheid zal te lezen zijn, zullen kunnen beschikken.

 

Roland Vandermeersch.

F1 STOCK CARS RIJDEN NIET IN WARNETON OP 7 SEPTEMBER          19.08.2003   

 

Gezien het feit dat er weinig animo bestaat bij de F1 Stock Car koereurs om op 7 september naar Warneton te komen heeft Camso beslist om deze klasse niet te laten rijden en niet meer op het kalender te plaatsen.

Wij zijn de mening toegedaan dat 8 à 10 auto’s niet voldoende zijn om degelijk spektakel te bieden en dat het dus beter is om deze wedstrijd af te gelasten.

Een nieuw programma komt eerstdaags op onze website.
Maar geen nood. De toeschouwers zullen toch getuige zijn van een uitzonderlijk spektakel bij de Bangers. Niet minder dan 15 Engelse Banger piloten zullen aanwezig zijn. Tony Gabb komt opnieuw met een ROLLS ROYCE !!! Bij de Camso V8 zullen er NEGEN auto’s aan de start komen!!

Meer hierover in de volgende dagen.

 

Roland Vandermeersch.

 

 LIGHTNING RODS RIJDEN VOOR DE EERSTE KEER IN WARNETON OP 7 SEPTEMBER 

 

Anthony Van den Oetelaar en Joep Dekort zijn bezig om 2 Lightning Rods te bouwen, welke op 7 september voor de eerste keer een demonstratie (samen met de Camso Hot Rods) zullen houden in Warneton op 7 september.

Deze klasse zal volgend jaar een tiental keer op het programma staan. Camso is overtuigd dat deze Lightning Rods een succes zullen worden daar deze klasse snel is (wij denken dat deze slechts ietsje langzamer zal zijn als de Camso Hot Rods) en zeer goedkoop is in onderhoud (onderdelen van een Ford Sierra zijn gemakkelijk te krijgen – alle onderdelen zijn bij Van den Oetelaar te krijgen, indien gewenst).

Alhoewel de auto zelf nog niet is voorgesteld, hebben reeds een vijftal Nederlandse piloten toegezegd in deze klasse te zullen rijden.

Een volledig technisch reglement is bijna klaar.

Deze eerste 2 auto’s worden te koop gesteld voor 4.000€, volledig race klaar.

De auto’s hebben volgende kenmerken:

 • Ford 2 liter motor, half getuned (ongeveer 150pK) met racenokkenas RC 1, afgevlakte kop, aangepaste ontsteking, afgeregelde sproeier bezetting, andere tuimelaars, nieuwe pakkingen, 4 nieuwe bougies, race olie en oliefilter – kostprijs tuning motor: 800€

 • Zelfde banden als de Camso Hot Rods (Avon Zetec slicks 7 x 22 x 13) – prijs 18€/stuk

 • Racing velgen 7 x 13

 • FIA stoel regelbaar – FIA 5 punt gordel – FIA blusser

 • Rolkooi 42mm rond / 2,9mm dik

 • Auto verlaagd

 • Hoofdstroom schakelaar

 • 18l benzinetank

 • dubbele remlichten

 • aluminium accubak

 • aluminium dashboard met watertemp / olietemp/toerenteller

 • geschilderd buiten en binnen

   

 • De piloten kunnen ofwel een auto zelf bouwen, of bij Van den Oetelaar geheel of gedeeltelijk bestellen of één van de 2 race klare auto’s kopen.

 • Om veiligheidsredenen is slechts 1 type rolkooi toegelaten; deze zal tot in de details beschreven worden in het reglement. Men kan deze kopen bij een gespecialiseerd bedrijf, namelijk Becamp in Nederland aan een prijs van ongeveer 400€. Men mag deze kooi ook zelf bouwen, maar ze moet exact volgens de tekening in het reglement zijn (lengte , dikte ect.). In geval dat de kooi zelf gebouwd werd, moet die eerst door Camso gekeurd worden.

 • De auto’s moeten er mooi en verzorgd uitzien en zowel binnen als buiten volledig herschilderd worden.

 • Wij willen niet meer de problemen hebben, welke wij soms bij de Super Prive Cars en de Stock Rods hebben, waar er soms een groot onderscheid is tussen de preparatie van de verschillende auto’s en het niveau van de piloten. Het zal dus niet mogelijk zijn om met een standaard motor mee te rijden. Er zal een minimum tijd moeten gerealiseerd worden.

 • Wij willen een klasse waar het niveau van de rijkunst hoog is. Alle piloten zullen een cursus moeten volgen bij de Racing School van initiatiefnemers Joep Dekort en Anthony Van den Oetelaar. Joep Dekort is de topkoereur bij de Volvo Cup in Zandvoort en Zolder en Anthony Van den Oetelaar is een van de grote specialisten van de speedway. Ze zullen de piloten de finesses van het autoracen en de speedway in het bijzonder bijbrengen (prijs waarschijnlijk tussen 160 en 180€ voor een complete dag). Meer details hierover binnenkort. Dit initiatief zal ook openstaan voor bedrijven en eventueel piloten in de andere klassen; piloten, welke menen nog wat bij te kunnen leren.

 • Wij zullen zeer streng zijn betreffende de conformiteit van de auto’s. Sjoemelaars zullen DEFINITIEF in de klasse geschorst worden. Bovendien, deze winter zullen wij een nieuwe loods bouwen; een testbank is reeds voorzien. De controle zal dus gemakkelijk zijn (opgepast sjoemelaars bij de Prive Cars, Super Prive Cars en Stock Rods !)

 • De auto’s hebben alle een vastgelast differentieel. Limited slip niet toegelaten.

 

ROLAND VANDERMEERSCH

 

NIEUWE BAAN IN ANTWERPEN IS OPNIEUW ZEER ACTUEEL GEWORDEN.

 

Tot nu toe kon de Burgemeester van een Gemeente een éénmalige vergunning geven voor een motorcross of autocross op de weide van een landbouwer. Dit gebeurde dan ieder weekend op verschillende plaatsen in Vlaanderen.

Eind verleden week heeft de Raad van State, het allerhoogste rechtsorgaan in België, op klacht van een buurtcomité beslist dat dit onwettig is en dat er geen motorsportactiviteiten mogen uitgeoefend worden in landbouw- of natuurgebied.

Dit werd breed uitgesmeerd in het avondjournaal van VTM – de belangrijkste Vlaamse Televisie zender – op zondagavond 17 augustus.

De vertegenwoordiger van de Motorcrossbond stelde vast dat meer dan 5.000 motorcrossers nu nog over slechts 3 goedgekeurde terreinen beschikken in Vlaanderen.

Daarop antwoordde de afgevaardigde van Minister Van Mechelen, Minister van Ruimtelijke Ordening, dat het probleem zeer dringend een oplossing moet krijgen en dat er over het Vlaamse Gewest 12 permanente motorcross terreinen moeten komen, waarvan er één moet uitgerust zijn als multi-functioneel complex, waar ALLE takken van de motorsport en aanverwante geluidsproducerende activiteiten (zoals kleiduifschieten en modelvliegtuigjes) moeten kunnen beoefend worden.

Met deze uitspraak lijkt de realisatie van een nieuwe autospeedway baan (400m en 800m high banked ovals)in de Provincie Antwerpen, door Camso, ineens weer veel dichter te komen.

Met een zeker optimisme afwachten dus.

 

Roland Vandermeersch

 

 

 

CONTROLE BIJ DE DIVERSE KLASSEN – ENKELE BESCHOUWINGEN 04.07.03


Het is algemeen geweten, dat Camso niet veel controleert, maar als dit gebeurt en een auto is niet conform, dan kennen wij ook geen genade. Als een auto niet-conform is wordt er natuurlijk hoofdzakelijk gekeken in welke mate dit voordelen oplevert; in functie daarvan wordt dan een strafmaat bepaald.

Wij geven enkele voorbeelden:

- Bij de Super Prive Cars met een andere chip rijden, welke meer vermogen oplevert of met een racing nokkenas rijden is voor ons een definitieve schorsing in de klasse waard.

- Bij de Stock Rods kanalen polieren, rijden met een niet toegelaten carburator, dubbele veren heeft een jaar schorsing in de klasse tot gevolg

- Bij de Camso Hot Rods met polyester deuren rijden is voor ons geen probleem, vermits er een minimum gewicht vastgelegd is.

Daar wij vanaf dit jaar met competente keurmeesters zitten (Anthony Van den Oetelaar en Thierry Swaelens), is het de bedoeling steekproef gewijs auto’s te controleren. Iedereen is verwittigd. En wanneer men gepakt wordt niet afkomen met “ze zijn allemaal niet in orde”; eerst zorgen dat men zelf conform is; dan mag men geld neerleggen om de anderen te laten controleren. En wanneer we daardoor verschillende auto’s zouden verliezen, dan weze het zo. Ons is het belangrijker dat we spannende wedstrijden hebben, waarbij de winnaar op voorhand niet gekend is en dat de klassen goedkoop blijven.

Onze filosofie is dat in de eerste plaats de wedstrijden interessant moeten zijn voor de toeschouwers en als we daarvoor sommige auto’s of piloten moeten penaliseren met bijkomend gewicht dan zullen wij dat ook doen (in Nascar worden de reglementen ook tijdens het seizoen veranderd, indien blijkt dat één type auto te gemakkelijk wint).

Anderzijds wensen wij speedway zo goedkoop mogelijk te houden. Wij vinden het totaal onverantwoord dat – naar men ons gezegd heeft – 5.000€ betaald wordt voor een Stock Rod motor (nota bene de instapklasse van speedway) – dit is duurder dan een Camso V8 motor met 450pK!!!

Daarom zullen auto’s met zulke motoren 100kg zwaarder moeten wegen (dus minimum 750kg) dan de anderen; ten minste als ze in België verder willen rijden. Het is onze bedoeling dat degenen met een motor, welke slechts vb. 1500€ kost bij de Stock Rods ook een kans heeft om vooraan te eindigen.

Roland Vandermeersch.

EUROCARS V6 OP 7 SEPTEMBER IN WARNETON? 03.07.03

Julian Mendus , Hot Rod V8 #28, welke in Warneton tijdens het Pinksterweekend met zijn gele Mercedes body samen met de Camso V8 meereed, heeft ons gecontacteerd of 5 Eurocars V6 op 7 september te Warneton kunnen rijden. Deze Eurocars zijn een buizenchassis gebouwd door Sonny Howard met een Ford Mondeo carrosserie en een Ford V6 motor van ongeveer 265pK. Samen met de Honda Civic met Rover V8 motor van Camso, de BMW V8 van Peter Finnis en de Mercedes V8 van Julian Mendus zouden dit, als ze allemaal aanwezig zijn, 8 auto’s zijn. In dit geval houden we een wedstrijd apart; te meer daar er dan reeds minimaal 6 Camso V8 zullen zijn.

CAMSO KOOPT HONDA CIVIC MET ROVER V8 MOTOR 03.07.03

Zondag heeft Camso de Honda Civic, waarmee Roland Vandermeersch in 1994 het Europese kampioenschap voor Specials in Warneton gewonnen heeft, voor Graham Holmes en Tony Paxman en dit na een memorabele wedstrijd, teruggekocht van Jan Symens.

Deze auto, welke zondag laatst reeds geproefdraaid heeft, is ongeveer even snel als een National Hot Rod.

Er zal voor volgend seizoen een tweede zetel ingebouwd worden. Deze auto zal dan gebruikt worden voor incentives, waarbij grote firma’s het Camso circuit afhuren.

CAMSO OVAL DRIVING SCHOOL? 03.07.03

Camso bestudeert de mogelijkheden om samen met Anthony Van den Oetelaar en Joep Dekort een “Oval driving school” op te richten, waarbij er drie niveaus zouden aan bod komen: beginnelingen op een Ford Sierra standaard auto; tweede fase op de Honda Civic met Rover V8 met compressor; derde fase op een Camso V8.

Dit idee is gekomen omdat, naast Joep Dekort, welke actief is op Zandvoort en Francorchamps en dus weinig of geen ovaal ervaring heeft, ook nog verschillende andere circuitpiloten interesse hebben getoond voor de Camso V8 formule. Anthony Van den Oetelaar is natuurlijk de ideale leermeester hiervoor. Enerzijds is hij ex-wereldkampioen bij de Superstox (een vijftien jaren terug toen nog meer dan 60 Superstox in deze klasse streden); anderzijds heeft hij bewezen tot nu toe de snelste te zijn op een Camso V8.


SCHORSINGEN EN ANDERE SANCTIES 03.07.2003

- Sef Verhoeven junior (Stock Rods 65): gewicht 634kg in plaats van minimum gewicht van 650kg, volgens het Camso Stock Rods reglement. Alle behaalde punten en prijzengeld weg. Geschorst tot het einde van het seizoen in de Stock Rods klasse(er werd rekening gehouden met verzachtende omstandigheden, want volgens het Camso reglement is meer dan 10kg te weinig, een schorsing van 1 jaar. Dit geldt alleen in de internationale klassen; niet bij de Super Prive Cars))

- Patrick Dierckx (Super Prive Cars 30): 885kg in plaats van de verplichte 900kg: alle punten voor het kampioenschap weg

- Eric Saint Requier (Super Prive Cars 61): 715kg in plaats van verplichte 850kg (135kg te weinig !!): alle punten weg + geschorst tot het einde van het seizoen

- Yves Saint Requier (Super Prive Cars 14): spoorverbreder rechts achteraan – versterking vooraan 3mm dik (alhoewel reeds 1 zondag geschorst voor niet toegelaten versterking vooraan): alle punten weg – geschorst tot einde dit seizoen

- Hans Frey(National Hot Rods 86): Volgende organisatie, op 7 september, geschorst wegens onsportief rijden

- Huub Litjens (National Hot Rods 69): volgende organisatie, op 7 september, starten ¼ ronde achter de laatste auto wegens vrijwillig duwen, na provocatie door 86 Hans Frey.

Roland Vandermeersch

GARAGEBOXEN OP HET CAMSO-CIRCUIT in WARNETON 26.06.2003

Camso gaat in verschillende fasen 23 garageboxen bouwen in het middenveld, parallel aan het rechte stuk aan de overkant van de tribune.
Deze boxen zullen 4m breed en 6m diep zijn met een garagepoort. Daarvoor zal een 3,5m breed dak gebouwd worden. Deze boxen zullen zo gebouwd worden dat er geen binnenmuren zijn, zodat een deel ervan eventueel als VIP ruimte of ontvangstruimte kan gebruikt worden. In een eerste fase zullen er 5 van deze garage boxen gebouwd worden (waarschijnlijk in oktober). Deze zullen in eerste instantie gebruikt worden door de Camso V8.

GROTE SPONSOREN VOOR DE CAMSO V8 SERIE ?

Nu de interesse voor deze nieuwe klasse steeds stijgende is komen er ook reacties vanuit de sponsorhoek. Camso is de eerste contacten gestart met een mogelijk grote sponsor voor de Camso V8 klasse. Camso maakt zich sterk dat ze tegen het begin van volgend seizoen een budget van 25.000€ als prijzengeld of tussenkomst in de verplaatsingskosten door sponsoren zal kunnen samenbrengen. Wij houden U op de hoogte.

Roland Vandermeersch

WEETJES: 21.06.2003

- In autosport is de verhouding gewicht tot het aantal pK's één van de belangrijkste factoren (hoe lichter een auto, hoe sneller hij gaat - hoe meer pK's hoe sneller hij gaat).
interessant is de vergelijking op dit vlak te maken tussen de Nascar Winston Cup cars - de Camso V8 en de National Hot Rods:
Nascar Winston Cup cars wegen 1542kg en hebben ongeveer 770pK: een verhouding dus van 2,00
De Camso V8 weegt 905kg en heeft ongeveer 450pK: een verhouding van 2,01
De National Hot Rods wegen 725kg en hebben 230pK: een verhouding van 3,15
Dit verklaart gedeeltelijk waarom de Camso V8 in Warneton sneller is dan de National Hot Rods.

- Tijdens de laatste twee Nascar Winston Cup wedstrijden werd Sterling Marlin door Jeff Gordon tweemaal in de muur geknald. Enige discussie, verontschuldigingen en de volgende wedstrijd in Michigan was alles opnieuw OK zonder enig incident tussen deze twee. Dat noemen wij "big boys"; niet altijd gejammer omdat men ergens een tik gekregen heeft.

- In Indianapolis heeft Jeff Gordon de Formule 1 van Juan Pablo Montoya geprobeerd en Montoya de Winston Cup car van Jeff Gordon. Hun conclusie: het zijn twee diametraal tegenoverstelde disciplines.

- Nascar heeft een nieuwe hoofdsponsor in plaats van de sigaretten Winston nl. Nextel (communicatie firma). Contract voor 10 jaar; bedrag 700 miljoen dollar!

Roland Vandermeersch

PROJECT NIEUWE BAAN IN ANTWERPEN TERUG OP DE LANGE BAAN - 18.06.2003

Halfweg april hebben wij een vergadering gehad in Antwerpen op het Provinciehuis met alle verantwoordelijken (Bestendige Deputatie, leefmilieu, sport, ruimtelijke ordening etc.)van de Provincie die moeten beslissen over de aanduiding van de plaatsen voor motorische sporten in de Provincie Antwerpen en ons project Hoogstraten-Meer werd zeer positief onthaald. Tot eenieders verbazing (en niet alleen van ons) werd het project op 21 mei door het Gemeentebestuur van Hoogstraten unaniem(!) afgekeurd, alhoewel de sportraad een positief advies (onder voorwaarden) gegeven had. Wij weten niet of de uitslag van de verkiezingen van 18 mei daarin een rol gespeeld hebben. Voor ons zijn de wegen van de politiek ondoorgrondelijk.
Nu is het wel zo dat de Vlaamse Regering theoretisch een plaats kan opleggen, ook tegen het advies van het Gemeentebestuur in, maar wij zijn niet zo naïef te geloven dat dit in de praktijk ook gaat gebeuren.
Daarom hebben wij een andere mogelijkheid naar voor geschoven. Afwachten wat het daar wordt.
Volgens de laatste berichten van de Provincie zoeken ze nog naar een mogelijkheid voor een multifunctioneel complex en worden er nieuwe studies gemaakt. Deze zouden tegen eind september moeten af zijn. Dan zou er een advies gegeven worden aan de Vlaamse Regering en deze zou eind dit jaar een definitieve beslissing nemen. Afwachten dus. We zijn weer voor enige tijd zoet.
Wij denken dat het makkelijker zal zijn om er een kleiner project door te krijgen met een 400m baan zoals in Warneton en een iets langere ovaal voor de Camso V8 van 600m tot hoogstens 800m(of in het slechtste geval alleen een 400m ovaal); België is namelijk zo dicht bevolkt dat het gemakkelijker is om 10ha te vinden dan een groot terrein van 40ha.

Roland Vandermeersch

WITTE LIJNEN OP HET CAMSO CIRCUIT - 18.06.2003

Vandaag zijn de plaatsen waar er enkele bulten in het asfalt waren (in bocht 3 en 4) uitgefreesd en morgen wordt er op deze plaatsen nieuwe asfalt gelegd. Hopelijk wordt het beter. Zo dramatisch was het nu ook niet als de vering maar zacht genoeg afgesteld was; met de Camso V8 hebben wij weinig problemen met deze bulten gehad.

Camso heeft een spuitinstallatie gekocht waarmee de betonnen muren na iedere organisatie opnieuw wit kunnen geschilderd worden en waarmee er ook witte lijnen kunnen geverfd worden. Daar de verf slechts 15 minuten nodig heeft om te drogen kunnen wij ook, indien nodig, tussen twee wedstrijden in, de lijnen herschilderen op de piste.

Wij stellen vast dat vele auto's in de niet-contact klassen over de witte binnenlijn van de piste rijden. Daarom worden er morgen hobbels in asfalt op deze binnenrand gelegd, zodat men niet meer over deze witte lijn zal rijden (slag in het stuur!)

Wij streven er naar om bij de Camso V8, National Hot Rods, Camso Hot Rods, Stock Rods en Super Prive Cars wedstrijden te krijgen zoals in Amerika waarbij 2 auto's rondenlang naast elkaar kunnen rijden zonder dat enig probleem ontstaat. Bij het Europees kampioenschap van de 2.0 Hot Rods, op Pinkstermaandag, was dit wel mogelijk, maar bij de Engelse piloten bestaat er meer discipline en stuurmanskunst. Ook stellen wij bij sommige piloten geniepige manoevers vast om een ander te verhinderen om voorbij te gaan zoals op het einde van het rechte stuk een beetje naar buiten te gaan of midden in de bocht naar omhoog te gaan. Daarom gaan wij op 29 juni in deze klassen een experiment uitvoeren in al deze klassen. Er zal een witte stippellijn over de ganse lengte van de piste geschilderd worden. Wie onder deze witte lijn rijdt zal er steeds onder moeten blijven (ook in het uitkomen en het ingaan van de bocht) als hij samen rijdt met een andere piloot. Dit om toe te laten dat degene welke bovenaan rijdt, kans heeft om voorbij te komen. Wanneer hij alleen rijdt zal hij de volledige breedte van de baan mogen gebruiken. Wie zich niet aan deze spelregels houdt zal onmiddellijk een balk krijgen (1 plaats achteruit). Na 29 juni zal dit experiment geëvalueerd worden en zullen we zien of er aanpassingen moeten gebeuren.
Wij herhalen dat dit experiment niet in ons belang is, maar wel in het belang van de toeschouwers (om nog spannender wedstrijden te krijgen) en in het belang van de deelnemers (faire wedstrijden, waarbij iedereen kans heeft om voorbij te komen)

Roland Vandermeersch.


SCHITTEREND EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOOR DE 2.0 HOT RODS (11-06-03)

De kwalificatie wedstrijden in deze klasse waren niet slecht, maar het Europese kampioenschap zelf, op maandag verreden, was misschien wel de allerbeste wedstrijd ooit op het continent verreden. Superstar Dave Longhurst moest reeds na 3 ronden opgeven met mechanische problemen. Van de 4e tot de 19e ronde reden 466 Alan Burksfield en 110 Jason Wilks naast elkaar; een paar maal dachten we dat Wilks voorbij was, maar Burksfield kon terug de binnenkant nemen. In de 20e ronde reden ze drie breed: 110 aan de binnenkant en gedeeltelijk op het platte gedeelte van de bocht; 466 in het midden en 96 Kevin Randall in derde rij. Daar 110 begon te slippen nam hij 466 ook mee in de slip. Deze kon nog herstellen en de eerste plaats behouden. 110 werd teruggeslagen. Er ontpopte zich een nieuwe strijd, ronden lang, tussen 466 en 96. Uiteindelijk won, na 35 ronden, Alan Burksfield(466) met een wiellengte voorsprong op Kevin Randall (96) en Stephen Thompson(170). De eerste vijf eindigden binnen 0,4sec. Of zoals de Engelse commentator, Alan Woodward, het door de luidsprekers uitgalmde: “a brillant race on a brillant track”

De wedstrijden voor de Superstox waren zeer snel, maar in deze contactklasse hadden op deze zeer brede baan gerust een tiental auto’s meer mogen zijn.

DUITSE TV ZENDER “SAT 1” WAS IN WARNETON

Een team van de Duitse TV zender Sat 1, onder leiding van de bekende redacteur, Wolfgang Stolz, had de verre verplaatsing uit Berlijn ondernomen om het HEADLESS TEAM van de Bangers reeds van de Vrijdag tot de Zondagavond na de wedstrijden in Warneton te volgen. De uitzending over dit Banger team en de wedstrijden in Warneton zal 24 minuten! duren en zal in oktober of november uitgezonden worden op Sat 1 in de uitzending “24 Stunden” (op maandag). Een ongelooflijke publiciteit voor Warneton.

TOON DE KORT(NL) OP DE CAMSO V8

Op Pinkstermaandag heeft de ex-dragster coureur uit Nederland en nu actief op Zolder en Zandvoort, Toon De Kort, drie wedstrijden met de Camso V8 gereden. Alhoewel hij nul ervaring had met ovalen banen, trok hij goed zijn streng, rekening houdend met de nodige voorzichtigheid, welke hij aan de dag legde.

Zijn commentaar: “Fantastisch maar toch een beetje ontgoocheld dat mijn rondetijden niet beter waren” (hij was ongeveer 0,4sec per ronde trager dan de ervaren piloten). Wat nogmaals bewijst dat snel gaan op een ovaal niet zo eenvoudig is als velen denken en er veel praktijk en ervaring nodig is.

Maandag lag de baan er trouwens veel beter bij dan zondag en zowel Anthony Van den Oetelaar als Roland Vandermeersch(beiden 13,7 sec als snelste ronde, hand gestopt) legden enkele zeer snelle rondjes af met de Camso V8.


ROY EATON(GB) CRASHT CAMSO V8 IN WARNETON

Op vraag van Bruce Andrews, welke de afstelling van zijn Camso V8 maar niet geregeld krijgt, heeft Anthony Van den Oetelaar, Pinkstermaandag tussen twee wedstrijden door enkele rondjes met de 117 gereden. Conclusie: vering achteraan veel te hard. Ook Roy Eaton, broer van Mark Eaton en mede organisator van Spedeworth Int. wilde ook tezelfdertijd enkele rondjes proberen. Dadelijk en zonder opwarming van de banden begon hij relatief snel te gaan; maar het draaide ook verkeerd uit. Bij het uitgaan van bocht 2 begon Camso V8 #4 te slippen; in plaats van gas bij te geven nam Roy gas terug met een spin tot gevolg, welke in de binnenmuur eindigde. Daarna reed hij vol gas achteruit in de buitenmuur (hij was letterlijk de pedalen kwijt – de koppelingspedaal werkt juist omgekeerd als bij een normale auto: wanneer men het pedaal induwt gaat men vooruit of achteruit in dit geval).

Op het eerste zicht leek de schade aanzienlijk, maar deze auto’s zijn zo gebouwd, dat de “kreukelzone” kapot gaat, maar het eigenlijke chassis intact blijft. Ook hier was dit het geval, want 15 minuten later en na het kleven van wat carrosserietape was de auto terug raceklaar, met enkele zeer snelle rondjes(13,7sec) door Anthony Van den Oetelaar als bekroning van een schitterend weekend.

Roland Vandermeersch

 

RAMP ROLL OVER VERPLAATST NAAR 20 JULI (04-06-03)

Wegens tijdgebrek (er zijn niet minder dan 28 wedstrijden op Pinkstermaandag), wordt de ramp roll over (hoge wipplank) verplaatst naar 20.07
Ook de small Bangers met wipplank (lage wipplank) wordt verplaatst van 29.06 naar 24.08

Roland Vandermeersch

HET PINKSTERWEEKEND IN WARNETON KONDIGT ZICH UITZONDERLIJK AAN: (03-06-03)

- BANGERS: De jubileum uitgave van de World Cup wordt er een van hoog gehalte. Meer dan 60 deelnemers zijn ingeschreven, maar vooral enkele zeer speciale auto’s zullen de aandacht trekken. Toppers worden de Ford Customline van 1949 van Danny Verhee (#149) en de Ford Consul van Kevin Huybrechts(351). Naast de gewone portie Ford Granada’s en Jaguars zijn ook de Amy’s sterk vertegenwoordigd: Dirk Martens (350) en Alex Starmanns (196) komen met een Ford Mustang; Robert Deboer (83) en Evert Dijk(80) rijden op met een Chevy Stationwagon; Morice Katier met een Oldsmobile Delta en traditioneel komt het Woodland-team met iets buitengewoons: een Oldsmobile hearse voor Didier Callewaert (665) en een Pontiac Phoenix voor Giovanni Muyllaert (666). Andere interessante modellen zijn Graham Poulter(152) met een Rover P4 en Ralf Frentzen (37) met een Ford 20M Hearse. Naast de World Cup zal ook de www.bangers.nl crash special zeker het bekijken waard zijn: wanneer men iemand voorbijgaat MOET men hem eruitrijden; anders wacht de zwarte vlag.

- 2.0 HOT RODS: Spedeworth Engeland heeft ons de namen van 17 2.0 Hot Rods medegedeeld; alle toppers zijn aanwezig. Superstar Dave Longhurst (#230) zal niet deelnemen aan de kwalificaties, daar hij de zondag in Hednesford bij de National Hot Rods rijdt; ’s nachts komt hij naar Warneton en zal dus achteraan het veld moeten starten. Misschien komt de andere National Hot Rodder Colin Gomm ook met hem mee, maar dit staat nog niet vast.

- SUPERSTOX: 17 Engelsen komen over met ook hier alle toppers zoals Mark Eaton(17), Mark Kelman(22),Chris Bradbury(86) en Steven Jackson(376); allen die er ook reeds bij waren verleden jaar in september. Nederland wordt vertegenwoordigd door Ad Melissant (42) en waarschijnlijk ook John Damen(222). Van Duitse zijde is Thorsten Rogge (527) er met de Superstox van Andy Gardner.

- CAMSO V8: De derde Camso V8 is reeds verscheept uit Miami maar zal slechts rond 15 juni in Antwerpen aankomen. De Canadees Bruno Martin heeft afgezegd, daar hij de week later bij de 24 Uren van Le Mans als mechanieker bezig is. Anderzijds heeft Julian Mendus (28) zich vast aangemeld en eventueel zou Roy Eaton ook erbij zijn. Wij wachten nog op bevestiging.

- Verder rijden op zondag nog de Prive Cars en op maandag zijn ook de Camso Hot Rods, Stock Rods, Super Prive Cars en Bangerstox erbij.

Roland Vandermeersch.

STOCK RODS KUNNEN COLWAY BANDEN GEBRUIKEN (15-05-03)

Sommige Stock Rods lijken problemen te hebben om de goede verhoudingen te vinden in Warneton. Daarom mogen vanaf nu de Colway Intermediate banden, welke bij de Super Prive Cars gebruikt worden ook door de Stock Rods gebruikt worden (kostprijs 89€). Deze banden mogen eventueel gemixt worden met de Avon Zetec banden (vb Colway vooraan en Avon achteraan of omgekeerd).

PINKSTERWEEKEND in WARNETON – MEER INFORMATIE (15-05-03)

- Pinksteren wordt, samen met 7 september, de drukste organisatie van het seizoen. Tijdens het Pinksterweekend komen een 50-tal Engelse piloten van Spedeworth nl. Superstox en 2.0 Hot Rods, welke hun Europees kampioenschap betwisten. De meeste hiervan parkeren op het middenveld (er zijn theoretisch 48 parkeerplaatsen, maar wij hebben er 10 zelf nodig voor onze interventieauto’s en onze Camso V8 auto’s). Autobussen en hoge camions kunnen niet op het middenveld parkeren, daar anders de toeschouwers, welke onderaan in de tribunes zitten, de overkant van de piste niet kunnen zien. Daarom kunnen op Zondag GEEN toeschouwers of supporters binnen blijven. Ook worden er voor de Prive Cars op Zondag GEEN parkingtickets verkocht (tenzij deze welke een parking abonnement genomen hebben). Maandag is er geen probleem van parking binnen. Het zal dus niet mogelijk zijn om een grote parkeerplaats in te nemen zodat vrienden erbij kunnen staan. Ook zal het niet mogelijk zijn om een grote plaats in te nemen voor een kampeertafel, stoelen en dergelijke meer. Verder moeten de Bangers, welke langs de straat staan, loodrecht op de straat staan (en niet parallel met de straat), zoals dat met Pasen het geval was. U zult begrijpen, dat het niet kan, dat Uzelf gans comfortabel geïnstalleerd is en dat andere deelnemers binnen geen plaats meer zouden hebben.

- Toeschouwers moeten BINNEN het terrein overnachten (het is door de Burgemeester verboden om in een straal van 1km rond het circuit te overnachten; dit door vroeger nachtlawaai). Zij kunnen na de trainingen (17u30) de zaterdagavond binnen. Zij kunnen op de piste en de pitlane overnachten. Zij moeten de Zondagmorgen om 8u00 het terrein opnieuw verlaten. Degenen, welke de maandag ook blijven kunnen 1uur na het einde van de organisatie, de zondagavond, opnieuw binnen en moeten opnieuw het terrein de maandagmorgen om 8u00 verlaten. Er is een absoluut verbod op muziek.

- Er zal bij de loods een opengesneden ijzeren ton geplaatst worden, waar de as van de barbecue kan ingegooid worden.

- Er worden geen camions meer toegelaten op de piste, om kapotte auto’s af te halen. Wij hebben 5 putten gevonden in de nieuwe asfalt door hydraulische voeten.

- Wij herhalen, dat in het wagenpark, onder de hydraulische voeten een houten balk moet gelegd worden (geen velgen). Wij hebben een boete van 50€ opgelegd aan een deelnemer, welke niets eronder gelegd heeft en een put in het asfalt gemaakt heeft.


SAMENWERKINGSVERBAND MET ANTHONY VAN DEN OETELAAR WAT DE CAMSO V8 BETREFT (06-05-03)

Dat Anthony Van den Oetelaar een speedway auto perfect kan afstellen heeft hij nogmaals bewezen door de Camso V8 in één trainingssessie van een brutale auto, welke zonder enige verwittiging uitbrak en rondspinde, tot een auto om te toveren welke niet alleen sneller is als de National Hot Rods, maar ook relatief gemakkelijk te besturen is.

Ook de motor problemen, welke de tweede Camso V8 had en daardoor met Pasen niet kon starten heeft hij opgelost.

Daar de grootste zorg van Camso is om alle Camso V8 auto’s identiek te houden is controle natuurlijk een zeer belangrijke factor. Daarom zal bij verkoop van een Camso V8 de motor, de versnellingsbak en het differentieel gelood worden; er zal een overeenkomst gemaakt worden met de nieuwe eigenaar, dat bepaalt dat alleen bij Tuning Center Tilburg (Van den Oetelaar dus) deze onderdelen zullen kunnen hersteld worden. Ook werd tussen Van den Oetelaar en Camso een overeenkomst afgesloten, waarbij hij zal instaan, indien nodig, voor de controle van de speedwayauto’s op hun conformiteit met het reglement. Sjoemelaars opgepast dus!

Roland Vandermeersch

DEELNEMERSLIJST FORMULE 1 STOCK CARS VOOR WARNETON 11 mei ’03 (06-05-03)

Henri Wittelbol , voorzitter van de B.V.S.R. (Belangen Vereniging Stock Car Rijders) heeft ons volgende namen doorgefaxt, welke zondag 11 mei naar Warneton komen:

2 Patrick Peeters

6 Geert Jan Keizer

8 Martin Verhoef

10 Piet Keizer

12 Evert Van den Berg

15 Rien Rutjens

24 Willie Peeters

27 Sjaak Valk (onder voorbehoud)

33 Peter Falding (GB) ex World Champion

36 Henk Peeters

77 Chris Bimmel

175 Keith Murdoch

228 Hans Uebelgonne

240 Henk Jan Ronitz (onder voorbehoud)

525 Bert Schaap

Tijdens hetzelfde weekend heeft in Engeland (Skegness) de “UK Open” voor Formule 1 Stock Cars plaats. Daar gaan 22 Nederlandse piloten naar toe (15 land rijders en 7 asfalt rijders). Zoniet had het aantal deelnemers in Warneton waarschijnlijk nog duidelijk hoger geweest; dit belooft voor 7 september (“Best of Belgium” Formule 1 Stock Cars).

TOESCHOUWERSBERM IN WARNETON ZONDAG NIET TOEGANKELIJK

Eind verleden week werd de grote berm, welke plaats biedt aan ongeveer 3.000 toeschouwers, bezaaid. Daardoor mag deze gedurende ongeveer 4 weken niet betreden worden. Op 11 mei zal deze berm niet toegankelijk zijn. Daar Camso op deze dag sowieso niet de grote massa toeschouwers verwacht (er is moederdag in België en Nederland) is er voldoende plaats op de tribunes (een kleine 2000 zitplaatsen), de berm voor de mechaniekers en het middenveld in beide bochten, waar ook nog eens 1000 toeschouwers kunnen staan.

Voor Pinksterzondag, waar veel toeschouwers verwacht worden (o.a. World Cup Bangers, National Hot Rods, Camso V8, Europees kampioenschap voor Superstox en 2 liter Hot Rods; deze laatste 2 klassen uitsluitend met Engelse deelnemers).

REEDS 40 ENGELSE DEELNEMERS INGESCHREVEN VOOR HET PINKSTERWEEKEND.

Via Christof Vandekerckhove, starter marshall bij Spedeworth Engeland, hebben we vernomen dat voor de Europese kampioenschappen tijdens het Pinkster weekend, voor het ogenblik 17 Hot Rods 2 liter en 23 Superstox ingeschreven zijn. Roy Eaton verwacht finaal respectievelijk 20 2 liters en tussen 25 en 30 Superstox in Warneton. Ook zouden er veel Engelse toeschouwers meereizen. Samen met 7 september, wordt dit ongetwijfeld het topweekend in Warneton.

Roland Vandermeersch.


VERSCHILLENDE HOT ROD PILOTEN RIJDEN MET CAMSO V8 OP 11 MEI 30/04/03

Teneinde de Camso V8 klasse verder te promoten zal Camso enkele van de top coureurs met de Camso V8 laten rijden op 11 mei.

Naast Anthony Van den Oetelaar (Nl), welke op Pasen bewezen heeft dat deze auto’s duidelijk sneller zijn dan de National Hot Rods, zullen ook Willie en Henk Peeters, Hans Frey en Volker Timm, elk een wedstrijd met één van de twee Camso V8 rijden.

De kans bestaat dat ook Bert Finniken, één van de grote experten van de V8 klassen in Engeland en ex Wereldkampioen Formule 1 Stock Car, de Camso V8 zal uittesten.

Deze testen gaan alleen door bij droog weer; daarom is het mogelijk, dat bij wisselende weersomstandigheden de wedstrijden voor de Camso V8 kort na elkaar zullen gehouden worden. Er wordt verder gezocht naar een goede regenband. Vermoedelijk zal een zeer zachte slick gebruikt worden, welke zal uitgesneden worden; eerder dan een hardere echte regenband. Beide mogelijkheden worden later op het seizoen uitgetest.

Zoals vroeger reeds vermeld bestaat de kans dat naast Bruce Andrews (USA) ook de Canadees Bruno Martin erbij zal zijn. Julian Mendez(GB) heeft ons gemaild dat hij zijn auto klaar maakt en er binnenkort ook bij zal zijn.

Roland Vandermeersch

VERMOEDELIJK VIJFTIEN F1 STOCK CARS OP 11 MEI IN WARNETON 30/04/03

Volgens Henry Wittebol, manager van de Formule 1 Stock Cars, zouden er minimum 15 auto’s aan de start komen in Warneton, op 11 mei. Van hetgeen we reeds hebben kunnen zien tijdens een demonstratie van Willy Peeters zal het er loeiend hard aan toe gaan. Vijftien pk monsters (tussen 400 en 700pK) op de snelste “short oval” van Europa. Om kippenvel van te krijgen. Wij denken dat door de hoge snelheden in Warneton dit bij velen de herinnering aan Baarloo zal doen herleven.

BERT FINNIKEN, ex Wereldkampioen F1 Stock Cars, MISSCHIEN IN WARNETON.

Volgens Henk Peeters zou Bert Finniken de nieuwe F1 Stock Car van Willy Peeters meebrengen naar Warneton; hij zou misschien ook zijn eigen wagen meebrengen om als eerste Engelsman de nieuwe baan in Warneton uit te testen.

OPEL BELGIUM HUURT CIRCUIT IN WARNETON AF

De invoerder van Opel in Belgie heeft van dinsdag 13 mei tot en met donderdag 15 mei het circuit in Warneton afgehuurd om twee nieuwe modellen aan de pers en aan de verantwoordelijken van leasing- en verhuurfirma’s voor te stellen; verder zullen ook enkele wat op de achtergrond geraakte modellen (o.a. de Speedster) opnieuw naar voor gebracht worden.

Een deel der genodigden zal vanaf het kasteel in Izegem per helikopter overgevlogen worden; een ander deel zal het traject met de nieuwe modellen via de weg afleggen.

Roland Vandermeersch

DEELNEMERSLIJST FORMULE 1 STOCK CARS VOOR WARNETON 11 mei ’03

Henri Wittelbol , voorzitter van de B.V.S.R. (Belangen Vereniging Stock Car Rijders) heeft ons volgende namen doorgefaxt, welke zondag 11 mei naar Warneton komen:

2 Patrick Peeters

6 Geert Jan Keizer

8 Martin Verhoef

10 Piet Keizer

12 Evert Van den Berg

15 Rien Rutjens

24 Willie Peeters

27 Sjaak Valk (onder voorbehoud)

33 Peter Falding (GB) ex World Champion

36 Henk Peeters

77 Chris Bimmel

175 Keith Murdoch

228 Hans Uebelgonne

240 Henk Jan Ronitz (onder voorbehoud)

525 Bert Schaap

Tijdens hetzelfde weekend heeft in Engeland (Skegness) de “UK Open” voor Formule 1 Stock Cars plaats. Daar gaan 22 Nederlandse piloten naar toe (15 land rijders en 7 asfalt rijders). Zoniet had het aantal deelnemers in Warneton waarschijnlijk nog duidelijk hoger geweest; dit belooft voor 7 september (“Best of Belgium” Formule 1 Stock Cars).

TOESCHOUWERSBERM IN WARNETON ZONDAG NIET TOEGANKELIJK

Eind verleden week werd de grote berm, welke plaats biedt aan ongeveer 3.000 toeschouwers, bezaaid. Daardoor mag deze gedurende ongeveer 4 weken niet betreden worden. Op 11 mei zal deze berm niet toegankelijk zijn. Daar Camso op deze dag sowieso niet de grote massa toeschouwers verwacht (er is moederdag in België en Nederland) is er voldoende plaats op de tribunes (een kleine 2000 zitplaatsen), de berm voor de mechaniekers en het middenveld in beide bochten, waar ook nog eens 1000 toeschouwers kunnen staan.

Voor Pinksterzondag, waar veel toeschouwers verwacht worden (o.a. World Cup Bangers, National Hot Rods, Camso V8, Europees kampioenschap voor Superstox en 2 liter Hot Rods; deze laatste 2 klassen uitsluitend met Engelse deelnemers).

REEDS 40 ENGELSE DEELNEMERS INGESCHREVEN VOOR HET PINKSTERWEEKEND.

Via Christof Vandekerckhove, starter marshall bij Spedeworth Engeland, hebben we vernomen dat voor de Europese kampioenschappen tijdens het Pinkster weekend, voor het ogenblik 17 Hot Rods 2 liter en 23 Superstox ingeschreven zijn. Roy Eaton verwacht finaal respectievelijk 20 2 liters en tussen 25 en 30 Superstox in Warneton. Ook zouden er veel Engelse toeschouwers meereizen. Samen met 7 september, wordt dit ongetwijfeld het topweekend in Warneton.

Roland Vandermeersch.

VERSCHILLENDE HOT ROD PILOTEN RIJDEN MET CAMSO V8 OP 11 MEI

Teneinde de Camso V8 klasse verder te promoten zal Camso enkele van de top coureurs met de Camso V8 laten rijden op 11 mei.

Naast Anthony Van den Oetelaar (Nl), welke op Pasen bewezen heeft dat deze auto’s duidelijk sneller zijn dan de National Hot Rods, zullen ook Willie en Henk Peeters, Hans Frey en Volker Timm, elk een wedstrijd met één van de twee Camso V8 rijden.

De kans bestaat dat ook Bert Finniken, één van de grote experten van de V8 klassen in Engeland en ex Wereldkampioen Formule 1 Stock Car, de Camso V8 zal uittesten.

Deze testen gaan alleen door bij droog weer; daarom is het mogelijk, dat bij wisselende weersomstandigheden de wedstrijden voor de Camso V8 kort na elkaar zullen gehouden worden. Er wordt verder gezocht naar een goede regenband. Vermoedelijk zal een zeer zachte slick gebruikt worden, welke zal uitgesneden worden; eerder dan een hardere echte regenband. Beide mogelijkheden worden later op het seizoen uitgetest.

Zoals vroeger reeds vermeld bestaat de kans dat naast Bruce Andrews (USA) ook de Canadees Bruno Martin erbij zal zijn. Julian Mendez(GB) heeft ons gemaild dat hij zijn auto klaar maakt en er binnenkort ook bij zal zijn.

Roland Vandermeersch

VERMOEDELIJK VIJFTIEN F1 STOCK CARS OP 11 MEI IN WARNETON

Volgens Henry Wittebol, manager van de Formule 1 Stock Cars, zouden er minimum 15 auto’s aan de start komen in Warneton, op 11 mei. Van hetgeen we reeds hebben kunnen zien tijdens een demonstratie van Willy Peeters zal het er loeiend hard aan toe gaan. Vijftien pk monsters (tussen 400 en 700pK) op de snelste “short oval” van Europa. Om kippenvel van te krijgen. Wij denken dat door de hoge snelheden in Warneton dit bij velen de herinnering aan Baarloo zal doen herleven.

BERT FINNIKEN, ex Wereldkampioen F1 Stock Cars, MISSCHIEN IN WARNETON.

Volgens Henk Peeters zou Bert Finniken de nieuwe F1 Stock Car van Willy Peeters meebrengen naar Warneton; hij zou misschien ook zijn eigen wagen meebrengen om als eerste Engelsman de nieuwe baan in Warneton uit te testen.

OPEL BELGIUM HUURT CIRCUIT IN WARNETON AF

De invoerder van Opel in Belgie heeft van dinsdag 13 mei tot en met donderdag 15 mei het circuit in Warneton afgehuurd om twee nieuwe modellen aan de pers en aan de verantwoordelijken van leasing- en verhuurfirma’s voor te stellen; verder zullen ook enkele wat op de achtergrond geraakte modellen (o.a. de Speedster) opnieuw naar voor gebracht worden.

Een deel der genodigden zal vanaf het kasteel in Izegem per helikopter overgevlogen worden; een ander deel zal het traject met de nieuwe modellen via de weg afleggen.

Roland Vandermeersch

STOCK RODS RIJDEN NIET IN WARNETON OP 8 JUNI –bericht van 26.04.2003

Door gebrek aan plaats en tijd (wegens het Europese kampioenschap voor Superstox en Hot Rods 2liter – twee Spedeworth klassen met alleen Engelse deelnemers; een veertigtal in totaal) rijden de Stock Rods in Warneton NIET op Pinksterzondag, zoals oorspronkelijk opgegeven, MAAR WEL OP PINKSTERMAANDAG 9 JUNI.

JIMMY OTTERMANS MET GEBROKEN VOET SCHITTEREND DERDE IN WARNETON.

Tijdens de organisatie van 30 maart werd in de Stock Rods, bij een “wederzijds duw- en trekwerk” tussen Jimmy Ottermans(#23) en Stefaan Declerck(#47), eerstgenoemde keihard in de betonnen muur gecatapulteerd met een voetbreuk als gevolg (plus een total-loss auto).

Tot ieders verrassing was Jimmy Ottermans op Pasen terug aan de start met een nieuwe auto en een voet in plaaster. Na een schitterende finale werd hij derde in de finale.

Een voorbeeld van doorzettingsvermogen.

NACHTLAWAAI TE WARNETON

Er zijn nog altijd deelnemers, welke niet begrepen hebben, dat wij onze vergunning door nachtlawaai niet op het spel willen zetten.

Er is een absoluut verbod op muziek bij de deelnemers (en toeschouwers) welke overnachten – wij kunnen de grens niet trekken wanneer muziek nog juist kan en wanneer het te luid wordt; daarom dit verbod.

Daarom wordt Bangerkoereur Gavin Perryman (GB) # 277 voor zijn volgende deelname de toegang tot het circuit ontzegd op zaterdag; hij kan alleen de zondagmorgen binnen.

KAMPEERVERBOD ROND WARNETON

Wegens hetzelfde probleem van nachtlawaai (voor 2 jaar hebben enkele deelnemers bijna de ganse nacht muziek gemaakt voor de deur van één van onze buren) heeft verleden jaar reeds de Burgemeester een kampeerverbod uitgevaardigd in een straal van 1km rond het circuit. Met Pasen hebben wij vastgesteld dat enkele Banger-supporters uit Nederland (Oud Leusen) zich hieraan niet gehouden hebben. Bij herhaling zal hen de toegang tot ons circuit verboden worden.

Iedereen heeft de mogelijkheid om, na de trainingen op zaterdagnamiddag, binnen het terrein te overnachten; hij moet dan wel om 8u00 ’s morgens naar buiten.

Roland Vandermeersch

 


CAMSO V8 VERUIT DE SNELSTE SPEEDWAY-KLASSE – 22.04.2003

Waren na de twee eerste demonstraties velen nog sceptisch over de Camso V8 klasse, dan heeft Anthony Van den Oetelaar op Paaszondag iedereen de mond gesnoerd met een indrukwekkende vertoning.

Gestart met een halve ronde achterstand op de rode daken van de National Hot Rods begon hij in de 12e ronde reeds de eerste National Hot Rods voorbij te steken en zat reeds achteraan de groep. Kort daarna werd de wedstrijd afgebroken en ook afgevlagd daar Hans Frey een tik van Eric Roeffen gekregen had en spinde; er ontstond chaos in de groep gelukkig zonder veel erg.

Tijdens de tweede reeks startte Van den Oetelaar door een slechte communicatie tussen de starter en de startcar, direct na de rode daken. Alhoewel duidelijk sneller, werd hij rondenlang opgehouden door Eric Roeffen, welke zelf in strijd lag met een andere deelnemer (het was eigenlijk afgesproken dat Anthony zich niet zou mengen met de strijd van de Hot Rods). Eric Roeffen kreeg het zo op de heupen dat hij Van den Oetelaar en de Camso V8 rondspinde. Bij de herstart werd de Camso V8, onder boe-geroep van de toeschouwers, welke niet genoeg van kregen van de demonstratie, naar het middenveld verwezen; dit om revanche te vermijden.

Snelste tijd handgestopt: 13,6sec

Maandag reed Roland Vandermeersch zelf met de Camso V8; zijn snelste ronde 13,9sec (hand gestopt).

Eerste conclusie van beide piloten:

- de bochtensnelheid is zeer groot met zware belasting van de armen tot gevolg; bij langere wedstrijden als 30 ronden is ongetwijfeld een servo stuur nodig (zal bijbesteld worden);

- Anthony Van den Oetelaar is de mening toegedaan dat men de wegligging nog kan verbeteren.

- Een drukverschil van slechts 0,2 bar verandert de auto van neutraal naar onderstuur;

- De race manager heeft beslist om geen zachtere gom, dan degene welke dit weekend gebruikt werd, te bestellen. De rondetijden zouden nog sneller worden, maar de schade in geval van contact met de betonnen muur ook groter. Nu nog kijken hoelang de gebruikte banden houden. Camso hoopt dat ze 4 organisaties zullen kunnen gebruikt worden.

CANADEES BRUNO MARTIN MISSCHIEN REEDS OP 11 MEI IN WARNETON

De Canadees Bruno Martin, die nu in Le Mans (Frankrijk) woont, was Zondag in Warneton aanwezig. Hij heeft ons medegedeeld dat zijn auto bijna klaar is en misschien reeds op 11 mei erbij zal zijn.

Volgens hem heeft hij vroeger meegereden in de USA-Canadian series, een onderafdeling van Nascar.

Ook Klaus Biester uit Hannover(D) was aanwezig; hij heeft zich minder precies uitgedrukt, wanneer hij zou starten.


 

BELANGRIJK CAMSO BERICHT – 15.04.2003

1° WITTE STIPPELLIJN IN DE BOCHTEN: 

Er wordt een witte stippellijn geschilderd in de bochten op ongeveer 4m van de witte binnenlijn. Wie onder deze witte lijn rijdt in de bocht, zal bij het UITKOMEN van de bocht deze witte lijn NIET mogen overschrijden; gebeurt dit wel zal een balk gegeven worden (1 plaats achteruit). Dit mag ook niet wanneer men alleen rijdt.

Colin White heeft ons deze tip gegeven om interessantere wedstrijden te krijgen en om de mogelijkheid te geven aan degenen welke bovenaan rijden om voorbij te komen. 

2° NIEUW SYSTEEM VAN LICHTEN: 

Wij hebben 4 Xenon-lichten (pinklichten) op de piste geïnstalleerd; deze zijn veel beter zichtbaar dan de gewone verkeerslichten. Later komen er nog 4 bij. Deze Xenon lichten functioneren slechts samen met de RODE lichten en NIET met de gele pinklichten (is een kwestie van niet voldoende stroomimpulsen).

Daarom moeten wij de betekenis van de lichten en vlaggen opnieuw uitleggen:

-        aanloopronde of opwarmronden: gele pinklichten

-    neutralisatie: Xenon lichten + rode pinklichten + GELE zwaaiende vlag van de starter: Alle auto’s moeten vertragen en mogen elkaar niet meer voorbijsteken.

-   Stoppen van de wedstrijd: Xenon lichten + rode lichten + RODE zwaaiende vlag van de starter: Alle auto’s moeten onmiddellijk stoppen (tenzij op het einde van de wedstrijd; na de geblokte vlag)

 Roland Vandermeersch.

 

 

CAMSO BERICHTEN – 15.04.2003

 

-        Het staat nu 100% vast dat Warneton veruit de snelste 1/4mile in Europa is (ongelooflijk gemiddelde van bijna 110km/uur op een 400m lange ovaal !!). Wij zijn zaterdag laatstleden naar Hednesford geweest om te kijken of de Camso V8 ook daar zouden kunnen rijden (dit is niet het geval : niet genoeg banking – niet breed genoeg – te scherpe bochten). Wij hebben de baan op de race-lijn gemeten: exact 390m; dus 30m korter dan Warneton.  

-        De twee bumps in de piste (bij de uitgang en bij de ingang) zijn deze week weggenomen en opnieuw geasfalteerd. Zaterdag weten we of het resultaat goed is. 

-        De betonmuren rond het circuit zijn deze week volledig in het wit geschilderd geworden. Het ziet er “gaaf” uit. Het is de bedoeling dat we zelf een spuitinstallatie kopen, waarbij de witte lijnen en de witte muren na iedere (voornamelijk Banger) wedstrijd bijgewerkt worden. 

-        Deze week wordt een grote borstel, veeg en zuigmachine geleverd zoals deze waarmee de wegen geborsteld worden. Deze zal na iedere reeks een deel van de piste proper houden 

-        Het wagenpark vooraan is nu volledig afgewerkt en opnieuw geasfalteerd. 

-        De tweede Camso V8 wordt morgen Woensdag afgehaald in de haven van Antwerpen en wordt onmiddellijk geschilderd. Zaterdag wordt alles afgesteld en Zondag rijdt hij mee in de Camso V8 klasse met Anthony Van den Oetelaar (Nl) – ex wereldkampioen Superstox - aan het stuur. 

-        Donderdag op de camso.com site: volledig programma met deelnemerslijst voor het weekend 

-        Trainingen zaterdag:

11uur – 14uur: alleen Camso V8

14uur – 15uur: Camso V8 en andere internationale klassen

15uur – 17uur: afwisselend Prive Cars + Bangers en Internationale klassen 

-        Wij geven er ons rekenschap van dat we veel strenger moeten zijn, met de deelnemers in de internationale klassen, welke duwen of hun lijn niet houden. De piste is zeer snel geworden, zodat er bij contact met de betonnen muur grote schade ontstaat aan de auto (om van mogelijke lichamelijk letsel te zwijgen).

Daarom moeten volgende deelnemers bij hun volgende deelname gans achteraan starten:

Nat Hot Rod 993: Walter Scharzmann (D)

Stock Rods 27: Pierre Verscheure

Stock Rods 47: Stefaan Declerck

Bij herhaling zullen ze 3 organisaties op ¾ moeten starten.

 

-        BELANGRIJK: apart bericht betreffende witte lijn op de piste en nieuw systeem van lichten en neutralisatie.

 

NATIONAL HOT RODS IN 13,9 sec IN WARNETON ? – 03.04.2003

Volgens Hans Frey (#86) winnaar van de finale bij de Hot Rods, zou zijn snelste rondetijd 13,90sec geweest zijn (elektronisch gemeten) - ongeveer 110km/h gemiddeld en dit op een ovaal waarvan de rechte stukken slechts 100m lang zijn !!

Indien dit waar is, dan mag men in ideale omstandigheden (warm weer, een meer afgesleten piste, een betere afstelling van de vering, het wegwerken van twee jumps in de piste, welke de auto uit evenwicht brengen) met een snelste tijd onder de 13,50sec rekenen. Afwachten of dit later in het seizoen bevestigd wordt. Ook benieuwd hoe snel de Camso V8 en vooral de F1 Stock Cars zullen zijn.

Roland Vandermeersch.

 

TELEVISIE OPNAMES TE WARNETON – 01.04.2003

 

Vandaag heeft de televisie ploeg van RTL-Tvi , een Franstalige Belgo-Luxemburgse zender, drie uren lang gefilmd op het speedway-circuit te Warneton.

Dit wordt uitgezonden op DONDERDAGAVOND 10 april rond 22uur in de uitzending “MOTEURS” met herhaling op ZONDAG 13 april om 11uur ’s morgens.

Een van de weinige professionele Belgische piloten, Jean François Hemroulle (onder andere Procar) heeft de Camso V8 getest. Zijn eerste conclusie: Zeer moeilijk;het stuurt zoals een vrachtwagen; om op een ovaal snel te rijden, moet men alle voorafgaande kennis van autoracen op zij zetten en van nul opnieuw beginnen.

Zijn antwoord bij de maaltijd in het restaurant bij de vraag wat hij voor dessert wilde : “Nog vijf rondjes met de Camso V8”

De cameraploeg was zeer enthousiast over het circuit en de Camso V8 formule. Ze willen met een grote ploeg en twee cameramensen op 7 september komen. Er wordt uitgekeken naar een sponsor om Jean François Hemroulle op deze dag met een Camso V8 te laten meerijden.

 

FOTO’S VAN DEZE TESTDAG MORGEN OP ONZE SITE.

 

Zoals gisteren gemeld werd voor deze testdag de afstelling van de auto gewijzigd (meer “stagger” en andere banden). Vaststellingen: de auto stuurt zwaarder dan voorheen maar houdt beter op de weg. Nochtans worden de banden nog minder warm dan voorheen (na 40 ronden waren ze maar half warm). Het blijvende probleem is dat de auto niet glijdt maar ineens en brutaal uitbreekt op de achterwielen. Dit moet op te lossen zijn, want Bruce Andrews kon in Ruisbroek zijn auto continu in de slip houden. We zoeken en proberen verder.

 

ASCAR IN WARNETON ? 01.04.2003

 

Volgens Colin White en Dennis Klein, Commercial manager van het West-Tec team (3 auto’s dit jaar! – Mickael Vergers (Nl) – Rob Speak(GB) en Niklas Loven(Sweden) is de kans groot dat de Ascar naar Warneton komt op 29 juni voor een demonstratie wedstrijd (één week voor hun wedstrijd op de Lausitzring in Duitsland; dus de teams zijn reeds onderweg). Dit zal bij de aanvang van het Ascar seizoen (11 mei) beslist worden als de complete deelnemerslijst van Ascar bekend is.

 

Roland Vandermeersch.

 

TWEEDE CAMSO V8 ONDERWEG – 31.03.2003.

De tweede Camso V8 werd op 24 maart verscheept vanuit Miami en wordt op 11 of 12 april in Antwerpen verwacht.

Hopelijk duurt het niet te lang om het voertuig vrij uit de douane te krijgen (normaal 3 werkdagen). Dan moet de auto nog in allerijl geschilderd worden.

De tweede en volgende auto’s worden volledig raceklaar geleverd (alleen nog batterij en olie in de motor is nodig – afstelling van de vering, elektrische en benzineleidingen worden in de USA ingebouwd).

De derde Camso V8 is vermoedelijk binnen 3 à 4 weken klaar voor verscheping.

 

 KLAUS BIESTER (D) IN MEI of JUNI BIJ DE V8 – 31.03.2003

 

De Duitse piloot, Klaus Biester uit Celle bij Hannover is volop bezig zijn V8 terug op te bouwen. Daar hem, enkele weken geleden, nog enkele onderdelen uit Amerika ontbraken zal zijn auto vermoedelijk met het Paasweekend nog niet klaar zijn. Het wordt waarschijnlijk het Pinkster weekend of met wat geluk reeds op 11 mei.

 

AFSTELLING CAMSO V8 GAAT VERDER – 31.03.2003.

 

Tijdens de organisatie van gisteren hebben Anthony Van den Oetelaar en Willie Peeters  met de eerste Camso V8 enkele rondjes gereden. In functie van hun bevindingen werden reeds enkele afstellingen van de auto veranderd. Enkele vaststellingen:

-        op de occasie banden, welke met de auto geleverd werden, staat “Economy”. De hardheid van de gom ligt tussen 74 en 76. Met deze tweedehands banden werden in Warneton reeds ongeveer 240 ronden gereden en men ziet nog geen beetje slijtage. Ze gaan vermoedelijk wel 1.000 ronden mee. Veel te hard dus.

-        Vandaag werden vier nieuwe en zachtere banden op de wagen gemonteerd voor de TV sessie van morgen (zie verder). Hardheid 62 à 64.

-        Er worden een tiental banden met zachtere gom besteld; Hopelijk hebben we die volgende week.

-        Ook met de bandendruk zaten we fout.

-        De auto stuurt zeer zwaar (zoals een camion). Later laten we er een stuurbekrachtiging (servo) inbouwen.

-        Van Bruce Andrews hebben we belangrijke afstel gegevens gekregen nl. de auto moet vooraan minimum 1 inch (2,5cm) STAGGER hebben en achteraan minimum 1 ½ inch (ongeveer 4cm). Stagger is een zeer belangrijk gegeven op de ovalen banen met banking in de USA. Het is het verschil in hoogte van de banden. In de USA kan men de banden in verschillende hoogtes krijgen; dit wordt aangepast naargelang de piste. Als men in de USA banden koopt wordt eerst de omtrek gemeten. Bij de nieuwe banden, welke vandaag op de auto gelegd werden is er achteraan een hoogteverschil van 7cm tussen de buiten- en binnenkant. Daardoor stuurt de auto automatisch de bocht in. Zondag tijdens de demonstratie was de hoogte van de banden totaal verkeerd en was de buitenkant lager dan de binnenkant.

 

TELEVISIE ZENDER RTL – Tvi DINSDAG IN WARNETON – 31.03.2003.

 

De Franstalige zender RTL – Tvi komt morgen uitgebreid de nieuwe piste en de Camso V8 filmen voor de wekelijke autosport uitzending “Moteurs”.

Binnenkort verslag hierover met de uitzendtijden.

 

Roland Vandermeersch.

 

 

 

HUREN – KOPEN  CAMSO V8 – 03.03.2003.

Camso biedt de volgende mogelijkheden aan:
 

1° AANKOOP NIEUWE AUTO: 27.250€ volledig raceklaar in Warneton + invoerrechten in de Europese Gemeenschap(10%) + BTW .

Camso is een BVBA, welke BTW-plichtig is.

-        bij levering aan een Belgische privaat persoon, moet de BTW aangerekend worden; deze kan niet gerecupereerd worden;

-        bij levering aan een Belgische BTW-plichtige firma, moet de BTW aangerekend worden; de firma kan deze eventueel recupereren en kan de factuur eventueel geheel of gedeeltelijk in onkosten brengen;

-        bij levering aan een buitenlandse privaat persoon, moet BTW aangerekend worden;

-        bij levering aan een buitenlandse BTW-plichtige firma, wordt een factuur zonder BTW opgemaakt (intra communautaire levering) voor zover het voertuig effectief België verlaat. Indien het voertuig fysiek in België zou blijven moet BTW aangerekend worden. 

 

2° HUREN VOOR 1 WEDSTRIJDDAG:

-        Contract Type 1: Verhuurprijs 1.000€ + BTW met een garantie van 3.500€

-        Contract Type 2: Verhuurprijs 1.400€ + BTW met een garantie van 500€

Buitenlanders betalen de garantie in cash. Belgen kunnen de garantie in cash of met een door een Belgische bank gecertificeerde cheque, welke niet ouder dan 14 dagen is, betalen.

Dit heeft recht op 2 x 10 trainingsronden de zaterdag namiddag + 2 reeksen van 25 ronden + finale van 30 ronden. Indien op een wedstrijddag meer dan 80 ronden gereden worden, dan zal de verhuurprijs proportioneel aangepast worden. De garantie blijft gelijk. Er wordt geen geld terugbetaald, wanneer minder dan 80 ronden worden gereden.

Voor de wedstrijden, welke op maandag plaats hebben (Paasmaandag, Pinkstermaandag) zullen deze trainingsronden om 10u00 verreden worden.

De benzine wordt door Camso geleverd en wordt extra aangerekend, aan kostprijs.

 

3° HUREN VOOR HET GANSE SEIZOEN 2003:

-        Contract Type 1: Verhuurprijs 8.000€ + BTW met een garantie van 3.500€

-        Contract Type 2: Verhuurprijs 11.200€ + BTW met een garantie van 500€

De totale verhuurprijs moet voor de eerste manifestatie betaald worden. De garantie kan éénmaal voor het ganse seizoen of per wedstrijddag betaald worden.

Buitenlanders betalen de garantie in cash. Belgen kunnen de garantie in cash of met een door een Belgische bank gecertificeerde cheque, welke niet ouder is dan 14 dagen, betalen.

Dit heeft recht op 2 x 10 trainingsronden de zaterdagnamiddag + de wedstrijden op zondag, onafhankelijk van het aantal te rijden ronden. Voor de wedstrijden, welke op maandag verreden worden (Paasmaandag, Pinkstermaandag) zijn er geen trainingsronden voorzien.

De benzine wordt door Camso geleverd en wordt extra aangerekend aan kostprijs.

5° ALGEMENE VOORWAARDEN:

 

-        Indien een gehuurde auto door omstandigheden door Camso niet ter beschikking kan gesteld worden, dan krijgt de huurder zijn geld voor deze organisatie integraal terug; hij kan geen enkele schadevergoeding eisen;

-        Tijdens de totale huurperiode blijft de verhuurde auto, na de wedstrijddag, op het Camso circuit staan. De huurder kan de auto niet meenemen.

-        Alle betalingen gebeuren op voorhand.

-        Wanneer een gehuurde auto gedurende de trainingen in panne valt en de wedstrijden niet kan meerijden, dan krijgt de piloot 750€ van de betaalde huursom terug; wanneer een gehuurde auto een wedstrijddag in de eerste reeks in panne valt en de volgende reeksen niet meer kan rijden, dan krijgt de piloot 660€ van de betaalde huursom terug; als dit in de tweede reeks gebeurt, dan krijgt hij 330€ van de betaalde huursom terug.

-        De huurprijs is alleen geldig voor de contracten aangegaan in 2003. Daarna kan Camso de prijzen herzien.

-        De garantie wordt onmiddellijk na de organisatie terugbetaald, indien de auto niet beschadigd is. In geval van schade, onafhankelijk of deze schade door hemzelf of door een andere deelnemer veroorzaakt is, kan de huurder voor maximaal 3.500€ of maximaal 500€ aansprakelijk gesteld worden. Indien de schade kleiner is, zal het verschil, na reparatie, door Camso terugbetaald worden. Er zal een officiële gedetailleerde factuur opgemaakt worden, zodat de huurder alle reparatiekosten kan controleren. Schade aan de motor of aan de overbrenging, welke niet het gevolg zijn van een ongeval, is niet ten laste van de huurder (uitgenomen in geval van niet-geëigend gebruik, zoals bv. racen in een te kleine versnelling,de motor hoger dan 6.200t/m laten draaien, de koppelingsplaat verbranden door te brutaal te starten etc.)

-        Indien een huurder wenst dat de auto in de kleuren van zijn sponsor gespoten wordt, dan zal hij bij het afsluiten van het contract een supplementair bedrag van 2.500€ + BTW betalen voor het herbeplakken en herschilderen van de auto, na het einde van het contract.

-        Iedere huurder zal op een droge piste tijdens de trainingsronden een minimumtijd moeten realiseren van 15,60sec per ronde (elektronisch gemeten). Indien deze tijd niet gehaald wordt, zal hij nog 20 supplementaire trainingsronden kunnen rijden tegen een prijs van 150€ + TVA. Als hij alsnog de opgelegde tijd niet kan realiseren, dan zal hij de auto niet kunnen huren. Van de betaalde huursom zal door Camso 350€ + BTW afgehouden worden voor de gemaakte kosten.

-        De piloot, welke een Camso V8 huurt krijgt geen prijzengeld en/of verplaatsingskosten uitbetaald, indien het deze zou geven.

-        De huurder aanvaardt zonder voorbehoud, dat Camso een overeenkomst kan opzeggen, indien Camso de gehuurde auto kan verkopen. De reeds betaalde bedragen voor nog niet geleverde prestaties zullen dan integraal door Camso terugbetaald worden. De huurder kan hiervoor geen schadevergoeding eigen.

 

Roland Vandermeersch.

Zaakvoerder Camso.

 

 

 

JEROEN REIJNTJENS TEST CAMSO V8 – 04.03.03

De Nederlandse circuitpiloot, Jeroen Reijntjens uit Raamsdonkerveer, zoon van voormalig National Hot Rod rijder, Tim Reijntjens test nu zaterdag 08 maart, kort na de middag de Camso V8 in Warneton, tenminste als de baan droog is.

Nadat hij reeds in 1995 enkele wedstrijden gereden heeft in Warneton en Ruisbroek in de Camso Hot Rod klasse, is hij overgestapt naar het circuit racen met onder andere Formule Renault in Duitsland, Formule Opel Lotus, Renault Megane Trophy en tot verleden jaar de Clio RS Cup. Verder heeft hij nog de Barber Dodge getest in Sebring (USA) en de Italiaanse Formule 3000 in Assen (Nl).

Ook Bertrand Zoré (Frankrijk) huidige Super Prive Car rijder (# 71) en enkele jaren terug nog in de Formule Renault klasse in Frankrijk, zal de Camso V8 testen.

 

CAMSO V8 DEMONSTRATIE ZONDAG 9 MAART in WARNETON. 04.03.2003.

Tijdens de organisatie van nu zondag in Warneton met o.a. het Continental championship voor Bangers op het programma en verder Camso Hot Rods, Stock Rods, Super Prive Cars en een 120 Prive Cars, zal de nieuwe Camso V8 driemaal een demonstratie race houden van een tiental rondjes.

 

CAMSO ZOEKT EEN RACE-MECHANIEKER – 03.03.2003.

Vermoedelijk tegen begin Juni zullen wij VIJF Camso V8 hebben, welke zullen verhuurd worden.

Het is de bedoeling dat de piloot, welke een Camso V8 huurt, niets aan de auto moet doen; hij krijgt de auto “ready to race”.

Daarom zoeken wij een racemechanieken om de vijf auto’s raceklaar te brengen.
Voorwaarden:

-    Iedere wedstrijd aanwezig zijn, van de zaterdagmorgen 10u00 tot de Zondagavond na de wedstrijden.

-   De auto’s worden door hem rijklaar gemaakt (olie, benzine, eventueel banden wisselen, indien nodig vering juist afstellen etc.) voor de trainingen, welke plaats hebben de zaterdagnamiddag van 15u tot 17u.

-   De zondag tussen de wedstrijden in de auto’s in orde brengen (benzine, banden, wassen zodat ze in perfecte staat op de baan komen en eventueel reparaties uitvoeren).

-